Gala večere u režiji najboljih svjetskih i domaćih chefova na Weekend Food Festivalu

Gala večera

Središte svjetske kulinarske scene uskoro seli  u Rovinj, gdje će vodeći svjetski i domaći chefovi u sklopu Weekend Food Festivala zaintrigirati nepca posjetitelja na gala večerama u prostorima nagrađivanih rovinjskih restorana. Karime Lopez i Takahiko “Taka” Kondo iz Gucci Osteria da Massimo Bottura, Ricard Camarena, Joao Oliveira, slovenski chefovi David Žefran i Igor Jagodic te predstavnik New Balkan Cuisine, Vanja Puškar, pripremati će tematske večere inspirirane vlastitim iskustvima, ali i lokalnim namirnicama. Ovim renomiranim chefovima pridružiti će se podjednako impresivna domaća postava koju čine Hrvoje Kroflin, Deni Srdoč, Jeffrey J Vella, Bruno Vokal, Tea Mamut, Maša Salopek, Marina Gaši, Saša Pribičević i Luka Pavić.

Deni Srdoč

Jedinstvene gala večere u izvedbi najboljih domaćih i svjetskih chefova 

Najbolji svjetski i domaći chefovi udružit će snage na gala večerama u restoranima Maistre, generalnog sponzora i partnera Festivala. U četvrtak, večer prije službenog početka Festivala, u restoranu Cap Aureo održat će se večera „The best of Croatia“, koju će hrvatski chefovi  Hrvoje Kroflin, Deni Srdoč, Maša Salopek, Marina Gaši i Bruno Vokal, uz domaćina Jeffrey J Vellu pripremati za međunarodne goste, gastro stručnjake, novinare i chefove. U petak  će se održati večera Pescador u restoranu Adriatic, gdje će spektakularne delicije pripremati Ricard Camarena, čiji restoran u Valenciji nosi čak dvije Michelinove zvjezdice, uz Marinu Gaši iz restorana Marina i Sašu Pribičevića iz rovinjskog restorana Tekka,  te vrhunski pastry chef nove generacije Luka Pavić. 

Jeffrey J Vella

Hrvoje Kroflin

Subota je rezervirana za čak tri uzbudljiva gastronomska putovanja. “La Dolce Vita” u rovinjski Cap Aureo donijet će dašak Italije jer će večeru pripremati chefovi restorana Gucci Osteria da Massimo Bottura, Karime Lopez i Takahiko “Taka” Kondo, uz domaćina Jeffreya J Vellu i pastry cheficu Teu  Mamut. U restoranu Adriatic maštoviti chefovski trio Joao Oliveira iz restorana Vista, Hrvoje Kroflin iz Mano2 i David Žefran iz slovenskog restorana Milka spojit će more i kopno kroz tematsku večeru Mare e monti, dok će restoran Wine Vault hotela Monte Mullini ugostiti mladog hrvatskog chefa iz restorana Nebo Denija Srdoča, slovenskog chefa Igora Jagodica iz ljubljanskog Strelca te predstavnika New Balkan Cuisine kulinarskog pokreta, Vanju Puškara iz Srbije. 

Joao Oliveira

Massimo Bottura

Uz bogat program i najveća svjetska imena nema sumnje da Rovinj ponovno postaje središte sveg onog što intrigira nepce. 

Gala večera Cap Aureo

Gala Večera

Ulaznice za ova jedinstvena gastro iskustva već su u prodaji. Više informacija pronađite na www.weekendfoodfestival.com

Požurite, jer broj mjesta je ograničen!

Pratite Andreine priče na Instagramu: andrea_pancur 

Pratite na Instagramu: weekendfoodfestival

 

Rovinj

  • WEEKEND FOOD FESTIVAL

    Jedinstveni događaj koji na jednom mjestu okuplja najbolje svjetske i domaće stručnjake iz svijeta gastronomije, ugostiteljstva, miksologije te svijeta vina, ulja i kave.
  • GALA VEČERE

    Najbolji svjetski i domaći chefovi udružit će snage na gala večerama u restoranima Maistre, generalnog sponzora i partnera Festivala.Karime Lopez i Takahiko “Taka” Kondo iz Gucci Osteria da Massimo Bottura, Ricard Camarena, Joao Oliveira, slovenski chefovi David Žefran i Igor Jagodic te predstavnik New Balkan Cuisine, Vanja Puškar, pripremati će tematske večere inspirirane vlastitim iskustvima, ali i lokalnim namirnicama.