Ležerni ručak u restoranu Oliveto tik uz bazen u luksuznom istarskom raju Stancije Meneghetti

Meneghetti

Zadnji put kada smo bili na Stanciji Meneghetti na svečanom otvaranju nove vinarije činilo nam se da je baš ona zaokružila ovu spektakularnu Meneghetti priču. Sad smo se uvjerili da je Miroslav Plišo skrivao još jednog asa u rukavu. Tik uz bazen smješten u predivnom zelenilu vinograda, pažnju nam je privukao Oliveto Restaurant & Lounge Bar.  Luksuzni Meneghetti Wine Hotel & Winery, već poznatim restoranom priprema najbolje što istarska kuhinja nudi na čelu s iskusnim chefom Damirom Pejčinovićem, a sada je dobio ležerni kontrast za uživanje u laganom ručku na otvorenom.  

Savršeno mjesto za odmor

Čarobna destinacija usred Istre, koja svake godine privlači brojne hedoniste, ali i gastronome, bez sumnje je Stancija Meneghetti. Tijekom svoja dva desetljeća, imanje Meneghetti postalo je prepoznatljivo kao mjesto na kojem priroda susreće luksuz, baš zato mnogi bez obzira koliko željno žele posjetiti ovo mjesto, zaobilaze ga zbog percepcije nečeg nedostižnog za svačiji džep.  

OlivetO

Meneghetti Wine Hotel & Winery želi promijeniti tu percepciju, i ponuditi mjesto za svakog željnog rajskog odmora, gdje ćete poželjeti pobjeći od stresa i umora. 

Danas ćete na istoj lokaciji pronaći wine hotel i spa, restoran te vinariju. Luksuzni restoran na prvo kušanje očarat će i najrazmaženija nepca. Moderno interpretirana kuhinja bazirana na lokalnim namirnicama u izvedbi chefa Damira Pejčinovića  neće vas ostaviti ravnodušnima, a uz sve će se sljubljivati vrhunska Meneghetti vina i maslinova ulja koja se proizvode na samom imanju.

Meneghetti maslinova ulja

Maslinova ulja Meneghetti iz godine u godinu potvrđuju svoju kvalitetu brojnim nagradama na natjecanjima. 4 sorte ponos su imanja Meneghetti; Leccino, Istarska Bjelica, Istarska Buža i Rosulja ili rošinjola.

Ležerno izdanje usred luksuza

Ono zbog čega smo mi sada ovdje to je ležerni kontrast ovom luksuzu.  Oliveto nudi konvencionalnu lokalnu kuhinju s određenim twistom i ponekim talijansko-istarskim klasikom, koji nas odmah podsjeća na kuhinju naše none. 

U opuštenom dress code  izdanju, potpuno bezbrižni smjestili smo se u predivnom zelenilu, zaštićeni obiljem drveća i slušamo šum bazena.  Bilo da želite samo prezalogajiti ili uživati u laganom ručku koji osvaja i izgledom i okusom, u potpunosti se možete prepustiti opuštenoj atmosferi koja ovdje vlada.  Oliveto ponuda idealna je okrepa nakon kupanja u moru ili višesatnog sunčanja na obližnjoj plaži.

OlivetO

Otvaramo meni i divimo se izboru. Jela su spravljena od vrhunskih namirnica i obavezno moramo naglasiti da kruh peku sami, a sve povrće i bilje uzgajaju u svom vrtu. 

Na jelovniku se mogu naći specijaliteti kao što su istarski fuži s ljetnim tartufom, burata s pršutom San Danielle,  rižoto od kvarnerskih škampa, crni tagliolini s jastogom, teleći osso bucco te burger od boškarina. 

Kako nam je sve bilo  jako privlačno, potrudili smo se probati što više jela. 

Krenuli smo sa salatom od rajčice, kozjeg sira, te koktel od plave rakovice koji je bio pravo osvježenje na ovaj topli dan. Uz predjelo nazdravili smo s njihovim novim pjenušcem Meneghetti Blanc de Blancs Zero Dosage 2018 – koji svojom svježinom samo traži čašu više. 

Meneghetti vina

Nastavili smo s pljukancima sa žgvacetom od kopuna i raviolima od špinata i rukoleZa glavno jelo očarao nas je teleći osso bucco i morsko savršenstvo– lignje i kozice sa salatom od graha i rajčice i morskih šparoga.

Za kraj, bez obzira što smo već bili puni, morali smo pogledati desertni meni.  Ponuda je savršena za lagano uživanje u vrućim ljetnim danima uz bazen; Cheesecake od borovnice i lavande, tiramisu s jagodama i bogat izbor sladoleda.

OlivetO

OlivetO

Ono što nam se  posebno svidjelo je odličan odabir vina na čaše. Po preporuci pili smo Meneghetti White 2019 – kupažu  chardonnaya i pinot blanca. Za sve koji se pitaju, čašu Meneghetti Malvazije 2021 popit  ćete već za 35 kn, a ako ste ipak za ljetni koktel, Mohito ćete popiti već za 75 kn.

OlivetO restoran zaista je mjesto pristupačnih cijena, vrhunske hrane, savršenog ambijenta i sve to s dozom luksuza.

Zalazak sunca uz Meneghetti vina

Još jedna vrhunska ideja Meneghetti tima ostavila nas je bez daha.  Svaki petak, Tasting room produžuje radno vrijeme s 20:00 na 00:00, kada počinje wine night uz Dj-a,  gdje će se moći ispijati Meneghetti vino i gledati savršen zalazak iz najljepših vinograda. 

OlivetO

Ne možemo vam ni opisati koliko nas Meneghetti iznova i iznova uspije očarati. Koliko god smo pripremljeni na to, uvijek nadmaše očekivanja. Mi se obavezno vraćamo uz bazen na najljepšem imanju Istre, gdje su se luksuz i ležernost savršeno sljubili. 

Pratite Andreine priče na Instagramu: andrea_pancur  
Pratite na instagramu: meneghetti_istria

Stancija Meneghetti, Bale

  • MENEGHETTI WINE HOTEL & WINERY

    Čarobna destinacija usred Istre, koja svake godine privlači brojne hedoniste, ali i gastronome, bez sumnje je Stancija Meneghetti. Tijekom svoja dva desetljeća, imanje Meneghetti postalo je prepoznatljivo kao mjesto na kojem priroda susreće luksuz. Danas ćete na istoj lokaciji pronaći wine hotel i spa, restoran te vinariju. Luksuzni restoran na prvo kušanje očarat će i najrazmaženija nepca.
  • OLIVETO RESTAURANT & LOUNGE BAR

    Tik uz bazen smješten u predivnom zelenilu vinograda, pažnju nam je privukao Oliveto Restaurant & Lounge Bar. Restoran nudi konvencionalnu lokalnu kuhinju s određenim twistom i ponekim talijansko-istarskim klasikom, koji nas odmah podsjeća na kuhinju naše none.