Ovu subotu jedva čekamo drugi Štrika Ferata Olive Oil Wine & Walk

Štrika Ferata

Nakon što je prva Štrika Ferata Olive Oil Wine Walk oduševila sve posjetitelje, u subotu 8. travnja ponovno se vraća na velika vrata. Ima li išta bolje od hodanja po vinogradima i maslinicima uz degustaciju vina, ekstra djevičanskog maslinovog ulja, bakalara, sira i pršuta?

Krenit će se s prve postaje stare pruge Štrika Ferata, sa sjevernog dijela Grada Rovinja, točnije uz samu trasu novouređene biciklističko-pješačke rute sve do nekadašnjeg željezničkog odvojka Kanfanar-Rovinj. Uz prugu posjetitelji će kao i prošle godine imati priliku degustirati vina i maslinova ulja domaćih proizvođača, ali i kušati domaći sir i istarski pršut na okrijepnim postajama.

Manifestacija

Na startu preuzimate vrećicu s čašom za degustaciju i mapu trase, a zatim vaša gastro-rekreacija kreće prema Rovinjskom Selu. Sudionici će biti podijeljeni u nekoliko grupa te će uz pratnju vodiča krenuti dionicom dugom sedam kilometara. Sudionici mogu prilikom prijave sami odabrati termin polaska jer će biti podijeljeni u nekoliko grupa te uz pratnju vodiča krenuti u intervalima od pola sata. Planiran je polazak osam grupa po dvadesetak ljudi s početkom u 10 ujutro ispred Beach Bara Come Back gdje je i planiran povratak i after party! Zadnja bi grupa trebala krenuti najkasnije u 14 sati. 

vina Lunika

Dok budete uživali u šetnji upoznavat ćete odlične lokalne proizvođače. Između njih Luniku, vinara koji je duša ova trase i zasluženo otvara ovu manifestaciju prvom degustacijom i usputnom pričom koja povezuje povijesne događaje i trenutke s imenima vina. Degustirat će se vina i srdele poznatog brenda Mirna, Podravke Rovinj. Uz vina Vivoda, degustirati će se bakalar Alden na bijelo i ekstra djevičansko maslinovo ulje znakovitog naziva Olea Magica. U minimalističkom masliniku očekuje se spoj vina i ekstra djevičanskog maslinovog ulja Stancije Collis, uvrštenog među TOP 100 ulja u ovogodišnjem izdanju Flos Olei.  Posjetit će se i Pršutarna Buršić uz degustaciju vina Grota.  Predzadnja postaja ture povezuje ime vinara i crkvice – sv. Toma/ San Tommaso, a kako bi vino lakše klizilo očekuje se i degustacija autohtonih Vesna sireva. Na samom kraju s istarskom supom u ruci uživat će se u najlježšem pogledu na na starogradsku jezgru i zvonik crkve sv. Eufemije u zalasku sunca, i sve zahvaljujući udruzi  Agro Rovinj.

San Tomasso 

Osim ovog već provjerenog wine & walka, ovog uskršnjeg vikenda Rovinj je priredio odličan program. Za Uskršnji ponedjeljak 10. travnja na Stanciji Buršić okupljaju gastronomadi koji osim uživanja u jelima na bazi špalete i pršuta, trče rekreativnu dionicu od 3 km odnosno natjecateljsku dužine 6 km.  U kotizaciji od 10 EU uključena je okrjepa tijekom utrke i degustacija specijaliteta sa špaletom (pršut) nakon utrke. Pamučna majica je predviđena za sve natjecatelje u obje kategorije, a poklon paketi za troje  najboljih u natjecateljskoj kategoriji (M i Ž).

Štrika Ferata

Nakon što smo prošle godine uživali u  prvom Štrika Ferata Olive Oil Wine Walk, jedva smo čekali drugi i napokon ga i dočekali. Ako već niste, obavezno se prijavite i vidimo se u subotu u najljepšoj šetnji uz vrhunsku vinsku kapljicu.

Termin polaska odaberite prilikom prijave, kotizacija iznosi 40 EUR (djeca – 20 EUR, bez degustacije vina).

Link za prijavu https://strika-ferata.wineandwalk.info/winewalk/

 

Pratite Andreine priče na Instagramu: andrea_pancur 

 

Olive Oil Wine Walk, Rovinj

  • Rovinj

    Grad Rovinj je dobio svoju, sve popularniju manifestaciju u kojoj se pješačenjem od vinarija do OPG-ova, preko maslinika i vinograda uz dobru zabavu i glazbu upoznaje s lokalnim proizvođačima i kuša njihove proizvode.
  • Štrika Ferata Olive Oil Wine Walk

    Nakon što je prva Štrika Ferata Olive Oil Wine Walk oduševila sve posjetitelje, u subotu 8. travnja ponovno se vraća na velika vrata. Ima li išta bolje od hodanja po vinogradima i maslinicima uz degustaciju vina, ekstra djevičanskog maslinovog ulja, bakalara, sira i pršuta?