Prvi hrvatski gin koji osvaja svijet i dobija master medalju na The spirits business Gin Masters 2021

Destilerija Aura neprestano kreira maestralne proizvode koji oduševljavaju i najprofinjenija nepce. Njihov gin Karbun ove je godine na svjetskom natjecanju „World Spirits Award 2021“ osvojio zlatnu medalju, dok je Navy Strength gin osvojio master medalju na „The spirits business Gin Masters 2021 i zlatnu medalju na „World Spirits Trophy 2021“. Za njima ne posustaje ni Aurin Teranino koji je također osvojio zlatnu medalju na „World Spirits Trophy 2021“.

Svjetski, a naše

Sigurno vam je poznata uzrečica „svjetski, a naše“. Baš takvo je i sve ono što proizađe iz proizvodnje obitelji Sirotić, koja je i više nego uspješno stvorila svoju destileriju Auru. Destilerija Aura i njeni proizvodi osvajaju prva mjesta na kojem god natjecanju da se pojave. Posljednje priznanje u nizu za svoj Gin Karbun destilerija Aura dobila je na svjetskom natjecanju „World Spirits Award 2021“.

I to ni više ni manje, nego zlatnu medalju. Pomisli bi ste kako je zlatna medalja veličanstveni uspjeh i najvrjednije odličje koje se može dobiti. No za destileriju Auru i njihove ginove ni zlato nije vrhunac. Naime, Gin Karbun Navy Strength je na svjetskom natjecanju ‘The Spirits Business Gin Masters 2021’ osvojio Master medalju. Ona je vrjednija od zlatne po tome što je dobiva jedino proizvod koji je od strane svih sudaca na natjecanju ocijenjen bodovima za zlatnu medalju. Nadalje, Karbun Navy Strength osvojio je zlatnu medalju na svjetskom natjecanju „World Spirits Trophy 2021“. ‘’Veliki je to uspjeh, među svjetskim ginovima osvojiti tako vrijedne nagrade. Dugo sam radio na našem ginu, učio i isprobavao razne varijante proizvodnje i kombinacije začina, sve dok nisam bio u potpunosti zadovoljan rezultatima. Ovo priznanje potvrda je toga da sam ga izveo na pravi put’’, rekao je Mišel Sirotić, vlasnik i direktor Aure.

Ni na domaćim natjecanjima gin Karbun ne posustaje – okitio se zlatnom medaljom na našoj Vinistri. Destilerija Aura nije samo izvrsna u proizvodnji ginova, njihov Teranino također je osvojio zlatnu medalju na „World Spirits Trophy 20201“.

Rezultati neprestanog ulaganja i usavršavanja

Tajna destilerije Aure krije se u trudu i umijeću onih koji čine destileriju da sve namirnice te njihove okuse i mirise sjedinjuju u veličanstvene tekućine. Iznimni uspjesi destilerije Aure rezultat su neprestanog rada, ulaganja i usavršavanja obitelji Sirotić te kreiranja originalnih načina proizvodnje.  U svojoj ponudi imaju 25 vrste likera i rakija te 4 vrste gina. No, to nije sve. Destilerija Aura proizvodi i džemove koji su bili začetnici čitave ove istarske priče o veličanstvenim proizvodima. Naime, otac vlasnika i direktora Aure, Mišela Sirotića, je zbog zdravstvenih razloga bio prisiljen na duge šetnje. Kako mu je prilikom šetnji bilo dosadno, skupljao je samoniklo bilje po Ćićariji koje je donosio svojoj suprugi. Ona je, pak, od bilja kuhala džemove. Budući da je količina donesenog bilja rasla, počeli su ga dodavati u rakije i likere. Tako je iz hobija nastala Aura koja danas proizvodi s velikom pažnjom i vrhunskom tehnologijom.

Primjerice, svoj gin Karbun Navy Strength proizvode tako da ga, prethodno spravljenog od divljeg brinja, filtriraju kroz aktivni ugljen s kojim ga i poslužuju, budući da je poznato kako upravo aktivni ugljen čisti toksine iz tijela. Također, čuvaju ga u posebnim malim bačvama. Njegovu kvalitetu i maestralnost nećete morati testirati barutom, kako su to nekad činili mornari. Naime, u 18. stoljeću mornari su kvalitetu gina testirali paljenjem navedene mješavine alkohola s barutom. Ako je mješavina izgorjela bistrim plamenom, dokazalo bi se da je alkoholno piće po standardima.

Kako nam je poznata činjenica da je sve krenulo iz hobija i ljubavi, čitav dosadašnji rad destilerije Aure možemo nazvati majstorskim pothvatom.

Destilerija Aura može se podičiti s čak devet zlatnih odličja

Destilerija Aura nije samo izvanredan proizvođač Navy strength gina, njihov  Karbun „London dry“, također, je majstorski pothvat. Kao što smo već rekli, za njega je destilerija Aura osvojila zlato na svjetskom natjecanju „World Spirits Award 2021“. Bilo kako bilo, Aura se u posljednje vrijeme može pohvaliti s čak devet zlatnih odličja na svjetskim i domaćim natjecanjima. Osim ranije spomenute Master medalje i zlata , slijedi još jedno zlato za gin Karbun, tri zlata za Teranino, zlato za Bisku extra, Bisku classic i Millefrutti barrique.

‘Cijela obitelj je u poslu, radimo dvadeset i pet vrsta rakija, četiri vrste gina, sedam vrsta marmelada. Na raznim natjecanjima ostvarujemo odlične rezultate, zadovoljni smo, puno je truda uloženo i uvijek je dobar osjećaj dobiti potvrdu za svoj rad’’, objasnio nam je Mišel. Njihove proizvode možete pronaći u specijaliziranim vinotekama, zatim Aurinim trgovinama u Buzetu, Novigradu, Poreču, Motovunu, Humu, Grožnjanu, Vrbniku, Rovinju, Splitu i Rijeci. Ne preostaje vam ništa drugo, nego li se zaputiti u najbližu spomenutu prodavaonicu i već danas uživati u koktelu kojeg će te napraviti od snažnog Karbuna i nekog drugog slatkastog okusa po vašem izboru.

Pratite Andreine priče: andrea_pancur

Pratite na Auru na Instagramu: destilerijaaura

 

DESTILERIJA AURA, ISTRA

  • DESTILERIJA AURA

    Destilerija Aura neprestano kreira maestralne proizvode koji oduševljavaju i najprofinjenija nepce.
  • WORLD SPIRITS AWARD 2021

    Posljednje priznanje u nizu za svoj gin Karbun destilerija Aura dobila je na svjetskom natjecanju „World Spirits Award 2021“.