Ljubitelji vina i zvijezda zajedno su dočekali ljeto na manifestaciji “Hodit, pit i zvizde brojit”

Hodit, pit i zvizde brojit

Dočekano je ljeto 2022.! Onako pravo kako treba uz feštu, vina višnjanskih vinara i razne delicije, uz paljenje krijesa u 22.30 sata dočekan je ljetni solsticij i prebrojane su zvijezde koje krase višnjanski dio neba. Manifestacija ‘Hodit, pit i zvizde brojit’ održala se u utorak 21.06. u popodnevnim i večernjim satima na području Općine Višnjan. Ovaj jedinstveni događaj kojega je organizirala nekolicina entuzijasta prije svega ljubitelja vina, hrane, prirodnih ljepota Sovine pješačke staze i zvijezdi u suradnji sa Općinom Višnjan, TZO Višnjan, Zvjezdarnicom Višnjan, Agro udruge Višnjan, višnjanskim vinarima, poduzetnicima, obrtnicima i ugostiteljima te članovima Udruge Volim Višnjan. 

Realizaciji samoga projekta uključili su se brojni volonteri iz Višnjana, ali i susjednih mjesta. Svi su za cilj imali istu misao, a to je da pokažu kako jedinstvo i ljubav prema svome kraju i onome što rade može doprinijeti događaju o kojemu će se još dugo pričati. 

Općina Višnjan

Sama manifestacija započela je u 18 sati sa centralnog trga u Višnjanu gdje su sudionici ‘Hodi, pit i zvizde brojit’ ispred Sunčanog sata uživali u vinima Bernobić iz Markovca, Mario Peršurić iz Ženodrage, Prodan iz  Korlevići i Žiković iz Rapaveli. Sve posjetitelje je na prvom punktu dočekao i paketić finih suhomesnatih proizvoda Histris i Tomaso, sireva Špin i kruščića Dimac. Dok su djeci bile poslužene slane kiflice koje je za njih izradio ugostiteljski objekt almeno caffe iz Višnjana. Uz to mogli su se osvježiti sa sokom od lavande i bazge, kako bi mogli pratiti svoje roditelje i prijatelje u šetnji prema Zvjezdarnici na Tićanu.

Zvjezdarnica u Tićanu

Uz laganu šetnju posjetitelji su uživali u prekrasnom okolišu kroz kojega su prolazili do drugog punkta koji se smjestio u Deklevima točnije u Lavanda Parku. Tamo su se čaše punile vinima Dean iz Korlevići, Matić iz Baškoti, Poleis iz Markovca i Vicinim iz Deklevi. Okruženi mirisom lavande posjetitelji su dobili i fine zalogajčiće sponzora – bruscettama Dimas serviranim sa pomidorima i inćunima firme S.I.C., bakalarom od Baccala della Mamma i namazom od tartufa Giancarlo Zigante.  Uz to djeci i odraslima posluženi su kolačići koje je izradila i poklonila za ovu prigodu slastičarka Kristina Jehnić – KJ Pastry. Nepca su se sladila sa macaronima, mekanim čoko keksima, canttucinima s medom OPG-a Farina i bademovim keksima, te kroštulama koje je izradila mještanka Deklevi za goste. Djecu su poslužili njihovi vršnjaci koji su unatoč tome što su mali odlučili biti dio ove velike manifestacije. Dolaskom na prostranu livadu ispred Zvjezdarnice na Tićanu posjetitelje su dočekali pored navedenih vinara, još i vina Cossetto iz Broskvari te najpoznatiji vinari sa područja Općine Višnjan, vina Radovan iz Radovani, Poletti iz Markovca i Misal pjenušava vina iz Pršurići. Bogatu gastro ponudu pored bakalara, suhomesnatih proizvoda i meda, upotpunili su sa paštama, palačinkama i frituala kako nitko ne bi ostao gladan. Od 21 sat manifestacija je bila otvorenoga tipa te su svi posjetitelji mogli uživati u svemu onome što su za njih pripremili vrijedni Višnjanci.

Hodit, pit i zvizde brojit

Zvjezdarnica u Tićanu

Djecu je na Tićanu dočekao kutak za djecu gdje su bile organizirane radionice za sve uzraste djece. Uživali su i oni mali od svega nekoliko mjeseci pa do srednjoškolaca koji su se rado priključili predavanju Korada Korlevića održanom pod vedrim nebom. Iako se predavanje održavalo na livadi interes je bio tako velik da se pred početak tražio dio trave koji nije zauzet. U vrlo opuštenoj atmosferi tokom večernjih sati ispred Zvjezdarnice okupilo se oko 1000 gostiju koji su pod zvjezdanim nebom rasplesali se i tako dočekali ljetni solsticiji, otprativši najduži dan godine u noć.  

Hodit, pit i zvizde brojit

Organizatori manifestacije ‘Hodit, pit i zvizde brojit’ zahvaljuju se vinarima na donacijama vina, svim sponzorima na finim zalogajima, brojnim volonterima, mještanima Općine Višnjan, DVD Višnjan koji je omogućio sigurno paljenje krijesa, članovima Off road kluba ” Istra four motion samanj”, djelatnicima Zvjezdarnice Višnjan, naročito Koradu Korleviću, TZO Višnjan i Općini Višnjan, te svima koji su na bilo koji način doprinijeli da ovaj događaj zaživi i privuče tako velik broj posjetitelja. U nadi da se vidimo do godine opet… 

 

Pratite Andreine priče na Instagramu: andrea_pancur  

 

 

Manifestacija 'Hodit, pit i zvizde brojit', Višnjan

  • HODIT, PIT I ZVIZDE BROJIT

    Manifestacija 'Hodit, pit i zvizde brojit' održala se u utorak 21.06. u popodnevnim i večernjim satima na području Općine Višnjan. Ovaj jedinstveni događaj kojega je organizirala nekolicina entuzijasta prije svega ljubitelja vina, hrane, prirodnih ljepota Sovine pješačke staze i zvijezdi u suradnji sa Općinom Višnjan, TZO Višnjan, Zvjezdarnicom Višnjan, Agro udruge Višnjan, višnjanskim vinarima, poduzetnicima, obrtnicima i ugostiteljima te članovima Udruge Volim Višnjan. 
  • ZVJEZDARNICA NA TIĆANU

    U vrlo opuštenoj atmosferi tokom večernjih sati ispred Zvjezdarnice okupilo se oko 1000 gostiju koji su pod zvjezdanim nebom rasplesali se i tako dočekali ljetni solsticiji, otprativši najduži dan godine u noć.  Djecu je na Tićanu dočekao kutak za djecu gdje su bile organizirane radionice za sve uzraste djece. Uživali su i oni mali od svega nekoliko mjeseci pa do srednjoškolaca koji su se rado priključili predavanju Korada Korlevića održanom pod vedrim nebom.