Viva vino Vižinada 2023 okupila preko 220 sudionika

Viva Vino

Nakon dugog iščekivanja dočekali smo drugu rekreativnu vinsko-gastronomsku šetnju Viva Vino Vižinada 2023. Uputivši se iz Poreča pratila nas je kiša i bojali smo se kako ćemo uživati u ovoj vrhunskoj manifestaciji, ali čim smo zakoračili u Vižinadu kiša je stala i pustila nam zrake sunca koje su nas do kraja dana dobro pržile. Što smo sve probali i kako smo se proveli čitajte u nastavku.

Drugo izdanje rekreativno-enogastronomskog pohoda Viva Vino Vižinada 2023 okupilo je 220 sudionika, koji su u subotu 29. travnja proveli vrlo ugodan i ukusan dan na desetkilometarskoj vinskoj šetnji kroz vinograde, maslinike, polja i šumarke. Okrjepa nas je čekala na pet postaja odnosno štaciona, tako nazvanih u čast negdašnje pruge Parenzana, čijom trasom je staza ovog pohoda djelomično i prolazila.

Marko Šimonović iz Konobe Jadruhi
Za zagrijavanje odmah nakon polaska ponuđeni su domaći paštini i pandešpanja uz likere i rakije vižinadskih destilerija Rossi i Sosich. Na prvom štacionu predstavile su se vinarije Deklić i Bruno Ferenac, uz sendvič s istarskim pršutom agroturizma Selo Mekiši. Na drugom štacionu ponuđena je zlatom ocjenjena malvazija iz vinarija Sosich i Giulio Ferenac, te slanom tortom od skute iz konobe Jadruhi. Odlično je što je Marko Šimonović iz Konobe Jadruhi pored slanog cheescakea rezao i svoje domaće salame od divljači koje su bile izvrsne. Štacion broj 3 ponudio je okrjepu na žlicu odnosno istarsku maneštru s bobićima pripremljenu u agroturizmu Fatorić, zalogaji su lakše klizili niz grlo uz vina iz vinarija Franc Arman i Pilato, koja je ove godine odnijela platinastu medalju na Vinistri za svoju malvaziju ali i zlato za najbolje ocijenjeni chardonnay sur lie.

Dajana Tepšić, Bojan Tepšić, Sandra Rončevi, Hungry Mile, Tanja, Andrea Pančur, Alen Vrhovec, Emina Basara

Sara Rossi iz vinarije Pino Rossi

Četvrti štacion ponudio je također toplu okrjepu ali na pirun: fuže s divljači iz ugostiteljskog obrta Le Ruten, uz vina iz vinarija Marino Rossi

i Pino Rossi. Na petom štacionu dočekala nas je slatka priča uz tradicionalne istarske kolače kakvi se inače pripremaju za poznatu vižinadsku ljetnu manifestaciju Slatka Istra uz vina vinarija Arman Marijan i Geržinić. Ova je točka imala predivan pogled na Grožnjan, odlične ležaljke i pravo osvježenje, pjenušac vinarije Arman Marijan i Rose vinarije Geržinić. Za sam kraj pohoda uživalo se uz svirku dua Insieme, i još po jedan gutljaj za oproštaj.

Pjenušac Arman Marijan

Iako nam je bilo lijepo, prva Viva Vino Vižinada postavila je visoko ljestvicu i još uvijek se sjećamo doživljaja od prošle godine koje će izgleda druga teško zamijeniti. Zaljubili smo se u ideju ovog projekta Turističke zajednice općine Vižinada u suradnji s Općinom Vižinada, Talijanskom unijom i Zajednicom Talijana Vižinade  koja spaja uživanje u prirodi s blagodatima te iste prirode. Nadamo se da će treća oboriti sva naša očekivanja.

Vidimo se istom prigodom i dogodine!

Pratite Andreine priče na Instagramu: andrea_pancur  

Pratite na Instagramu: Urbanovo

 

Viva Vino Vižinada 2023

  • Wine and walk

    Drugo izdanje rekreativno-enogastronomskog pohoda Viva Vino Vižinada 2023 okupilo je 220 sudionika, koji su u subotu 29. travnja proveli vrlo ugodan i ukusan dan na desetkilometarskoj vinskoj šetnji kroz vinograde, maslinike, polja i šumarke.
  • Prvi Viva vino

    Iako nam je bilo lijepo, prva Viva Vino Vižinada postavila je visoko ljestvicu i još uvijek se sjećamo doživljaja od prošle godine koje će izgleda druga teško zamijeniti.