Wok by Matija ima ljetni meni. Hit je wok s crnim nudlama!

Wok by Matija

Ljeto je i kalendarski stiglo, vrijeme je za kreativna i ukusna jela koja se pripremaju za samo nekoliko minuta! Točnije pet minuta koliko vam je potrebno da u zagrijanoj wok tavi skuhate jedan od omiljenih wokova – možda wok s crnim nudlama! 

To je pokazao i majstor pripreme hrane u woku, Matija Nikolić, predstavljajući ljetni meni lanca svojih gastro adresa Wok by Matija u Zagrebu! Svaki se wok priprema posebno, a za pripremu su koriste pomno odabrane namirnice lokalnih proizvođača. Baza svakog woka su svježe noodle koje se svakodnevno pripremaju pod budnim Matijinim okom. Do sada su u ponudi bile samo ‘bijele’,  koje su ovog ljeta dobile pojačanje u crnim nudlama u kojima se nalazi crnilo sipe

Crne nudle s lignjama

Volim kuhati i uvijek eksperimentiram s različitim okusima, a crne noodle planiram napraviti već nekoliko mjeseci. Usavršavali smo okus i dobili smo ih baš onakve kakve one moraju biti – kompaktne, ukusne, ali opet neutralne za sljubljivanje s ostalim odabranim namirnicama” – rekao je Matija, kuhajući wok s lignjama kojem su baza crne noodle. Njega, baš kao i sve wokove (ali i odličan roštilj i pizze) možete svakodnevno naručiti ali i pojesti na jednoj od zagrebačkih Wok by Matija adresa. 

Dok je wok s nudlama fino mirisao u Matijinoj kuhinji na otvorenom,  Matija je otkrio i recept za ovo brzo, jednostavno i izdašno jelo, za sve one koje vole po uzoru na proslavljene kuhare probati novitete u vlastitoj kuhinji.  

Wok by Matija

Recept za crne noodle s lignjama: 

Sastojci (jedna porcija)  

– domaće noodle sa sipinim crnilom 

– jedna lignja narezana na kolutiće 

– češanj češnjaka

– malo đumbira 

– pola svježe paprike 

– kombinacija sezonskog povrća (mrkva, mladi luk, kineski kupus, mladi kelj) 

– soja sos od češnjaka i papra 

– sezamovo ulje 

Priprema: Zagrijati wok i dodati ulje sezama te popržiti češnjak, lignje i đumbir. Dodati sezonsko povrće i sjediniti s već poprženim sastojcima. Namirnice pomaknuti prema stijenkama woka, a u sredinu ubaciti kuhane noodle te pržiti uz stalno miješanja. Na kraju, kružno, po stijenkama woka dodati soja sos od češnjaka i papra i sve sastojke pomiješati. Kad se sjedine, wok je spreman za serviranje. 

Crne nudle s lignjama

Pratite Andreine priče na Instagramu: andrea_pancur  

Pratite na Instagramu: wok_by_matija

 

Wok by Matija

  • MATIJA NIKOLIĆ

    To je pokazao i majstor pripreme hrane u woku, Matija Nikolić, predstavljajući ljetni meni lanca svojih gastro adresa Wok by Matija u Zagrebu! Svaki se wok priprema posebno, a za pripremu su koriste pomno odabrane namirnice lokalnih proizvođača.
  • CRNE NOODLE S LIGNJAMA

    Dok je wok s nudlama fino mirisao u Matijinoj kuhinji na otvorenom,  Matija je otkrio i recept za ovo brzo, jednostavno i izdašno jelo, za sve one koje vole po uzoru na proslavljene kuhare probati novitete u vlastitoj kuhinji.