Šetajte i guštajte u najboljim vinima i delicijama Vižinade

Viva vino

Ove se godine u Vižinadi prvi put organizira  VIVA VINO Vižinada/Visinada, wine&walk kroz vinograde Vižinade, u subotu 04. lipnja 2022, a s obzirom da je riječ o općini s najviše vinograda i vinara po glavi stanovnika u Istri, i s više od milijun zasađenih čokota vinove loze, jasno je da će ova šetačko-vinska avantura doista biti jedinstvena.

Idealan način za provesti subotu, jer VIVA VINO Vižinada-Visinada spaja boravak u prirodi s najboljim okusima Istre, kako vinskim, tako i gastronomskim. I zato – dođite, šetajte, nazdravljajte, guštajte!

Viva vino

viva vino

Priča je zamišljena kao relaksirajuća i zabavna šetnja po stazi dugoj deset kilometara, a sve starta u 9.30 sati ujutro na punktu okupljanja – ispred zgrade Općine Vižinada na adresi Vižinada 18a. Ukupna duljina staze podijeljena je na pet okrjepnih stanica, štaciona, i sudionike će na svakom štacionu dočekati vinari zajedno s lokalnim ugostiteljima. Na pješačenje se polazi u organiziranim grupama svakih trideset minuta od 9.30 do 12 sati. Kotizacija iznosi 350 kuna po osobi za što se dobiva vinska čaša, torbica za čašu, šešir, karta staze, bočica vode i bon za konzumaciju vina i hrane na pet štaciona. 

Do prvog štaciona hoda se jedan kilometar, pa slijedi odmor u vinarijama Bruno Ferenac i Giulio Ferenac, uz domaće suhomesnate proizvode Agroturizma selo Mekiši. Ruta do drugog štaciona je oko kilometar i pol, a tamo će vas dočekati vinarije Sosich i Deklić te konoba Jadruhi s osvježavajućom i ukusnom salatom od hobotnice. Slijedi šetnja do trećeg štaciona duga nešto manje od dva kilometra, i tu, u središtu vaše subotnje avanture, čekat će vas vinarije Franc Arman i Pilato uz ukusnu i okrjepljujuću maneštru s bobićima koju će spraviti majstori iz gostionice Užanca. Nakon ovih gušta krećete dalje do četvrtog štaciona od kojeg vas dijeli malo više od jednog kilometra, a tamo, nova iznenađenja koja vam pripremaju vinarije Marijan Arman i Geržinić, kao i restoran Telor koji će vam ponuditi hladnu salatu od pašte. U posljednoj ruti do petog štaciona prehodat ćete otprilike 1,7 kilometara, a po dolasku će vam domaćini biti vinarija Marina Rossija i Pina Rossija, uz tradicionalne istarske kolače u ponudi Slatke Istre.  No tu nije kraj, jer šetate još malo u povratku do mjesta starta, i to 1,7 kilometar, a za nagradu slijedi završni party uz živu glazbu, dodatnu eno-gastro ponudu te zanimljiva iznenađenja koja su vam pripremili organizatori.

Dođite, šetajte, nazdravljajte, guštajte!

Vidimo se 04. lipnja u Vižinadi!

Prijava i ulaznice: https://bit.ly/3Mb7ZWL

Facebook događaj: https://www.facebook.com/events/314614864166235

 

Pratite Andreine priče na Instagramu: andrea_pancur  
Pratite na instagramu: visit_vizinada

Vinogradi Vižinade

  • VIVA VINO

    Wine&walk kroz vinograde Vižinade. Priča je zamišljena kao relaksirajuća i zabavna šetnja po stazi dugoj deset kilometara, a sve starta u 9.30 sati ujutro na punktu okupljanja – ispred zgrade Općine Vižinada na adresi Vižinada 18a. Ukupna duljina staze podijeljena je na pet okrjepnih stanica, štaciona, i sudionike će na svakom štacionu dočekati vinari zajedno s lokalnim ugostiteljima.
  • VIŽINADA

    Riječ je o općini s najviše vinograda i vinara po glavi stanovnika u Istri, i s više od milijun zasađenih čokota vinove loze, jasno je da će ova šetačko-vinska avantura doista biti jedinstvena.