Ovog vikenda ne propustite dvanaesti Weekend Bike & Gourmet Tour

Weekend Bike & Gourmet Tour

Ako volite biciklizam i gastronomiju, smislili smo savršenu kombinaciju za vas! Dvanaesti Weekend Bike & Gourmet Tour dvodnevni je rekreativni i gurmanski događaj u Istri koji će se održati 20. i 21. svibnja. Kombinira stazu Mare koja prati obalu i stazu Monti koja vodi kroz unutrašnjost, te nudi vikend prepun prekrasnih pogleda i ukusnih delicija ovoga predivnog kraja. 

Evo što vas sve čeka

Događaj spaja dvije različite staze – stazu Mare i stazu Monti, te počinje s različitih lokacija oba dana. U subotu, 20. svibnja, staza Mare kreće s parkirališta Sportskog centra hotela Eden u šarmantnom Rovinju, dok u nedjelju, 21. svibnja, staza Monti kreće iz centra Kanfanara, gradića u istarskom zaleđu. Tura započinje u 10:00 sati oba dana.

Staze Mare i  Monti

Staza Mare prati obalu i doseže predivne poglede na Limski zaljev, jedan od najljepših i najraznolikijih prirodnih fenomena u Istri. Među ostalim zanimljivostima, posjetit ćete Stanciju Meneghetti, povijesno imanje koje proizvodi nagrađivana vina i maslinova ulja, i Fort Forno, utvrdu iz 19. stoljeća koja je nekad čuvala luku Rovinja. Usput ćete kušati svježe plodove mora i lokalne specijalitete koje pripremaju vrhunski kuhari na gurmanskim punktovima. Staza Mare duga je 62,6 km i ima visinsku razliku od 509m.

Staza Monti vodi nas kroz unutrašnjost Istre, gdje otkrivamo bogatu istarsku kulturnu i prirodnu baštinu. Biciklisti će stati kod Dvigrada, srednjovjekovnog grada napuštenog zbog kuge i rata, u slikovitom Svetvinčentu, kod Štrike ferate, te na mnogim drugim mjestima. Na gurmanskim točkama uživat ćemo u delicijama iz istarskog zaleđa poput tartufa, sireva, pršuta i tjestenine. Staza Monti proteže se na 53 km i ima visinsku razliku od 561 m.

Weekend Bike & Gourmet Tour

Izlet je otvoren za sve starije od 14 godina koji vole biciklizam i pustolovine u prirodi. Pogodan je za različite vrste bicikala, poput brdskih bicikala (MTB), električnih ili trekking bicikala, te različite razine kondicije i iskustva.

Ovaj biciklistički i gurmanski doživljaj jedinstvena je prilika da spojite strast za biciklizmom i gastronomijom. Otkrit ćete okuse i arome Istre, regije koja je poznata po kvaliteti i raznolikosti hrane i vina. Na gurmanskim punktovima uz staze uživat ćete u ukusnim jelima pripremljenima od lokalnih sastojaka. A saznat ćete više i o povijesti i kulturi Istre, regije koja je oduvijek pod utjecajem različitih civilizacija i tradicija. Garantiramo da ćete se zabaviti, sklopiti nova prijateljstva i stvoriti nezaboravne uspomene.

Weekend Bike & Gourmet Tour
U Weekend Bike & Gourmet Touru uključeno je nekoliko ugostiteljskih objekata s izvanrednom ponudom hrane i pića.

Konoba “Kod Kancelira” u Balama, “Grimani dvorac” u Svetvinčentu, obitelj Marić u Kanfanaru te restorani “Lovor” u Rovinju i “Mirko & Anna” u Limskom kanalu pobrinut će se da događaj bude potpun. 

gourmet IsraOrganizatori i inicijatori ovog projekta su Turističke zajednice grada Rovinja, općina Bale, Svetvinčenat i Kanfanar, Udruženje obrtnika grada Rovinja te Maistra. 

Da biste se pridružili događaju, prijavite se e-mailom na outdoor@maistra.hr ili osobno na mjestu polaska na dan događaja. Paket za dva dana ovog biciklističkog i gurmanskog doživljaja (subota i nedjelja) iznosi 75 eura po osobi, a jednodnevni biciklistički program (subota ili nedjelja) 40 eura po osobi i danu programa. Osigurali smo i profesionalnog vodiča i pratitelja kao i obroke i piće na gurmanskim odmorištima. Nakon završetka biciklističke ture, sudionici će dobiti i poklon! 

Staze Mare i  Monti

U slučaju lošeg vremena, aktivnosti se odgađaju za datum o kojem ćemo vas obavijestiti na našoj web stranici i društvenim mrežama najkasnije 3 dana prije događaja. Više o događajima možete saznati na maistra.com ili nas kontaktirati e-mailom na: outdoor@maistra.hr.

Ne propustite ovu priliku za uživanje u biciklizmu, prirodi i gastronomiji u jednom od najljepših dijelova Hrvatske!

Weekend Bike & Gourmet Tour

Pratite Andreine priče na Instagramu: andrea_pancur  

 

 

Staze Mare i Monti

  • WEEKEND BIKE & GOURMET TOUR

    Ako volite biciklizam i gastronomiju, smislili smo savršenu kombinaciju za vas! Dvanaesti Weekend Bike & Gourmet Tour dvodnevni je rekreativni i gurmanski događaj u Istri koji će se održati 20. i 21. svibnja.
  • STAZE MARE & MONTI

    Događaj spaja dvije različite staze – stazu Mare i stazu Monti, te počinje s različitih lokacija oba dana. U subotu, 20. svibnja, staza Mare kreće s parkirališta Sportskog centra hotela Eden u šarmantnom Rovinju, dok u nedjelju, 21. svibnja, staza Monti kreće iz centra Kanfanara, gradića u istarskom zaleđu. Tura započinje u 10:00 sati oba dana.