Jedan od najboljih restorana u zapadnom dijelu Zagreba organizira Latinoameričku večer

Restoran Fuentes

Najljepše je kada radiš ono što voliš, a to najbolje znaju Tihana i Ivan Lešić, supružnici koji vode restoran Fuentes u zagrebačkom kvartu Špansko.

Zanat o kulinarstvu i gastronomiji usavršili su u Meksiku gdje su se upoznali s latinoameričkom kuhinjom iz prve ruke, a svoje iskustvo i znanje pretočili su u otvaranje vlastitog restorana u Zagrebu. Fuentes je restoran koji odiše elegancijom, svježinom, kreativnom ponudom jela te odličnom vinskom kartom.

Latinoamerička večer u Fuentesu meni

Za kraj ovog radnog tjedna u petak 9. veljače organiziraju Latinoameričku večer u kojoj nude meni inspiriran latinoameričkom, točnije peruanskom kuhinjom.

Peru je zemlja u čijem se glavnom gradu Limi nalazi restoran Central koji je proglašen najboljim restoranom svijeta u 2023. godini. Razlog kvalitete i prepoznatljivosti peruanske kuhinje je difuzija između japanskog sushija i riže te tradicionalne kuhinje Perua do koje je došlo 60-ih i 70-ih godina prošlog stoljeća nakon posljeratnog emigriranja japanskog stanovništva u latinoameričke države.

Tihana i Ivan lešić

Poveznicu između Perua i Fuentesa su Rodrigo i Alvaro koji rade kao osoblje Fuentesa, a dolaze iz Perua. Alvarova supruga Maris koju od milja zovu Marica biti će chefica u kuhinji na latinoameričkoj večeri, a imat će i prezentaciju pred gostima.

Na meniju su Sopa Criolla ili Kreolska juha – goveđa juha s lukom, mlijekom, origanom, špagetima i jajima na vrhu, Papa a la huancaína ili krumpir na Huancaina način – kuhani krumpir s ploškama jaja i na vrhu kremom od žute paprike Aji Amarillo iz Perua te svježim sirom i uljem, Arroz con pato ili riža s patkom – riža kuhana sa začinskim biljem, a patka se peče, zatim prži i nakon kuhanja posluži s rižom na vrhu i salatom od luka s limunom. Za desert će se poslužiti Suspiro Limeña ili uzdah Limeña – mlijeko, kondenzirano mlijeko, jaja i cimet, a u ponudi su i ezgotična pića Bebido de bienvenida i Pisco Suor, a jela možete kombinirati s mladim bijelim vinima. Cijena menija je 50 eura.

Ponuda u Fuetesu

Za potpuni doživljaj gosti će moći uživati u latinoameričkim ritmovima poput bachate, sambe, salse i drugih.

Ovo je jedinstvena prilika da u glavnom gradu Hrvatske upoznate i okusite čari daleke peruanske kuhinje. Latinoamerički gostronomski i kulturni doživljaj možete rezervirati na broj +385 99 6808 498. Sigurno nećete požaliti!

Pratite Andreine priče na Instagramu: andrea_pancur  

Pratite restoran Fuentes na Instagramu: fuenteszagreb

 

RESTORAN FUENTES, ZAGREB

  • Super večer

    Za kraj ovog radnog tjedna u petak 9. veljače organiziraju Latinoameričku večer u kojoj nude meni inspiriran latinoameričkom, točnije peruanskom kuhinjom.
  • Funtes

    Fuentes je restoran koji odiše elegancijom, svježinom, kreativnom ponudom jela te odličnom vinskom kartom.