Veralda Blanc 2019. novi je izvrsni pjenušac istarske vinarije koja godinama oduševljava proizvodnjom pjenušavih vina

U divnom ambijentu hotela Grand Park s veličanstvenim pogledom na slikovitu staru gradsku jezgru Rovinja predstavljen je odličan novi pjenušac vinarije koja se postavila kao jedna on najvećih proizvođača pjenušavih vina u Istri – Vinarije Veralda. Taj novi profinjeni pjenušac Veralda Blanc i isto tako profinjeni ambijent hotela Grand Park Hotel Rovinj činili su sjajan spoj koji je poslužio kao idealna uvertira u predstojeće vrijeme blagdanskih svečanosti.

Ekološka proizvodnja i inovativni pristup autohtonim istarskim sortama

Vinarija Veralda nalazi se na romantičnim i ljupkim brežuljcima između Buja i Brtonigle. Tu divnu vinariju, koja njeguje ekološku proizvodnju i inovativni pristup autohtonim istarskim sortama, na noge je postavio Luciano Visintin, a danas iza sebe ima pravu malu žensku vojsku – svoju sestru Kety Visintin, suprugu Marinu i kćer Olgu.

Njihova vinarija proteže se na čak 26 hektara vinograda. Također, Luciano, Kety, Marina i Olga postavili su se kao jedni od najjačih proizvođača pjenušaca u Istri. Podrum Vinarije Veralda, s novim pjenušcem Veralda Blanc, broji četiri etikete pjenušavih vina. U podrumu vinarije Veralda nastali su prvi istarski rosé i pjenušac od Terana, Veraldin Xtrian 2016. godine osvojio je nagradu “Platinum Best in Show” na Decanter World Wine Awards, a Veraldina Malvazija berba 2008. proglašena je najboljom svježom Malvazijom na prvom Svijetu Malvazija na Vinistri.„Vinarija Veralda sa svoje četiri etikete trenutno je jedan od najjačih proizvođača pjenušaca u Istri. Legendarni Xtrian Brut prvi je pjenušac rađen isključivo od Terana, Brut Nature od Terana i Malvazije u omjeru 50-50, a nedavno je predstavljen i Pét Nat“, istaknuo je poznati sommelier Emil Perdec. No, netom predstavljen pjenušac Veralda Blanc nova je uzdanica podruma Vinarije Veralda i to s razlogom.

Veralda Blanc 2019.pravi je blagdanski pjenušac

Naime, u sofisticiranom i luksuznom ambijentu hotela Grand Park u Rovinju Vinarija Veralda predstavila je svoj novi pjenušac Veralda Blanc 2019. Toplu riječ dobrodošlice okupljenima je uputila Kety Visintin. Taj pjenušac, idealan za blagdanska slavlja i svečana okupljana, prvo je bijelo pjenušavo vino Vinarije Veralda. „Osim što je Veralda Blanc prvi bijeli pjenušac Vinarije Veralda, u njemu se vidi da se mudro iskoristio terroir položaja Castagnari s kojeg dolazi Malvazija za ovaj pjenušac“, znalački je objasnio Emil.

Kety Visintin dodala je kako je Veralda Blanc 2019.  pjenušac dobiven klasičnom metodom, što znači da se fermentacija odvija u boci, nakon čega pjenušac odležava na kvascima 18 mjeseci. Arome Blanca podsjećaju na žuto voće i koru kruha, na okusu je svjež i vibrantan, mjehurići su vrlo sitni i baršunasti na jeziku. I doista njegova slamnatožuta boja, kristalna bistrina i divan voćni miris s blagim notama kvasaca čine ga savršenim pjenušcem za svečana i lijepa dešavanja koja nas očekuju u ovim blagdanskim danima.

Savršeno se sljubljuje s morskim delicijama

Veralda Blanc 2019. pjenušac je koji iziskuje da jela koja se uparuju s njim budu finog i raskošnog okusa poput njegovog. Tom zahtjevnom zadatku uspješno su doskočili članovi kuhinje Grand Park Hotela Rovinj, spremivši sve same izvrsne morske i mesne delicije. Kamenice, školjke, Jakobove kapice na buzaru, lagana tjestenina i prilozi fantastično su istaknuli svu puninu tog novog pjenušca kojeg je najbolje servirati na 12 stupnjeva Celzijevih.Prekrasan pogled na staru jezgru Rovinja, elegantan ambijent Grand Park Hotela Rovinj, pjenušac koji je nadmašio sva očekivanja i izvrsne morske delicije učinili su jedan čarobni predblagdanski dan. Jednako tako prekrasan dan možete iskusiti i vi ako posjetite Vinariju Veralda smještenu iza najljepših istarskih brežuljaka u Brtonigli. Tom prilikom uživat će te  u pravom prazničnom ozračju u režiji Vinarije Veralda.

Pratite Andreine priče na Instagramu: andrea_pancur

Pratite na Instagramu: veralda_official

Fotografije: Foto festival Photography

VERALDA BLANC 2019, GRAND PARK HOTEL ROVINJ

  • VERALDA BLANC 2019.

    Veralda Blanc 2019. je pjenušac dobiven klasičnom metodom, što znači da se fermentacija odvija u boci, nakon čega pjenušac odležava na kvascima 18 mjeseci. Arome Blanca podsjećaju na žuto voće i koru kruha, na okusu je svjež i vibrantan, mjehurići su vrlo sitni i baršunasti na jeziku.
  • GRAND PARK HOTEL ROVINJ

    U divnom ambijentu hotela Grand Park s veličanstvenim pogledom na slikovitu staru gradsku jezgru Rovinja predstavljen je odličan novi pjenušac vinarije koja se postavila kao jedna on najvećih proizvođača pjenušavih vina u Istri – Vinarije Veralda.