Roxanich se svojim novim brendiranjem dokazao kao predvodnik vinske revolucije

Početkom prosinca  u najsuvremenijim prostorijama Roxanich Winery and Design Hotela u Motovunu u Istri predstavljeno je novo ruho Roxanich brenda i veličanstvena ponuda dugo odležanih, rijetkih, prirodnih vina iz drevnih venecijanskih zemalja, čime su  Mladen Rožanić i njegov nevjerojatan tim još jednom dokazali kako su začetnici revolucije u vinskom svijetu. Njihov inovativni, iskreni i autentični pristup stvaranju brenda te proizvodnji vina iznova nadmašuje sva očekivanja.

Mladen Rožanić izvršava obećanja

Da je Mladen Rožanić vinar koji vješto stvara autentičan, jedinstven i neponovljiv doživljaj kušanja te uživanja u vinu nije tajna. Iskustvo i znanje o najsitnijim detaljima umjetnosti stvaranja vina Mladen Rožanić tražio je po svijetu, ne pristajući na kompromis. Upravo zbog toga što je samouki vinar, Mladen Rožanić nije pristajao na određena pravila koja dolaze s formalnim obrazovanjem, težio je višem te je uvijek izlazio iz okvira konvencionalnog vinarstva.

Izabrao je vlastiti put koji se temelji na poštivanju prirode, na organskoj proizvodnji s minimalnim tehnološkim utjecajem, na transparentnom vinarenju, holističkom pristupu i na dječjoj zanesenosti u stvaranju jedinstvenih vina. On priča vlastitu priču kroz svoja vina koja su namijenjena neovisnim i radoznalim ljudima. Svoju strast prema stvaranju i perfekcionizam u poslu prenio je i na svojih šest kćeri koje neumoljivo nastavljaju očevim stopama. „Naše misli, vina koja proizvodimo i pijemo, umjetnost u kojoj uživamo odgovorno odražavaju svijet u kojem želimo živjeti“, poručio je Mladen Rožanić. Da ta filozofija koju zagovara nije samo bajka za javnost, Mladen Rožanić ponovno je dokazao svijetu predstavivši novo ruho Roxanich brenda i veličanstvenu ponudu dugo odležanih, rijetkih, prirodnih vina iz drevnih venecijanskih zemalja.

Istinski obiteljski sklad

Ljubitelji vina i dizajna iz cijelog svijeta okupili su se u najsuvremenijim prostorijama Roxanich Winery and Design Hotela u Motovunu kako bi se nadahnuli istinskim obiteljskim skladom: izložbom slika Petre Rožanić, koja je poslužila kao okosnica novog identiteta, predavanjem o osobnoj filozofiji i stvaralaštvu Mladena Rožanića, posvećenog ekskluzivnoj temi „Buđenja vina“ i predstavljanjem okosnice nove komunikacije vinarije na temu „Freedom by Nature“ – sloboda po prirodi u režiji Lare i Sare Rožanić.

Ambiciozne sestre Rožanić svojim radom na obiteljskom brendu potvrdile su kako prate očeve stope u stvaranju inovacija, ali i da se ne libe ostaviti svoj autentični pečat na obiteljskom poslu. Dok je obiteljska umjetnica Petra Rožanić pokazala svoj puni karakter, stvaralački izričaj i vlastiti umjetnički smisao na novim etiketama vina Roxanich, Lara i Sara Rožanić, poznate i kao Sorelle, predstavile su novi pravac komunikacije u suradnji s međunarodnom agencijom za brendiranje iz Zurich-a Brand New World, odgovornom za profesionalno usklađivanje svih komunikacijskih komponenti vinarije, hotela i restorana u sveobuhvatan identitet.

„Mladen Rožanić sa svojim nevjerojatnim timom je u samom svjetskom vrhu vinskih umjetnika. Velika nam je čast surađivati s takvim vinarom koji njeguje tradiciju inovacija, koji sebi ne nameće konvencionalni pristup i za kojeg su vina pozornica na kojima pokazuje svoje umjetnička djela“, rekao je Jovan Jelovac iz Brand New World.

Sloboda i suradnja čovjeka i prirode

„Freedom by Nature“ slogan je koji vjerno ocrtava sve ono za što se Mladen Rožanić i njegov brend Roxanich zalažu. Oni postupku proizvodnje vina pristupaju iskreno, vina koja stvaraju bila bi tako proizvedena i prije stotinu godina. U vinima koja stvaraju okusi se priroda i svaki element koji je doveo do stvaranja istih.

U Roxanich vinima sjedinjuju se autentičnost, brigu o prirodi, suradnju čovjeka i prirode, te bogata povijesnu pozadinu koju obitelj Roxanich posjeduje, a odnosi se na venecijansko nasljeđe još od davnih 1200-tih godina.

Tri ekskluzivne linije vina

Također, sada su vina Roxanich, radi lakšeg i preglednijeg snalaženja podijeljena u tri linije: Sorelle, First Roses i Philosophy. U procesu stvaranja vina Roxanich vinarija ne koristi kemikalije, svoje bačve tretira isključivo prirodnim agensima i ne unosi strane tanine u vino. Njihove nove kolekcije i etikete vina upravo odražavaju takav pristup kreiranju vina.

Roxanich vina

Roxanich vina Asortiman Sorelle posvećeno je njegovim šest kćerima i najbolje oslikavaju Istru, asortiman First Roses obuhvaća najmlađa vina iz podruma, dok pjenušava vina tvore liniju Philosophy.

Čarobne večeri u prostorijama Roxanich Winery and Design Hotela u Motovunu

Sva vina iz spomenutih triju linija imali su priliku kušati i degustirati ljubitelji vina i dizajna iz cijelog svijeta u prostorijama Roxanich Winery and Design Hotela u Motovunu. Osim što su uzvanici i prijatelji Roxanich brenda tada imali priliku degustirati autentična vina Roxanich, oni su isto tako imali priliku i posjetiti suvremeni vinski podrum vinarije Roxanich te slušati o stvaranju iznimnih vina iz prve ruke – Mlade Rožanić okupljenima je otkrio što ga nadahnjuje u stvaranju tako jedinstvenih vina.

Osim toga, gosti su uživali u izložbi slika Petre Rožanić koja ujedno predstavlja i prvu izložbu otvorenu u vinariji. Izložbu je svečano otvorio Ranko Murtić, predsjednik Fondacije Murtić i najavio nastavak višegodišnje suradnje s vinarijom Roxanich. Tu savršenu večer zaokružila je večera koja je gostima bila poslužena pod istoimenim sloganom pod kojim Roxanich brend nastavlja svoju vinsku revoluciju – Freedom by Nature.

Dodajmo još kako je prekrasan prostor Roxanich Winery and Design Hotela u Motovunu postao scena za pravu zimsku bajku. Naime, ondje će se u periodu  od 03.12.2021. do 09.01.2022. godine održavati bajkoviti „Jingle Bell Rox“ događaji koji u sebi objedinjuju jedinstveni gastro, kulturni i zabavni program za sve uzraste tijekom Adventa. Posjetite Roxanich Winery and Design Hotela u Motovunu i uživajte u klizalištu, tisućama lampica i predivnih dekoracija, pjevanju blagdanskih pjesama i veličanstvenom pogledu na dolinu rijeke Mirne.

Obitelj Roxanich

Pratite Andreine priče na Instagramu: andrea_pancur

Pratite na Instagramu: roxanich_winery

Fotografije: Alessia Stelko

NOVO RUHO ROXANICH BRENDA, ROXANICH WINERY AND DESIGN HOTEL

  • MLADEN ROŽANIĆ

    Iskustvo i znanje o najsitnijim detaljima umjetnosti stvaranja vina Mladen Rožanić tražio je po svijetu, ne pristajući na kompromis. Upravo zbog toga što je samouki vinar, Mladen Rožanić nije pristajao na određena pravila koja dolaze s formalnim obrazovanjem, težio je višem te je uvijek izlazio iz okvira konvencionalnog vinarstva.
  • PREDSTAVLJENO NOVO RUHO BRENDA ROXANICH

    Ljubitelji vina i dizajna iz cijelog svijeta okupili su se u najsuvremenijim prostorijama Roxanich Winery and Design Hotela u Motovunu kako bi se nadahnuli istinskim obiteljskim skladom: izložbom slika Petre Rožanić, koja je poslužila kao okosnica novog identiteta, predavanjem o osobnoj filozofiji i stvaralaštvu Mladena Rožanića, posvećenog ekskluzivnoj temi „Buđenja vina“ i predstavljanjem okosnice nove komunikacije vinarije na temu „Freedom by Nature“ – sloboda po prirodi u režiji Lare i Sare Rožanić.