PapaMó delicije uz fina Enosophia vina

U restoranu PapaMó, u sklopu hotela Cool u Velikoj Gorici, uz prigodne zalogaje i mesnu podršku PIK-a, promovirana su tri vina iz linije Enosophia – pjenušac Nice to se you, graševina Trs No.5 i rosé Matarouge.

Enosophia je novi brend čuvene vinarije Feravino iz Feričanaca

Enosophia je novi brend čuvene vinarije Feravino iz Feričanaca, kojim žele naglasiti holistički pristup potrošaču, ali i brigu za ekologiju, održivi razvoj i bolje pozicioniranje Slavonije kao vinske turističke destinacije. Na njihovu vinogradarskom položaju Goveđa glava, s kojeg je i graševina za Trs No.5, planirana je gradnja vinskog hotela s bazenom i ostalim pratećim sadržajima. Ovo je bila prva prezentacija za medije nakon velike promocije na zagrebačkoj Grmoščici, kojoj su nazočili vlasnik vinarije Ivan Ergović, direktor Ivan Maričić te kreatori vina, mladi enolozi Lucija Kužir i Martin Kovačević.

Pjenušac Nice to see you poslužen je za dobrodošlicu u PapaMó

Za dobrodošlicu u PapaMó poslužen je pjenušac prigodnog naziva Nice to see you, proizveden charmat metodom od sorti chardonnay i pinot crni.

Izuzetno osvježavajući brut, nježne boje lososa i ugodno balansiranih kiselina, dopunila je bijela Pizza Mortadela, bez rajčice, na bazi scrocchiarella tijesta s pestom genovese, mozzarellom te pistacijama i kalamata maslinama. Fino perlajući pjenušac i gourmet pizza, pokazalo se, sjajno idu jedno uz drugo!
Zvonimir Papak, voditelj restorana PapaMó, pobrinuo se i da Enosophia Trs. No.5 ima dostojnu gastronomsku pratnju. Ova graševina iz berbe 2020., koja se okitila broncom u nedavnom Decanterovu izboru, znalački je spojena s mariniranom teletinom, pečenom 10 sati u vlastitom umaku s mladim roasty krumpirom, kremom od dijon senfa, garniranom s matovilcem.

Trs No.5, koji je izazvao najveće oduševljenje vinskih znalaca na promociji, proizveden je, kako je naglasio Hrvoje Sarić, predstavnik Enosophije, blagom sur lie metodom, odležavši četiri mjeseca na finom talogu. Zato se ‘na prvu’ i ne čini kao graševina, grožđe koje se nalazi na svakom petom trsu u hrvatskim vinogradima, što je bila inspiracija za naziv ovog vina.

Svijetla budućnost Enosophie

Sarić je najavio da će se u naredne dvije-tri godine postupno gasiti brend Feravino, a polako će ga zamjenjivati Enosophia. Na tržište će uskoro izaći još dva pjenušca i dvije crne kupaže, tako da će se pod novim brendom naći čak sedam etiketa. Da je Enosophia nešto novo i moderno demonstrirao je i kroz mogućnosti interaktivnih etiketa.

Kada se skenira pametnim telefonom, Trs No.5 vodi na aplikaciju koja svira specijalno skladanu glazbu, koja će se mijenjati svaka tri mjeseca.

Savršeni spoj Enosophie Matarouge i Cheesecakea

Ružičasto vino Enosophia Matarouge, nazvano je po položaju Mataruge s kojeg potiču frankovka i pinot crni od kojeg je spravljeno. Etiketa, pak, ne ‘svira’ nego upućuje na aplikaciju s virtualnim putovanjem po najboljim rosé vinskim regijama svijeta. Skeniranjem etikete može se doznati i što različite nijanse roséa otkrivaju o sortama i okusima.

Povratak iz virtualnog u stvarni svijet označio je Cheesecake, posebno osmišljen za ovu priliku. Sastojao se od mlade kravlje skute sa šumskim voćem u košarici od hrskavog tijesta s maslacem i kremom od kiselog i slatkog vrhnja s bourbon vanilijom. Blago voćni rosé, losos boje, izvrsno se snašao u kombinaciji kojom je zaključena ova jedinstvena večer vrhunskih vina i delicija.

Pratite Andreine priče: andrea_pancur

Pratite na Instagramu: enosophia.croatia

Fotografije: Nikola Zoko

 

 

ENOSOPHIA, SLAVONIJA

  • ENOSOPHIA

    Enosophia je novi brend čuvene vinarije Feravino iz Feričanaca.
  • PapaMó

    U restoranu PapaMó, u sklopu hotela Cool u Velikoj Gorici, uz prigodne zalogaje i mesnu podršku PIK-a, promovirana su tri vina iz linije Enosophia.