Preporuka: 6 provjerenih lokacija za ručak ili večeru u Poreču

poreč

Grad Poreč jedan od najpopularnijih odredišta za odmor na istarskom poluotoku. Bliži se vrijeme godišnjih odmora i mislimo da bi se ovo mjesto trebalo naći na vrhu vaše liste. Osim plaža, tamo možete naći i stari grad koji je pod zaštitom UNESCO-a i romantičnu luku, a kada se umorite od šetanja i istraživanja ovog pitoresknog gradića zasigurno ćete i ogladniti. Naravno, odlučiti se gdje otići na gastro predah nije nimalo lak zadatak, zato vam donosim listu provjerenih gastro lokacija u Poreču. Mali grad na obali Istre može se pohvaliti divnim gastro lokacijama za uživanje u hrani uz miris morske soli u zraku, a mi smo izdvojili 6 provjereno izvrsnih!

  1. Spinnaker

Kada se radi o iznimnim prilikama i važnim romantičnim proslavama onda je tu Spinnakerfine dining restoran s izvrsnim jelima i posebnom prezentacijom jela. Smješten u srcu starogradske rive u Valamar Riviera Hotelu, savršen je spoj lokacije, kvalitete hrane, izvrsne usluge i vrhunske vinske karte. Chef Goran Hrastovčak koji je učio od svjetskih imena uz tim višestruko nagrađivanih šefova i sommeliera pobrinuo se da gastronomska scena u Poreču dosegne jednu novu razinu. Autohtonim, domaćim namirnicama i njihovim neočekivanim spojevima, Spinnaker je postao savršenim mjestom za gastroavanturiste čiji okusni pupoljci i mašta jedva čekaju da ih se probudi. Sigurno nećete požaliti.

  1. Divino

Ukoliko želite najbolje riblje specijalitete, počastite se hlapom na buzaru uz samo more na rivi u Poreču. Restoran Divino ponosi se najsvježijim namirnicama, a i jedan je od rijetkih restorana koji ima jastozeru! Samo nekoliko metara od valova, na jednoj od najljepših terasa u Istri možete birati između moderne mediteranske i tradicionalne istarske kuhinje, a za sve je zaslužno veliko iskustvo u ugostiteljstvu i brojne edukacije. Ovo je savršeno mjesto za one koji žele da im se okus morskih plodova ureže u pamćenje, a naša je preporuka da se odvažite na kamenice, školjke ili ribu u soli jer ih mi još uvijek sanjamo. Za upotpunjen doživljaj tu je i bogata karta hrvatskih i svjetskih vina. Koju god kombinaciju da izaberete – nećete pogriješiti!

  1. Konoba Daniela

Ako želite pojesti odličan tartar biftek – onda je za vas savršeno mjesto svega 2 km od Poreča, konoba Daniela u Velenikima s predivnom terasom. Domaća atmosfera sa svjetskim okusima i pristupačnim cijenama nikoga ne ostavlja ravnodušnim, zajedno s uvijek ljubaznom uslugom. Bogat izbor mesnih i ribljih jela zadovoljit će baš svačiji ukus, a rustikalan ambijent okružen zelenilom i cvrkutom ptica daje vam dojam posebnog ugođaja.

  1. Arman Grill Poreč

Ako ste za jela s roštilja, najbolje ćevape pečene na ugljenu, punjene pljeskavice i burgere u gradu – onda je to Arman grill na samoj tržnici u Poreču! Meso vrhunske kvalitete s hrvatskih pašnjaka, odnosno lokalnih OPG uzgoja osigurava kvalitetu, ali i sigurnost. Naravno, tu nije kraj ponudi jer Arman Grill osim odličnog mesa i steakova ima svoju moderno opremljenu mesnicu na samoj tržnici gdje možete kupiti i meso za doma. Posebno ističu svoje burgere zbog tajne recepture koju nam nisu otkrili, ali znamo da se sigurno djelomično sastoji od mekog brioche peciva, svježeg povrća direktno s tržnice i vrhunskog odležanog mesa čija je ponuda i više nego impresivna.

  1. Tunaholic

Ako ste za morsku izvedbu burgera onda je to definitivno Tunaholic u centru Poreča. Tradicionalna kuhinja u modernom ruhu nešto je što već dvije godine privlači mnogobrojne posjetitelje. Ovo je mjesto na kojem možete uživati u zanimljivim ribljim jelima. Obitelj Finderle koja je pokrenula ovaj zanimljiv koncept fish bara već se preko 30 godina bavi ribarenjem što osigurava autohtonost i svježinu njihovih proizvoda. Naše preporuke su „Hot tuna hedonist“ ili „Salmon burger“ čiji se bogati sastojci savršeno spajaju s crnim pecivom i wasabi majonezom koju daje određenu oštrinu okusa.

  1. Casa Manzolin by Poletti

Ovaj wine&food bar u centru Poreča nedavno je proslavio čak 180 godina otkako vinarija Poletti proizvodi svoje vino, a njihov Cabernet Sauvignon proglašen je petim najboljim u svijetu. Ipak, ništa se ne slaže kao vino i hrana pa su zbog toga jednaku strast uložili i u razvijanje svog jelovnika. Ono što će vas zasigurno oboriti s nogu je rižoto Rossella pripremljen s Rossella vinom, jagodama i škampima, na koji je nadodan dehidrirani pršut. Okus je takav da se svaki zalogaj pretvara u pjesmu koju ne želite nikad prestati slušati! Tu su i drugi riblji specijaliteti kao što je brancin na žaru u umaku od kapara i malvazije, punjena pohana srdela, lignje u tempuri. Casi Manzolin by Poletti bi na ponudi vina mnogi pozavidjeli jer ne obuhvaća samo vina Poletti, nego i drugih vina istarskih i svjetskih vinara.

 

Pratite Andreine priče na Instagramu: andrea_pancur  

RESTORANI, POREČ

  • POREČ

    Grad Poreč nije samo lijep primorski grad, ljeti je i jedno od najpopularnijih odredišta za odmor na istarskom poluotoku. Bliži se vrijeme godišnjih odmora i mislimo da bi se ovo mjesto prepuno idiličnih plaža trebalo naći na vrhu vaše liste. Osim plaža, tamo možete naći i Stari grad koji je pod zaštitom UNESCO-a i romantičnu luku.
  • RESTORANI

    Mali grad na obali Istre može se pohvaliti divnim gastro lokacijama za uživanje u hrani uz miris morske soli u zraku. Od tradicionalne do moderne kuhinje uz bogatu vinsku kartu.