Trideset godina izvrsnosti vinarije i proizvodnje pjenušaca Misal

U centru Višnjana u Istri održana je proslava tridesetog rođendana vinarije i proizvodnje pjenušaca Misal. Ovu divnu proslavu rođendana prepunu emocija i dobre energije organizirale su dvije sestre Katarina i Ana, koje od 2015. godine uspješno same vode obiteljsku vinariju i proizvodnju pjenušaca Misal.

Slavlje za trideseti rođendan vinarije i proizvodnje pjenušaca Misal

Na proslavi tridesetog rođendana svoje vinarije i proizvodnje pjenušaca Misal sestre Katarina i Ana su održale govor pun emocija u sjećanje na uspjehe i izazove kojih su ih pratili u proteklim godinama, ali su također u istom odale počast svom ocu, dr.sc. Đordanu Peršuriću. Upravo on stvorio je prvu bocu pjenušca davne 1991. godine kada je cijela njihova priča krenula. Danas, na svoj trideseti rođendan mogu se pohvaliti brojkom preko 500.000 proizvedenih boca pjenušaca što je dodatan razlog za slavlje.

Sve prisutne na slavlju pozdravio je i predsjednik Vinistre Nikola Benvenuti te čestitao sestrama na njihovom jubilarnom rođendanu i svim ostvarenim uspjesima. Jedno od iznenađenja ove predivne proslave na trgu u Višnjanu bila je nekoliko godina pomno čuvana boca od 12 litara Millennium pjenušca.

Katarina i Ana na krilima očeve podrške i ljubavi nastavile su uspješno voditi vinariju i proizvodnju pjenušaca Misal

Kako je već poznato, onaj koji je postavio kamen temeljac proizvodnji pjenušavih vina Misal bio je dr.sc. Đordano Peršurić. 1991. godine Đordano Peršurić otvara prvu bocu pjenušca u krugu svoje obitelji i već tada shvaća kako mogu proizvoditi nešto što još nitko nema. Tada je i nastao današnji Misal Millennium. Ova uspješna vinarija proizvela je prvi hrvatski rose pjenušac, Misal Rose još 1994. godine. Ulaskom u novi milenij obitelj Peršurić na čelu s Đordanom kreće u ozbiljan posao širenjem proizvodnje i opremanja novih proizvodnih pogona. Već 2001. godine prvi na tržištu u Hrvatskoj a donedavno i jedini stavljaju crni pjenušac. Kreirajući nove pjenušce i stvarajući trendove na tržištu odlučili su zasadi nove nasada i posvetiti istarskoj kraljici među sortama, Istarskoj malvaziji. Kada su mislili da im je dosta proizvoda na paleti, 2015. godine, napustio ih je otac dr.sc.Đordano Peršurić.

U to vrijeme je čitavo okruženje vinarije sumnjalo u  zajednički uspjeh, no požrtvovne, hrabre i vrijedne sestre vođene očevom ljubavlju i povjerenjem dokazale su upravo suprotno. Danas, pod okriljem truda, rada i ljubavi ovih dviju sestara vinarija i proizvodnja pjenušaca Misal broji dvanaest etiketa. Kvalitetu i izvrsnost njihovih pjenušavih vina ne garantira samo visoka naobrazba, inovativnost i ulaganje u tehnologiju, već i brojne nagrade i priznanja koja njihovi pjenušci nerijetko ostvaruju. Među brojnim nagradama, kojih je preko četrdeset, sestrama je posebno draga i srcima omiljena ona koja nosi naziv njihova oca i koju je 2017. godine dobio pjenušac Millennium. Zaista je zadivljujuć način s koliko osjećajnosti, poštovanja i ljubavi dvije sestre pristupaju onome što im je otac ostavio u nasljeđe. Njihova bezuvjetna podrška i pomoć u vođenju vinarije te proizvodnji pjenušaca je njihova majka te muževi, Frane Palčić i Marko Bernobić.

Dr.sc.Đordano Peršurić bio je pionir u proizvodnji pjenušaca

Dr.sc.Đordano Peršurić svojim kćerima u nasljeđe nije ostavio samo gole vinograde, vinariju i proizvodnju, već iskustvo i znanje o istom, ali i  ljubav prema stvaranju i kreiranju pjenušaca koji obogaćuju svakog koji ih okusi. Đordano Peršurić se nakon završenog Agronomskog fakulteta u Zagrebu vratio u svoj rodni kraj u kojem je 1990.godine na noge postavio, kako danas svjedočimo, uspješnu proizvodnju pjenušaca.

U tadašnje vrijeme taj pothvat je bio vrhunac inovativnosti, originalnosti i znanja. Đordano Peršurić život je posvetio istraživanju vinove loze. Bio je vrhunski stručnjak i znanstvenik u domeni vinogradarstva s preko 160 objavljenih znanstvenih i stručnih radova za života. Kako će vrijeme pokazati, sav taj njegov trud, upornost, iznimno znanje te ljubav iznjedrit će samo najbolje pjenušce.

Sestre Peršurić ne posustaju s novitetima i iznenađenjima

Sestre Katarina i Ana ne popuštaju pred izazovima današnjice, osluškuju tržište te svojim znanjem i beskrajnom ljubavi stvaraju dosad neviđene pjenušave etikete. Naime, ove dvije sestre, koje su približno stare koliko i sama vinarija, kreirale su novi pjenušac Mister. Taj izvrstan i osvježavajući pjenušac oplemenile su teraninom iz vinarije Rossi koji je bio posebno osmišljen samo za njih. U imenu tog novog pjenušca krije se ime vinarije i proizvodnje pjenušaca Misal (MIS) i naziv teranino (TER). No, najvažnija nit koja će zauvijek na poseban način spajati sestre i pjenušac Mister je utkana u činjenici da je upravo  u njegovom početnom kreiranju posljednji put sudjelovao njihov otac, dr.sc. Đordano Peršurić.

Ovoj toploj obiteljskoj, ali i poslovnoj priči nije potrebno ništa posebno nadodavati, stoga dvjema sestrama i njihovoj vinariji te proizvodnji pjenušaca uzvraćam želje koje su nam one poželjele na kraju svog emotivnog govora održanog na proslavi – želim vam onoliko radosti u godinama koje dolaze, koliko vaši pjenušci imaju mjehurića!

Pratite Andreine priče: andrea_pancur

Pratite pjenušce Misal: sparkling_wines_misal

VINARIJA I PROIZVODNJA PJENUŠACA MISAL, VIŠNJAN

  • PROSLAVA 30. ROĐENDANA

    U centru Višnjana u Istri održana je proslava tridesetog rođendana vinarije i proizvodnje pjenušaca Misal
  • IZNENAĐENJE

    Novi pjenušac MISTER upravo je predstavljen javnosti! Osvježavajući i voćni pjenušac posluže s šumskim voćem oduševio je sve prisutne!