Mali romantični boutique hotel Peteani u koji se lako zaljubiti

Hotel Peteani

Ubrzan tempo života i svakodnevne obaveze dovede nas do čežnje za istinskim odmorom u malim mjestima koja imaju dušu. Takvo mjesto je Labin. Jedan od najljepših gradova istočne obale Istre, koji oduševljava svojom prekrasnom povijesnom jezgrom u kojoj krije i mali romantični boutique hotel Peteani koji vrijedi posjetiti.

Romantični hotel u povijesnom gradiću

Srednjovjekovni gradić Labin, grad je bogate povijesti i kulturnog naslijeđa, danas grad galerija i umjetnika koji ovdje stvaraju i borave tijekom cijele godine. Uputite li se u srce jezgre oduševit će vas odlično sačuvana loggia iz 16. stoljeća, iz kojeg potječu i glavna gradska vrata sv. Flora. Iznad vrata uklesani su labinski grb te mletački lav, simbol vladavine Venecije. Uđete li dublje u povijest gradića, saznat ćete da je Labin poznat kao rudarski grad. Stanovnici Labinštine rudarstvom su se počeli baviti već pred 400 godina, a vrhunac je dosegnut nakon Prvog svjetskog rata, kada je u rudnicima labinskog područja radilo više od 10 tisuća ljudi.

Hotel Peteani

Danas, ovaj grad, u kojem sve starine postaju pravi dragulji povijesti, odijeva novo ruho. Sve veći broj galerija, barova, atelijera, uz moderni i poznati multikulturalni centar kao sjecište mlade generacije.

Bezvremenski dizajn stare vile

Baš kao i Labin, boutique hotel Peteani primjer je modernog procvata u povijesnom dragulju. Naime, Hotel je davno bio stara vila koju je obitelj Peteani  potpuno obnovila i udahnula joj novi život. Interijer hotela Peteani sofisticiran je i bezvremenski, moderan i svjež. Sadrži mali wellness idealan za potpuno opuštanje i odmak od užurbane svakodnevice.

Hotel Peteani

Osim apsolutnog opuštanja, hotel Peteani nudi i istinsko uživanje u istarskim tradicionalnim jelima kao i u svjetskim kulinarskim trendovima. Restoran Peteani je još jedan razlog zašto se gosti uvijek rado vraćaju. Briga o kvalitetnim namirnicama, ponudi vina i destilata u restoranu dio je svakodnevice Denisa i Brigite Peteani. 

Restoran Peteani

Labin

Ako se razmišljate gdje za vikend, Peteani je pravo mjesto za vaš savršen odmor i punjenje baterija. 13 moderno uređenih soba samo čeka na vas, i u njima ćete zasigurno naći spokoj.

Garantiramo da ćete biti malo je reći oduševljeni, a to i pokazuju četiri zvjezdice koje ovaj hotel ponosno nosi. Sigurno je jedno da ćete se kao i mi u ovaj slatki hotel jednostavno zaljubiti.

Hotel Peteani

 

Pratite Andreine priče na Instagramu: andrea_pancur  

Pratite na Instagramu: peteani_hotel_restaurant

 

Hotel Peteani, Labin

  • PETEANI

    Boutique hotel Peteani primjer je modernog procvata u povijesnom dragulju. Naime, Hotel je davno bio stara vila koju je obitelj Peteani  potpuno obnovila i udahnula joj novi život. Interijer hotela Peteani sofisticiran je i bezvremenski, moderan i svjež. Sadrži mali wellness idealan za potpuno opuštanje i odmak od užurbane svakodnevice.
  • LABIN

    Srednjovjekovni gradić Labin, grad je bogate povijesti i kulturnog naslijeđa, danas grad galerija i umjetnika koji ovdje stvaraju i borave tijekom cijele godine. Uputite li se u srce jezgre oduševit će vas odlično sačuvana loggia iz 16. stoljeća, iz kojeg potječu i glavna gradska vrata sv. Flora.