Gastro svijet

Hrvatska ima to bogatstvo da u različitim krajevima možemo uzgojiti namirnice vrhunske kvalitete, pa nije ni čudno da možemo ponuditi nevjerojatne specijalitete. Ovdje možeš pronaći restorane i preporuke za koje sam se uvjerila da ne nude samo obrok, nego stvarno drugačije gastro iskustvo. I dalje stoji da se o ukusima ne raspravlja, ali ako imate ukus sličan mom, ova će vam se mjesta svidjeti.

Top preporuke

Okusi koji nastaju kombiniranjem različitih namirnica i što su sve neki ljudi sposobni iskombinirati oduvijek me fasciniralalo. Način na koji netko od samo nekoliko sastojaka može stvoriti nevjerojatan obrok nešto je što morate poštovati. Svaki put kada probam tako nešto što me ostavi bez teksta.

Ovdje se nalaze najbolji restorani, kuhari i jela, po mom mišljenju.

Istraži više

Predstavljam restorane

Odlična stvar za sve koji uživaju u isprobavanju novih specijaliteta je to što ima toliko toga za probati! Čak i ako isprobavate isto jelo, neće biti isto u različitim restoranima i pod rukom različitih kuhara. Postoje mjesta za koja znaš da ćeš se vratiti i mjesta za koja jednostavno znaš da ćeš preporučiti svima.

Na jednom sam mjestu okupila sva ona koja su meni ostala u posebnom sjećanju i koja ti preporučam.

Istraži više

"Kuhanje je kao ljubav. Ili se predajte ili ne ulazite u to" - Harriet Van Horne

Restoran na svega 100 km od Zagreba, mjesto je koje morate staviti na svoj popis

Obožavam obilaziti restorane i isprobavati sve što su vrhunski kuhari u stanju napraviti s hranom, a s obzirom da u Istri skoro da i ne postoji restoran koji nisam posjetila, došlo je vrijeme za unutrašnjost Hrvatske. Napokon sam uspjela posjetiti Malu Hižu u Mačkovcu, koja je već dugo na mom popisu, a ispalo je da na tom popisu s dobrim razlogom.

Svi pričaju o novoj pizzeriji u gradu pa je bilo vrijeme da provjerim o čemu se radi

Izgleda da su vrhunska pizza i kvalitetna ponuda vina u super ambijentu, odlična kombinacija za žensko druženje nakon posla. Mi smo išle provjeriti zašto svi pričaju o Franko’s pizza & bar restoranu.

Kako provesti nezaboravan dan u Istri!

Mi smo se još na Vinistri dogovorili da je vrijeme da se organiziramo i provedemo kvalitetan dan u Istri. Napokon je došlo vrijeme za to! Marijan Arman vinarija, destilerija Rossi, Konoba Dorjana, Vinarija Kozlović i San Rocco kombinacija su s kojom zasigurno nećete pogriješiti.

Poznati klub u kojem možete naučiti pripremati slovenske specijalitete proslavio deveti rođendan!

Prošli vikend, u Sloveniji, proslavili smo rođendan gastro kluba koji, na poseban način radi na očuvanju tradicionalne slovenske kuhinje. Vrhunska vina, ekskluzivno kulinarsko iskustvo, uvijek dobro društvo i vesela atmosfera niti ovog puta nisu nedostajali u Klubu Gurmanov Skaručna!

Odlično mjesto u Zagorju koje je već godinama na dobrom glasu – i to s razlogom

Ako ste u okolici Zagreba, niste na putovanju i imate nekog slobodnog vremena, provedite ga na Vuglec Bregu. Njihov restoran, vinarija, odličan ambijent i dobro društvo sve je što trebate za prekrasan dan! Mi smo bili i nekoliko je razloga zbog kojih uskoro idemo opet.

Moslavina

MoslaVina slavi svoju 30. obiljetnicu autohtonih sorti

20.05.2024.

Eco Wine fest

Održava se prvi međunarodni festival ekoloških vina Eco Wine Fest

20.05.2024.

Mario Meštrović na Festivalu graševine

Festival graševine 2024. pripremio divan program

17.05.2024.

Gault&Millau Croatia 2024 dodijelio trofeje najboljim hrvatskim chefovima i restoranima

22.04.2023.