SVIJET VINA

Ovdje su na jednom mjestu vinarije koje sam posjetila, vina koja su po nečemu ostavila na mene poseban dojam i razgovori s vinarima koji s posebnom ljubavlju pričaju svoje vinske priče. Ovo trebaš istražiti!

Priče vinara i vinskih podruma

Svako vino ima svoju priču i prava je uživancija otkrivati ih! Nitko ti neće ispričati priču o vinu onako kako će to napraviti onaj koji ga stvorio, a nikada vino neće imati tako dobar okus kao kad znate što sve stoji iza toga.

Ovdje su priče o vinarijama, priče o vinima i razgovori s vinarima koji su svoj život posvetili proizvodnji vrhunskih vina. Ako ti nedostaje ideja za organiziranje nekih druženja ili isprobavanje novih vina, možeš redom po ovom popisu :)

Slavonija i Podunavlje

Istraži vina

Istra i Kvarner

Istraži vina

Dalmacija

Istraži vina

Središnja Hrvatska

Istraži vina

Zanimljive stvari o vinu

Sve one fore koje sigurno znaš, kao što je mirisanje vina, držanje čaše, rotiranje čaše i slično, jako su jednostavne za naučiti, a kada ih savladaš dobivaš skroz drugi osjećaj ispijanja vina. Ovaj dio mi je možda i najbolji. Kada nekoga uvedem u ovaj dio i kada se taj netko zaljubi u vino.

Ovaj dio je za sve oni koji tek počinju istraživati i učiti o vinu. Dobro došli!

Istraži više

„Život je prekratak da bismo pili loše vino.“ – Cliff Hakim

Imala sam velika očekivanja od Vinistre i ponovo su sva ispunjena

Ovo je manifestacija vrijedna svakog spomena i meni osobno važna, tako da sam znala da ću pisati ovaj tekst, ali sam odlučila da ovoga puta neću nikoga izdvojiti.

Koje ste vinarije u Istri posjetili na Dan otvorenih vinskih podruma?

Ni ove godine mi nije palo na pamet propustiti Dan otvorenih vinskih podruma, ali sam ove godine, zbog obaveza, imala vremena za samo jednu vinariju. Izbor je pao na vinariju Pilato u Vižinadi i bio je to baš dobar izbor.

Vinski razgovori ovoga puta ponudili vina prve hrvatske difuzne vinarije

Davor Zdjelarević osoba je koja već 35 godine stvara vino. Stručnjak je to koji stalno traži nešto novo što bi mogao uvesti u svijet vina i već godinama u tome uspijeva. Njega je Tomislav Stiplošek doveo na osme po redu Vinske razgovore u poznati zagrebački Pro Caffe.

Kako provesti nezaboravan dan u Istri!

Mi smo se još na Vinistri dogovorili da je vrijeme da se organiziramo i provedemo kvalitetan dan u Istri. Napokon je došlo vrijeme za to! Marijan Arman vinarija, destilerija Rossi, Konoba Dorjana, Vinarija Kozlović i San Rocco kombinacija su s kojom zasigurno nećete pogriješiti.

Zašto bi konobari trebali više ulagati u sebe?

Jeste li primijetili kako će kritičari, novinari pa čak i vaši prijatelji prvo spomenuti uslugu restorana ili kafića koji su posjetili, ako je ta usluga bila posebno dobra ili posebno loša?

Odlično mjesto u Zagorju koje je već godinama na dobrom glasu – i to s razlogom

Ako ste u okolici Zagreba, niste na putovanju i imate nekog slobodnog vremena, provedite ga na Vuglec Bregu. Njihov restoran, vinarija, odličan ambijent i dobro društvo sve je što trebate za prekrasan dan! Mi smo bili i nekoliko je razloga zbog kojih uskoro idemo opet.

Festival graševine: Sommlieri usporedili graševine s francuskim vinima

07.06.2024.

Ženski vikend u Drnišu i Šibeniku – spoj tradicije, divne prirode i ženskih radionica

07.06.2024.

Moslavina

MoslaVina slavi svoju 30. obiljetnicu autohtonih sorti

20.05.2024.

Eco Wine fest

Održava se prvi međunarodni festival ekoloških vina Eco Wine Fest

20.05.2024.