Nezaboravna proslava: 110. obljetnica vinarije Štampar i zlato na Decantru

David Štampar

Slikoviti vinogradi Mađerkina Brega u Međimurju početkom lipnja 2023. godine bili su savršeno okruženje za nezaboravnu proslavu. Ovom radosnom prigodom obilježena je 110. obljetnica vinarije Štampar i izuzetnog uspjeha osvajanja zlatne medalje za njihov pjenušac Urban White 2020 na prestižnom natjecanju pod nazivom Decanter World Wine Awards(DWWA).

Urban White 2020

Smješten na veličanstvenom brežuljku Mađerkina brega, gdje se isprepliću vinogradi Vinarije Štampar s vinogradima Vinarije Cmrečnjak, ova slikovita sunčana lokacija bila je prekrasna kulisa za proslavu ovih dvaju važnih događaja. Dok istražujete Mađerkin breg, očarat će vas njegovi vidici koji se neprestano mijenjaju. Valoviti vinogradi, milovani blagim povjetarcima, oslikavaju tapiseriju spokoja i ljupkosti. To je mjesto gdje vrijeme stoji, a čista esencija vinarstva otkriva se pred vašim očima. Prošle je godine ovaj breg bio domaćin brojnih događanja pa je nezaobilazno odredište za sve ljubitelje vina.

Obitelj Štampar

Ovom povijesnom proslavom obilježava se bogata ostavština Vinarije Štampar koja je započela prije 110 godina kada su Ištvan Grabar i Andraš Novak postavili temelje vinarije u Sv. Urbani. Tijekom godina vinarija je doživjela procvat pod vodstvom obitelji Štampar, a Bojan Štampar posebno je zaslužan za širenje vinograda i pretvaranju vinarstva u glavni izvor prihoda obitelji. Danas, pod vizionarskim vodstvom Davida Štampara, vinarija postiže zapažene tržišne uspjehe na domaćem i inozemnom tržištu.

Proslava 110.rođendana

Dodatno veseloj atmosferi i proslavi obljetnice, neizmjeran ponos i radost donijela je objava osvojene zlatne medalje za Urban White 2020 Vinarije Štampar na cijenjenom natjecanju DWWA u Londonu. Od 18 250 prijavljenih vina, Urban White 2020 osvojio je zlatnu medalju što dokazuje predanost vinarije u stvaranju vrhunskih pjenušaca, kao i jedinstvene kvalitete tradicionalne međimurske vinske sorte pušipel. Priznanje njihovog pjenušca, kao jedinog hrvatskog pjenušca sa zlatnom medaljom, naglašava poziciju vinarije u samom vrhu hrvatske proizvodnje pjenušaca. Ističe i jedinstvenost sorte pušipel, tradicionalno uzgojene u Međimurju, koja je svoj savršeni izražaj pronašla u pjenušcima Vinarije Štampar.

David Štampar

Dok razmišljamo o nezaboravnoj proslavi Decanter Zlata i izvanrednih 110 godina vinarije Štampar, podižemo čaše za ljepotu Mađerkina brega, izvrsnost njihovih vina i trajno naslijeđe vinarije koja je ostavila neizbrisiv trag u svijetu vina.

Pratite Andreine priče na Instagramu: andrea_pancur  

Vinarija Štampar, Mađerkin breg

  • Vinarija Štampar

    Danas, pod vizionarskim vodstvom Davida Štampara, vinarija postiže zapažene tržišne uspjehe na domaćem i inozemnom tržištu.
  • Decanter

    Od 18 250 prijavljenih vina, Urban White 2020 osvojio je zlatnu medalju što dokazuje predanost vinarije u stvaranju vrhunskih pjenušaca, kao i jedinstvene kvalitete tradicionalne međimurske vinske sorte pušipel.