Slasni noviteti stižu nam iz kuhinje odličnog labinskog Restorana Peteani

Noviteti

Na istočnoj obali Istre, u srcu Labina nalazi se mali i intimni, ali istodobno moderan i predivan boutique Hotel Peteani. Iako se ovaj ukras Labina po mnogo čemu razlikuje od luksuznih lanaca hotela i smještaja koje smo naviknuli viđati po istarskom poluotok, ono po čemu je isti posebno prepoznatljiv i što njegovi gosti najčešće navode kao njegovu najveću pogodnost jest njegov restoran. Restoran Hotela Peteani prava je mala riznica istarske kuhinje i istarskih specijaliteta spravljenih u duhu modernog kulinarstva.

Uvijek svježa jadranska riba i istarske mesne delicije

Subotnju večer u ugodnom prijateljskom društvu provela sam upravo u modernom i elegantnom interijeru restorana boutique Hotela Peteani. Naime, iako dio hotela, Restoran Peteani otvoren je za vanjske goste, kapaciteta oko 40 osoba te radi po principu „à la carte“ restorana. Već prvim pogledom na jelovnik ovog gastronomskog bisera s pogledom na Labin i vrhove Učke bilo mi je jasno da isti donosi najbolje od istarske kuhinje. Također, sva jela imala su kreativan odmak od krutih pravila tradicije, nudeći tako spoj tradicionalne istarske kuhinje i novih trendova u kulinarstvu. U spravljanju svojih jela vodeći tim kuhinje Restorana Peteani koristi isključivo sezonske namirnice koje nabavljaju od lokalnih OPG-ova.

Restoran Peteani

U jelovniku ovog labinskog restorana naći će te uvijek svježu jadransku ribu i različite istarske mesne delicije. Kako bi gastronomsko iskustvo bilo potpuno, vrhunski sommelieri su pažljivo birana vina izvrsno spojili s delicijama proizašlima iz kuhinje restorana. Vjerujte mi da će i oni najzahtjevniji vinoljupci biti zadovoljni bogatom ponudom vrhunskih vina iz vinskog podruma ovog posebnog istarskog restorana.

Slatke muke

Kada nam je stručno i prijateljski nastrojeno osoblje restorana donijelo jelovnike, našli smo se u slatkim mukama. Svako jelo mamilo je na degustiranje. Kako je upravo minuli tjedan provjereni i nagrađivani ugostiteljski tim Restorana Peteani svoje goste odlučio iznenaditi s novitetima iz svoje kuhinje, odluka je pala upravo na njih. Tako sam kušala najmekše srce artičoka sa slasnom grdobinom u mantilu od pancete i na buzari od vongola.

Hotel Peteani

Mom oduševljenju ni sad nema kraja. Jelo je to koje bih preporučila svakom! Nakon tog kulinarskog spektakla, kušala sam još jedno koje je predstavljalo istarsku kuhinju na potpuno kreativan način. Riječ je o Tortellinima punjenima brancinom na kremi od crnog istarskog tartufa. Ovim jelom Restoran Peteani dokazao se kao nezaobilazno odredište za sve željne vrhunske gastronomske ponude.

Noviteti

Sezonske namirnice spravljene na zdrav i jedinstven način

Osim prefinih noviteta, u restoranu boutique Hotela Peteani možete kušati riblji ili juneći carpaccio na domaćem tostu i rukoli, različite zdrave i ukusne salate te krem juhe koje su posebno tražene u ovim zimskim mjesecima. Primjerice, salatu od hobotnice sa krumpirom i pestom od crnih maslina, poširane kozice na kremi od ljubičastog luka i borovnica te krem juhe od škampi ili bouillabaisse juhe na način šefa kuhinje. Zatim možete degustirati različite uzdanice istarske kuhinje koje su u ovom labinskom restoranu spravljene na poseban i drugačiji način. Poput Tortellini punjenih brancinom na kremi od crnog tartufa, repa kvarnerskog škampa i jadranskih lignja na kremi od graška uz koromač u tempuri, bikova obraza u umaku od terana, sa njokima ili knedlom od pršuta i mnogih drugih delicija. Čokoladni souffle, gratinirane maline s domaćim sladoledom od vanilije, semifreddo croccantino sa Grand marnierom ili prženi labinski krafi na način šefa kuhinje neka budu vaši izbori za desert. Time će te iskusiti prefini kraj odličnog gastronomskog doživljaja.

Restoran Peteani

Kada vas uhvati umor od kušanja vrhunskih delicija ovog labinskog bisera, odmoriti se možete u nekoj od četrnaest elegantno uređenih i moderno opremljenih soba boutique Hotela Peteani te potpuno osvježiti u kutku za opuštanje koji se sastoji od finske i turske saune. Sve vaše potrebe i želje bit će namirene u Restoranu i Hotelu Peteani.

Hotel Peteani

Pratite Andreine priče na Instagramu: andrea_pancur

Pratite na Instagramu: peteani_hotel_restaurant

HOTEL I RESTORAN PETEANI, ISTRA

  • RESTORAN PETEANI

    Restoran Hotela Peteani prava je mala riznica istarske kuhinje i istarskih specijaliteta spravljenih u duhu modernog kulinarstva. Restoran Peteani otvoren je za vanjske goste, kapaciteta oko 40 osoba te radi po principu „à la carte“ restorana.
  • NOVITETI

    Najmekše srce artičoka sa slasnom grdobinom u mantilu od pancete i na buzari od vongola, te Tortellini punjeni brancinom na kremi od crnog istarskog tartufa.