Saznajte kako su Vina Kvarnera oduševila Beograd

Članice udruženja Kvarner Wines Vinarija Šipun i Estate Winery Katunar iz Vrbnika sudjelovale su 13. studenog u Beogradskom hotelu Metropol na prvom festivalu vina od autohtonih sorti regije Regionala 2021. Vina Kvarnera oduševila su sve prisutne.

Kvarnerske boje branile su sorte žlahtina, trojišćina i sansigot

Festival Regionala 2021. okupio je 57 vinarija od Slovenije do Sjeverne Makedonije u čijim se vinogradima i podrumima njeguje tradicija vina od lokalnih sorti. Bila je to jedinstvena prilika da se na jednom mjestu sagledaju odlike i potencijal najznačajnijih autohtonih sorti regije, sve ono što ovaj naš geografski prostor predstavlja posebnim na vinskoj karti svijeta, a kvarnerske boje su branile sorte žlahtina, trojišćina i sansigot.

Vina Kvarnera zasjala u punom sjaju

Sudjelovanje su podržale Primorsko – goranska županija i Turistička zajednica Kvarnera pa su se posjetitelji osim kušanja vina autohtonih vinskih kvarnerskih sorti upoznali i s projektima poput Putevima Frankopana i eno – gastro ponudom Kvarnera, odnosno oznakama kvalitete Turističke zajednice Kvarnera Kvarner Wines i Kvarner Gourmet, te ponudom izložbenog prostora Kašetica primorsko – goranska kojom upravlja Centar za poljoprivredu i ruralni razvoj Primorsko – goranske županije.

„Izuzetno je bitno sudjelovati na što većem broju sajmova i festivala kako bi se što šira publika upoznala s našim autohtonim sortama, u prvom redu žlahtinom, jarbolom, belicom, trojišćinom i sansigotom. Kvarner obiluje autohtonim sortama koje još uvijek nisu dostigle svoj puni marketinški i prepoznatljivi potencijal. Regionala je svakako uz Grand tasteing Beograd i Wine Garden jedan od festivala na kojem želimo i ubuduće sudjelovati. Koristim priliku zahvaliti organizatorima Regionale, vinarima koji su sudjelovali i podupirateljima koji su nas podržali i bez kojih sudjelovanje ne bi bilo moguće na pomoći i susretljivosti.“ rekao je direktor Udruženja Kvarner Wines dr. sc. Žarko Stilin.

 

Pratite Andreine priče na Instagramu: andrea_pancur

Pratite na Instagramu: kvarnerwines

Fotografije: Kvarner Wines

 

 

HOTEL METROPOL, BEOGRAD

  • VINA KVARNERA

    Članice udruženja Kvarner Wines Vinarija Šipun i Estate Winery Katunar iz Vrbnika sudjelovale su 13. studenog u Beogradskom hotelu Metropol na prvom festivalu vina od autohtonih sorti regije Regionala 2021.
  • REGIONALA 2021.

    Festival Regionala 2021. okupio je 57 vinarija od Slovenije do Sjeverne Makedonije u čijim se vinogradima i podrumima njeguje tradicija vina od lokalnih sorti.