Mlado Međimurje osvježit će vašu svakodnevicu!

Deset međimurskih vinarija je i ove godine, ponovno sredinom studenog, na tržište izbacilo Mlado Međimurje, novo mlado vino iz berbe 2021.

Okupili su se brojni ljubitelji mladog vina iz metropole

Na prvom otvorenom kušanju ovogodišnje berbe, koje su u srijedu 17.11.2021. međimurski vinari upriličili u Zagrebu i koje je udomaćio kultni Cogito Cafe u Dvorištu, okupili su se brojni ljubitelji mladog vina iz metropole.

Na prosudbu im je svoje uratke ponudilo čak devet vinarija uključenih u projekt, a to su Cmrečnjak, Dvanajščak-Kozol, Horvat, Jakopić, Knehtl-Medenjak, Kocijan, Kunčić, Preiner i Štampar. Takav broj vinara i očita rastuća popularnost Mladog Međimurja je izazvala veliki interes javnosti i za mjesto na promociji se tražila karta više.

Mlado Međimurje vino je za predah

Mlado Međimurje je nježno, živahno i atraktivno vino. Karakterizira ga lagani okus, niski alkohol, vrlo intenzivan i privlačan miris, vitko tijelo i lepršava svježina. Zbog toga idealno funkcionira kao vino za predah, neformalna druženja i obiteljske objede. Najbolje je kvalitete u periodu od tri mjeseca od puštanja na tržište, a vrhunac se očekuje oko Božićnih blagdana.

Vina su dostupna u vinotekama i kod distributera vina širom Hrvatske. Neki od njih su: Puni Sepet, Vrutak, Bornstein, Vivat fina vina i Magma. Mogu se naći u brojnim restoranima i barovima, a također se mogu naručiti i direktno od vinara.

 

Pratite Andreine priče na Instagramu: andrea_pancur

 

 

GOGITO CAFE U DVORIŠTU, ZAGREB

  • MLADO MEĐIMURJE

    Deset međimurskih vinarija je i ove godine, ponovno sredinom studenog, na tržište izbacilo Mlado Međimurje, novo mlado vino iz berbe 2021.
  • DEVET VINARIJA UKLJUČENIH U PROJEKT

    Na prosudbu im je svoje uratke ponudilo čak devet vinarija uključenih u projekt, a to su Cmrečnjak, Dvanajščak-Kozol, Horvat, Jakopić, Knehtl-Medenjak, Kocijan, Kunčić, Preiner i Štampar.