Vinska večer u omiljenom porečkom restoranu Divino uz čarobna vina Tomaz i uz pratnju žive glazbe

restoran DivinoSredište Poreča krasi jedan pravi mali raj za hedoniste i gurmane. Riječ je o restoranu Divino. Restoranu divnog, ugodnog, profinjenog ambijenta u kojem se poslužuje izvrsna i uvijek svježa hrana i odakle puca veličanstveni pogled na kristalno more. I baš taj porečki restoran jedan je od onih koji uvijek neumorno svojim gostima priprema iznenađenja. Ovog petka, 15.4.2022., za svoje goste spremili su posebno uzbudljivu vinsku večer uz višestruko nagrađivanu motovunsku vinariju Tomaz i uz pratnju žive glazbe dua Domižana!

Večer u restoranu Divino donosi iznenađenje

Restoran Divino nalazi se u srcu Poreča. Njegova životopisna terasa s koje se pruža neopisivo lijep pogled na more i okolicu mnogim Porečanima i njihovim gostima omiljena je destinacija za uživanje u modernim mediteranskim, ali i tradicionalnim istarskim jelima. Dugogodišnja edukacija i iskustvo u ugostiteljstvu, tradicija i elegancija, kao i praćenje enogastronomskih trendova krasi restoran Divino. Sva svoja jela pripremaju s ljubavlju i strašću, ne prepuštajući ništa slučaju.

Baš tako su, posebno za ovu  vinsku večer, kreirali i životopisna riblja jela koja svojima gostima žele predstaviti na najbolji mogući način. A s ribom i ribljim specijalitetima ništa bolje se ne sljubljuje od vrhunskih vina koja svojom posebnošću plijene svjetsku pozornost!

Vinarija Tomaz objedinjuje najbolje od motovunskog terroira

Vinarija Tomaz smještena je podno pitoresknog grada Motovuna. Ta višestruko nagrađivana i među svjetskim ljubiteljima vina dobro poznata vinarija osim kvalitetom, ističe se i svojom autentičnosti, posebnosti i odnosnom prema motovunskom terroiru na kojem rastu njene sorte.

Tradicija proizvodnje vina u obitelji je prisutna od davne 1918. godine. Prednost vinograda obitelji Tomaz su svakako mikro – klimatski uvjeti na području Motovuna, jer se tu spajaju mediteranska i kontinentalna klima, što pospješuje dozrijevanje grožđa i daje mu izrazitu aromatiku, što se može osjetiti u svakoj čaši Tomaz vina. Svojim djelovanjem, trudom, radom, upornošću, ali i zavidnom obiteljskom povezanošću vinarija Tomaz kreira „vina van okvira“ koja svojim okusom i mirisom svakog već na prvi gutljaj „premještaju“ u predivni Motovun. 

Riblje delicije i najbolja vina za petak iz snova

Ovaj petak, 15.4.2022., idealno je vrijeme za uživanje u ribljim delicijama, uživajući u ambijentu restorana Divino, slušajući živu glazbu i ispijajući čarobna vina Tomaz!

Baš te večeri u restoranu Divino na meniju će carpaccio od hobotnice uz Celeste Rose pjenušac. Nakon tog slasnog predjela slijedit će tartar od palamide uz Avangarde Malvaziju Istarsku  2021 i rižoto od šparoga i kozica uz Nostro Sauvignon Blanc 2021. Glavno jela činit će dekonstrukcija brodeta uz kojeg će se ispijati Sesto Senso Malvazija Istarska iz 2019. godine. Točka na i bit će meringa sa šumskim voćem uz Dolce Anima Muškat Bijeli 2021. No, to nije sve!

Kako i priliči ovim dvama istarskim velikanima, za svoje goste spremili su i posebno iznenađenje. Vino koje će sve do njegovog otvaranja svim gostima ostati tajna. Ne sumnjamo kako će to izuzetno vino na sve prisutne ostaviti osobit pečat.

Ne propustite biti ovog petka u 20 sati dijelom ove divne vinske večere. Kušajte odabrane riblje delicije i ispijate vina istaknute istarske vinarije uz pratnju žive glazbe. Cijena večere je 415 kuna, dok istu možete rezervirati pozivom na broj: 052 453 030.

 

Pratite Andreine priče na Instagramu: andrea_pancur

Pratite na Instagramu: divinoporec

Pratite na Instagramu:tomazwinery

Fotografije: Manuel Paljuh

RESTORAN DIVINO, POREČ

  • RESTORAN DIVINO

    Restoran Divino nalazi se u srcu Poreča.Dugogodišnja edukacija i iskustvo u ugostiteljstvu, tradicija i elegancija, kao i praćenje enogastronomskih trendova krasi ovaj restoran.
  • VINARIJA TOMAZ

    Vinarija Tomaz smještena je podno pitoresknog grada Motovuna. Ta višestruko nagrađivana i među svjetskim ljubiteljima vina dobro poznata vinarija osim kvalitetom, ističe se i svojom autentičnosti, posebnosti i odnosnom prema motovunskom terroiru na kojem rastu njene sorte.