Otvara se prvi Big Bench u Hrvatskoj: Gdje crvena zemlja i vino pričaju priču

Klupa Big Bench Deklevi

Vinarija Vicinim prva se dosjetila napraviti Big Bench klupu u selu Deklevi koja će biti otvorena za javnost od 22.06. Ova izvanredna klupa, rangirana kao 296. na svjetskoj razini, ali prva takve vrste u Hrvatskoj, sadrži zadivljujuću priču.

Big Bench u Deklevi nosi u sebi duboko ukorijenjenu legendu o dobrom divu Istre, znanom kao Veli Jože, koji je zastajao u Deklevima, malom selu između Motovuna i Poreča, na svom putu prema moru kako bi se odmorio te zasladio dobrom kapljicom vina. Inspirirani tom legendom, Marko Bernobić zajedno s vinarijom Vicinim i svojom obitelji, nasljednicima vinogradarske tradicije, odlučio se pridružiti uglednom međunarodnom udruženju, Big Bench Community Project. Ova inicijativa rezultirala je postavljanjem klupe kao simbola odmora za Jožu ako ponovno odluči posjetiti Dekleve i poželi se osvježiti kojim gutljajem vina.

Big Bench Pramaggiore

Impresivna klupa uzdiže se do visine od 230 cm i proteže na duljinu od 320 cm. Nalazi se na nadmorskoj visini od 300 metara te ponosno zrači žarko crvenom bojom koja podsjeća na crvenu zemlju ovog prekrasnog sela. Okružena je zelenilom i očuvanom prirodom koju mještani Dekleva s ljubavlju čuvaju. Krajolik obogaćuju i vinogradi, maslinici, polja lavande i smilja, a sama klupa pruža predivan pogled na Jadransko more. Ovdje možete stvoriti nezaboravne trenutke, uživajući u opojnim mirisima lavande i smilja, promatrajući očaravajuće zalaske sunca i gledajući u zvjezdano nebo.

Posjetite i doživite ove jedinstvene trenutke koji će zauvijek ostati urezani u vašem sjećanju.

Pratite Andreine priče na Instagramu: andrea_pancur  

Prvi Big Bench u Hrvatskoj, Deklevi

  • Vinarija Vicinim

    Vinarija Vicinim prva se dosjetila napraviti Big Bench klupu u Istri koja će biti otvorena za javnost od 22.06.
  • Big Bench

    Big Bench u Deklevi nosi u sebi duboko ukorijenjenu legendu o dobrom divu Istre, znanom kao Veli Jože, koji je zastajao u Deklevima, malom selu između Motovuna i Poreča, na svom putu prema moru kako bi se odmorio te zasladio dobrom kapljicom vina.