Weekend Food Festival donosi najzanimljiviji program dosad

program Weekend Food Festivala

Poznat je program ovogodišnjeg  Weekend Food Festivala koji će za tri tjedna u Rovinju okupiti vodeće svjetske i domaće chefove, gurmane, sommeliere, ali i brojne profesionalce iz prehrambene industrije te sve zaljubljenike u hranu. Bogati program Festivala kojeg obilježava tema održivosti, donosi zanimljive panele, predavanja, gala večere, a na popisu velikih imena našao se i Eneko Atxa, vlasnik ukupno pet Michelinovih zvjezdica. Stara tvornica duhana opet donosi posebnu priliku za nova znanja, jedinstvena iskustva, ali i networking na jednoj od najljepših jadranskih destinacija.

Okusite najbolje: na popisu impresivnog programa Eneko Atxa i najpoznatija imena globalne kulinarske scene

Tri dana bogatog programa obilježit će neka od najvećih imena svjetske i lokalne kulinarske scene, koja će na brojnim predavanjima i panelima raspravljati o aktualnim trendovima u kuhinjama diljem svijeta, proizvodnji hrane, budućnosti ugostiteljske i prehrambene industrije, ali i održivosti – terminu koji je proteklih godina postao „hot topic“ u brojnim industrijama, uključujući one povezane s hranom, a upravo održivost nit je vodilja ovogodišnjeg Weekend Food Festivala.

Ricard Camarena

Već prvi panel festivala dotaknut će se ove bitne teme, na kojem će velikani kuhinje Ricard Camarena, Ana Roš, Hrvoje Kroflin i Deni Srdoč diskutirati koliko je budućnost održiva, dok će Biljana Borzan, zastupnica u Europskom parlamentu govoriti o nepotrebnom rasipanju hrane na predavanju o food wasteu.  

Eneko Atxa

Deni Srdoč

Weekend Food Festivalu pridružit će se i Eneko Atxa, svjetsko ime uz koje stoji ukupno 5 Michelinovih zvjezdica zahvaljujući njegovim restoranima Azurmendi*** i ENEKO. Uz stalnu posvećenost zdravlju, solidarnosti i održivosti, restoran Azurmendi čak dva puta je dobio nagradu za najodrživiji svjetski restoran, a upravo iz tog restorana, velikan baskijske kuhinje javit će se uživo na Weekend Food Festival i s okupljenima podijeliti svoja iskustva i kreativnost. Osim predstavnika španjolske food scene, posjetitelji će imati priliku uživati i u kulinarskom performansu Franca Pepea, najpoznatijeg pizzaioloa svijeta kojeg upravo gledamo u Netflixovom serijalu Chef’s Table: Pizza.

Ana Roš i David Skoko

David Skoko će nam objasnit zašto je sve što radimo krivo, a Mate Janković i Davor Butković govorit će o “teroru recenzija”. Da su globalni trendovi podjednako važni kao i oni lokalni te u kojoj mjeri se oni podudaraju, tematizirati će „all-star“ postava domaće prehrambene industrije – Fabris Peruško, član Upravnog odbora i glavni izvršni direktor Fortenova grupe, Nenad Klepač, predsjednik Uprave tvrtke Vindija, Martina Dalić, predsjednica Uprave Podravke te ministrica poljoprivrede Marija Vučković. Uz moderatoricu Zvjezdanu Blažić iz tvrtke Smarter, ovi istaknuti čelnici vodećih domaćih prehrambenih tvrtki pokušat će odgovoriti na pitanje: Proizvodnja hrane u Hrvatskoj – Možemo li bolje? 

Biljana Borzan

Svjetska kulinarska raznolikost na izložbenom dijelu i showcooking pozornici 

Osim predavanja, panela i gala večera, dobroj atmosferi svakako će pridonijeti i street food court na kojem će se predstaviti brojni domaći i regionalni restorani i ugostitelji, a showcooking pozornica zadovoljit će sve one koji iz prve ruke žele vidjeti kako nastaju kreativna jela. Raznolikost sadržaja je zagarantirana, od biodinamičkih namirnica Međimurja koje će pripremati mladi šef Amos Novak, do izraelske kuhinje u izvedbi chefa Yehija Zina koji u Rovinj dolazi na inicijativu Izraelske ambasade u Hrvatskoj. U Rovinj stiže i chef hrvatske nogometne reprezentacije Tomica Đukić, koji će pokazati kako spremati jela za vrhunske sportaše. Predstavit će se i brojni regionalni izlagači sa svojim vinima, maslinovim uljima, tartufima,  kavama, vrhunskim pivima i pićima. Naravno, raznolike delicije i široku ponudu pića pratit će i dobra zabava, stoga će svaku večer Festivala dodatno začiniti nastupi poznatih izvođača.

program Weekend Food Festivala Hrvoje Kroflin

Nema sumnje kako će bogati raspored festivala ponuditi ponešto za svakoga, a program možete vidjeti na poveznici. Ako još niste, požurite po svoju ulaznici već sad!

Weekend Food Festival

Pratite Andreine priče na Instagramu: andrea_pancur 

Pratite na Instagramu: weekendfoodfestival

 

Rovinj

  • WEEKEND FOOD FESTIVAL

    Jedinstveni događaj koji na jednom mjestu okuplja najbolje svjetske i domaće stručnjake iz svijeta gastronomije, ugostiteljstva, miksologije te svijeta vina, ulja i kave.
  • GALA VEČERE

    Najbolji svjetski i domaći chefovi udružit će snage na gala večerama u restoranima Maistre, generalnog sponzora i partnera Festivala.Karime Lopez i Takahiko “Taka” Kondo iz Gucci Osteria da Massimo Bottura, Ricard Camarena, Joao Oliveira, slovenski chefovi David Žefran i Igor Jagodic te predstavnik New Balkan Cuisine, Vanja Puškar, pripremati će tematske večere inspirirane vlastitim iskustvima, ali i lokalnim namirnicama.