Wine & Walk by the sea u Novigradu – sve što vam je potrebno za savršeni produženi vikend

Ima li boljeg početka jeseni od rekreativnog i gurmanskog vikenda na istarskoj obali s društvom ili partnerom? Za ovaj doživljaj se ne morate sređivati, već se sportski prepustiti vođenoj i enogastronomski osmišljenoj turi tijekom koje šećete uz more, s čašom vina u ruci.

Budite na novigradskom Wine & Walk by the sea zadnje subote u listopadu!

Od punkta do punkta u čaši se izmjenjuju neodoljive kapi kvalitetnih istarskih vina, nepce vam maze lokalni specijaliteti, a oko vas je samo veselje i prekrasan pejzaž, s pogledom na centar šarmantnog Novigrada. Dođite na cjelodnevno druženje u prirodi koje spaja rekreativnu šetnju i uživanje u lokalnoj eno-gastronomskoj priči šarmantnog Novigrada, koji u ovo doba godine pokazuje najljepšu i najizdašniju prirodu sjeverozapadne Istre u toplim bojama i s najboljim plodovima vinograda.

10 kilometara duga ruta Wine & Walk by the sea ima šest okrijepnih stanica

Na svakoj okrijepnoj stanici vas očekuju novi okusi i doživljaji uz glazbu i animaciju. Na tim wine & food punktovima upoznat ćete strast vinara Morena Ivančića, Stancije Fava, vinarije Ghira, Pervino, zatim Leonarda Palčića i vina Demark te okuse koje njeguju ugostitelji iz restorana: Sergio, Kod Marice, Half 8, konobe Nino, La Taverna i slastice pekare Ošo.

Ne dvojite ni trenutka i „upecajte“ kotizacije putem ovog linka Kupi kartuŠtoviše, predlažemo vam da taj produženi vikend posvetite sebi i istarskom hedonizmu, okrivajući ostale čari šarmantnog Novigrada i sjeverozapadne Istre.

Spoj šetnje u prirodi i uživanja u vinu te očaravajućoj ostavštini

Vinska šetnja kreće u jutarnjim satima iz novigradske zelene oaze Kastanija, gdje se učesnici prijavljuju, preuzimaju degustacijsku čašu i bonove, mapu staze i sve potrebne upute. Prvi dio vinske avanture vodi vas kroz vinograde, maslinike i druge atraktivne lokacije do najsjevernijeg naselja Dajla, a zatim se nastavlja stazom koja do idućih degustacijskih stanica prolazi uz more, pružajući vam prekrasan pogled na grad i njegove stoljetne zidine. Ostatak vikenda provedite istražujući što se krije iza čuvenih zidina koje okružuju grad! One su simbol zaštite i sigurnosti. Središnji dio novigradskih zidina je loža Belveder, s predivnim pogledom na čisto Jadransko more, nezaboravne zalaske sunca i zvjezdano nebo. Novigrad je poznat po najspektakularnijim i najromantičnijim zalascima sunca. Svake večeri nudi drugačiju paletu boja i izaziva niz osjećaja. Stara gradska lučica Mandrač predstavlja snagu Novigrada i njegovih ljudi. To Novigradu daje poseban šarm koji se osjeti kada šećete uz usidrene brodice, kada sjednete na klupu, u obližnji restoran ili kafić te samo promatrate ritam grada.

Zvonik s kipom zaštitnika grada, sv. Pelagija, simbol je ponosa i povjerenja. Gdje god se nalazili na području Novigrada, uvijek ćete ga primijetiti kao najvišu građevinu, ali i čuti. Očuvana ostavština iz prošlih vremena očarava svakog posjetitelja grada ne samo zbog ljepote, već zbog osobnosti kojom Novigrad zrači zahvaljujući svojoj bogatoj povijesti.

Za vaš aktivan odmor, rezervirajte smještaj u jednom od obližnjih hotela, apartmana ili pak u kampu. Na raspolaganju su vam razni smještajni kapaciteti: Aminess Maestral Hotel, Aminess Laguna Hotel ili Hotel Nautica. Za one željne intimnije atmosfere tu su obiteljski ili mali hoteli: Rivalmare Butique Hotel, Hotel Makin i Hotel Cittar. Na raspolaganju su još pansioni Kolo i Santa Marija, Kamp Aminess Sirena, ili pak smještaj u kućicama i apartmanima.

 

Pratite Andreine priče na Instagramu: andrea_pancur

Pratite na Instagramu: visit_novigradcittanova,

Pratite na Instagramu: coloursofistria

 

WINE & WALK BY THE SEA, NOVIGRAD

  • WINE & WALK BY THE SEA

    Od punkta do punkta u čaši se izmjenjuju neodoljive kapi kvalitetnih istarskih vina, nepce vam maze lokalni specijaliteti, a oko vas je samo veselje i prekrasan pejzaž, s pogledom na centar šarmantnog Novigrada.
  • 10 KILOMETARA DUGA STAZA

    10 kilometara duga ruta Wine & Walk by the sea ima šest okrijepnih stanica. Na svakoj okrijepnoj stanici vas očekuju novi okusi i doživljaji uz glazbu i animaciju.