Pripremili smo gastro vodič restorana koji spremaju nešto posebno za Valentinovo

Valentinovo ponuda

Najromantičniji dan u godini iziskuje poseban plan za zaljubljene, kako bi se proslavio ovaj dan kako treba . Da bi sve unaprijed mogli isplanirati i bez panike dočekati dan zaljubljenih, mi smo vam pripremili gastro vodič restorana koji su spremili  nešto posebno i na vama je samo da rezervirate najdražu opciju. 

Fuentes, Zagreb

Zagrebački Restoran Fuentes u svom otmjenom prostoru uspješno priča vrhunsku gastro priču. Vizija je to Ivana i Tihane Lešić koji su godinama skupljali inspiraciju po cijelom svijetu i rezultirali je gastro fuzijom na Španskom. 

Fuentes

Za sve zaljubljene pripremili su dva posebna menija, uz piće dobrodošlice i vina po promotivnoj cijeni. Jeste li za ribeye sushi roll, steak od celera s kremom od ljutike i grana padana uz roastbeef  Ili ste više za riblji meni koji krije raviole od kozica i korjenastog povrća s umakom od kokosa, punjenina rolica od brancina s rožatom od cvjetače. Za kraj večere zasladit će te se bijelom čokoladom s višnjama i ribizlom uz prah od zemlje. Cijeli ambijent i atmosferu uljepšati će Zvonimir Detelj na gitari! Cijena menija po osobi je 45€.

Rezervirajte svoje mjesto na vrijeme na 099 6808 498.

Konoba Jadruhi, Vižinada 

Ovo je jedno od onih mjesta koja imaju sve u ponudi što je potrebno da iskusite pravu Istru.

U vlasništvu je obitelji Šimonović, s dugogodišnjom tradicijom obiteljskog gospodarstva i ugostiteljske djelatnosti. Konoba se nalazi u naselju Jadruhi kraj Vižinade, u blizini turističkog središta Poreča kao i srednjovjekovnog Motovuna.Tradicionalne istarske specijalitete za vas će pripremati chef Marko, prema staroj poznatoj recepturi.

Valentinovo ponuda Jadruhi

Za vas su pripremili poseban meni od 4 slijeda već u subotu 11.02. ali i najposebniji u utorak 14.02., kada će i provod zagarantirati živa muzika DUO IN. 

Rezervirajte svoje mjesto na vrijeme i lijepo se provedite uz živu muziku i zaljubljene delicije.  Cijena menija 40€ po osobi, a broj za rezervacije 091 798 3511.

Stancija Kovačići, Rukavac

Stancija Kovačići smjestila se u Rukavcu pored Matulja, u neposrednoj blizini Opatije. U želji da Vas upozna s izvornim, autentičnim lokalnim vrijednostima, restoran priča svoju priču. To čini arhitekturom koja kroz tradicionalni i rustični stil odražava utjecaj podneblja. Vlasnici Danijela Paliska Frlan i Vinko Frlan prepoznali su potencijal i stvorili izvanrednu priču koja se mora doživjeti. U Stanciji Kovačići uz romantičnu živu glazbu  i meni u 5 sljedova možete savršeno proslaviti Valentinovo.

Valentinovo ponuda

Chef Vinko za zaljubljene je pripremio za predjelo tatarski od boškarina, lardo i kravlja skuta, jetrenu paštetu i marmeladu od luka,jabuka, grožđica i citrusa. Zatim pastrvu i špinat u tijestu, prženi bademi u umaku od čičoke, raviole punjene teletinom s porilukom i čipsom od pancete te krema od parmezana i teleće obrazine, umak od gorušice, cikla i falafel s ćimicom. Šećer na kraju desert iznenađenja.

Cijena menija 49,00€ / 369,19 kn/ po osobi. Rezervacija je obavezna na broj telefona 0992165009 ili putem e-maila:stancija.kovacici@gmail.com

 

La Parenzana, Buje

La Parenzana u Bujama mali je šarmantan restoran a ujedno i hotel koji vam na samom dolasku priušti tako toplu dobrodošlicu da vam se na kraju teško ustati i otići. Glavna chefica je mlada kuharica Ana Gergorić, a uz nju je i njen muž Marko koji vodi brigu o La Parenzani izvan kuhinje. Uz divan restoran La Parenzana je ujedno i B&B, mirna oaza za odmor za dušu. Zaljubljene duše i vi možete odmoriti već za ovo Valentinovo jer su Ana & Marko pripremili savršen meni. U La Parenzani nakon pjenušca za dobrodošlicu čeka vas pašteta od čvaraka uz kreker, tartar od kvarnerskog škampa te juha od pečenog koromača. Zatim lazanje s rakovicom i hlapom, Cassoulet s hobotnicom te juneća rebra u tamnoj pivi s pireom od hrena. Šećer na kraju, dočekat će vas tiramisu s kruškom i amarettima.

Cijena menija po osobi, 60.  Ako želite uz meni wine pairing, dodatnih 20€.

Svoje mjesto rezervirajte na broj + 385 52 777 460.

La Parenzana

Degustazione, Tar

Da ljubav ide kroz želudac znaju i u kući tradicijske gastronomije, Degustazione u Taru. Omiljena je to gastro adresa kada se radi o klasicima domaće istarske kuhinje, autentičnosti i garanciji dobrog, ukusnog obroka. Renomirani chef Marijo Čepek,  koji je s godinama rada, truda i educiranja do savršenstva doveo svoje kuhanje, i vrsna DeguStazione ekipa kreirali su poseban jelovnik za Valentinovo. 

Valentinovo ponuda

Večer će započeti pićem dobrodošlice i pozdravom iz kuhinje i tek onda ste spremni za ljubavno gastro putovanje. Od Canellona punjenih kozicama i skutom preko Telećeg steaka i sotiranog povrća doći ćete do savršenog čokoladnog afrodizijaka. Uz divnu večeru stručno će se sljubiti vina Galić, dok su za atmosferu zaduženi Discover bend.

Cijena menija je 60€, a rezervirat obavezno na +385916029723. Kako bi vaše mjesto bilo osigurano avansno plaćanje po osobi iznosi 20 koje će se umanjiti od ukupne cijene.

Konoba Daniela, Veleniki

Konoba Danijela pokraj Poreča pravo je mjesto za probati tradicionalne specijalitete Istre. Rustikalna konoba dugi niz godina uveseljava svoje goste. Tako će  i ovo Valentinovo uveseliti zaljubljene svojom savršenom ponudom. Konoba Danijela nudi  2 noćenja za dvije osobe uz doručak te večeru za dvije osobe u cijeni od  230€ u periodu od 9.02. – 14.02.

Rezervirajte svoje mjesto u predivnom selu Veleniki na Tel: +385 52 460 519

ili E-mail: info@konobadaniela.com.

Konoba Daniela

Konoba Daniela

Lanterna, Pula

Restoran Lanterna u Puli nudi jedinstven spoj tradicije i kvalitete. Svoja jela spremaju po tradicionalnoj recepturi, ali na moderan način, a mnogo truda i ljubavi u stvaranju jedne od najvećih i najpriznatijih ponuda vina u Hrvatskoj, od kojih većinu toče na čaše.  Na Valentinovo će i Lanterna usrećiti zaljubljene i to svojim vrhunskim menijem. Večer će započeti aperitivom Cocktail St Marguirete. Za predjelo će savršeno spojiti ceviche od folpa uz Kopjar Sauvignon blanc 2020. Zatim će uslijediti njoki u busque od škampa i repovi škampa na žaru uz Donnhoff Reisling 2020. Za glavno jelo sporo pečeni vrat Crne slavonske svinje uz mousse od krumpira i ukiseljeno povrće. Sjajno će jelo pratiti Bolfan Pinot Crni Primus 2012. Za kraj sve zaljubljene očarati će već provjereni spoj jagode i čokolade uz Kozlović Mediteran. Cijena menija po osobi je 60€.

Rezervirajte svoj stol na: +385 52 397 072 ili  +385 98 911 24 69.

Lanterna

Pratite Andreine priče na Instagramu: andrea_pancur

Pratite na Instagramu: fuenteszagreb,jadruhi_konoba,stancija_kovacici,laparenzana,degustazione_tar,konobadaniela,lanterna_pula,

Istra i Kvarner

  • VALENTINOVO

    Najromantičniji dan u godini iziskuje poseban plan za zaljubljene, kako bi se proslavio ovaj dan kako treba . Da bi sve unaprijed mogli isplanirati i bez panike dočekati dan zaljubljenih, mi smo vam pripremili gastro vodič restorana koji su spremili  nešto posebno i na vama je samo da rezervirate najdražu opciju. 
  • GASTRO VODIČ

    Fuentes, Zagreb
    Konoba Jadruhi, Vižinada
    Stancija Kovačići, Rukavac
    La Parenzana, Buje
    Degustazione, Tar
    Konoba Daniela, Veleniki
    Lanterna, Pula