Zašto obavezno morate posjetiti restoran Fuentes u Zagrebu

Restoran Fuentes

Zagrebački Restoran Fuentes u svom otmjenom prostoru uspješno priča vrhunsku gastro priču. Vizija je to Ivana i Tihane Lešić koji su godinama skupljali inspiraciju po cijelom svijetu i rezultirali je gastro fuzijom na Španskom. O njihovom tatarskom bifteku daleko se priča, a mi smo navratili na ručak i iz prve ruke uvjerili se zašto je tako. 

Sva jela koja smo isprobali, bez pretjerivanja, ostavila su nas bez teksta. Kreativni spojevi okusa, mirisa i tekstura krase svaki tanjur iz Fuentes kuhinje . Tihana i Ivan rade ono što vole i prenijeli su to u svakom jelu. Radi se o školovanom sommelieru koji je dio svoje profesionalne edukacije odradio i u Parizu. Iza njih je godina dana života, rada i učenja u Meksiku s nekim od najboljih kuhara tog područja. Dobili su vrijedne certifikate i znanja koja su im pomogla u stvaranju njihove gastro priče. 

Ivan i Tihana Lešić

Zašto morate posjetiti Fuentes

Jelovnik je prepun zanimljivih jela od više vrsta tjestenina, domaćih njoka i raviola, predjela, rižota, preko mesa i ribe do deserata rađenih s posebnom pažnjom. Domaća tjestenina je uvijek ogroman plus, a tu Fuentes definitivno oduševljava. Svaki stol obavezno upotpuni i savršeni domaći kruh. Ako vas još nismo uvjerili, as iz rukava je zasigurno tatarski biftek. Priča se, i mi ćemo se složiti, da je baš ovdje najbolji tatarski u gradu. Meni se mijenja 4 puta godišnje kako bi se pratila sezona namirnica i ponudilo gostima najbolje što pravo vrijeme daje.  

tatarski biftek

Već smo spomenuli kako vlasnika Ivana krasi i sommelierska titula pa i ponuda vina definitivno očarava. Bogata vinska kolekcija krije ponajbolja hrvatska i svjetska vina, a ako se ne možete odlučiti, stručnjak Ivan rado će vam pomoći. Osim odličnih vina u ponudi ćete pronaći i vrhunska pića iz cijeloga svijeta, a jedno od njih je i Ron Zacapa Centenario 23 Solera Gran Reserva rum koji se čuva čak do 23 godine u drvenim bačvama u Zacapi u Gvatemali, s kojim smo nazdravili savršenom ručku.

vina Rizman Restoran Fuentes Restoran Fuentes

Ivan i Tihana konstantno ulažu puno truda, ljubavi i pažnje kako u jela, tako i u ambijent, jer im je najbitnije da se osjećate ugodno i dobro došlo. Parking je jedna od velikih prednosti restorana Fuentes. O ovom divnom restoranu s razlogom se priča, zasigurno među poslovnjacima radi sjajne ponude dnevnih obroka, ali i parova te obitelji koje žele uživati u dobroj hrani i ugodnoj atmosferi.

Tiramisu

Sad kada smo vas sigurno zaintrigirali, ne preostaje vam drugo nego uputiti se na Špansko i uživati u delicijama i vrhunskoj gastro priči restorana Fuentes.

Ivan Lešić Restoran Fuentes

Pratite Andreine priče na Instagramu: andrea_pancur 

Pratite na Instagramu: fuenteszagreb

 

Zagreb

  • FUENTES

    Zagrebački Restoran Fuentes u svom otmjenom prostoru uspješno priča vrhunsku gastro priču. Vizija je to Ivana i Tihane Lešić koji su godinama skupljali inspiraciju po cijelom svijetu i rezultirali je gastro fuzijom na Španskom.
  • TATARSKI BIFTEK

    Jelovnik je prepun zanimljivih jela od više vrsta tjestenina, domaćih njoka i raviola, predjela, rižota, preko mesa i ribe do deserata rađenih s posebnom pažnjom. Domaća tjestenina je uvijek ogroman plus, a tu Fuentes definitivno oduševljava. Svaki stol obavezno upotpuni i savršeni domaći kruh. Ako vas još nismo uvjerili, as iz rukava je zasigurno tatarski biftek. Priča se, i mi ćemo se složiti, da je baš ovdje najbolji tatarski u gradu.