Untouched by Light: jedinstveno pjenušavo vino kao odličan odabir za ulazak u Novu 2022!

Untouched by the light vino u kutiji

Danas je Silvestrovo i ako još uvijek niste izabrali pjenušac s kojim će te proslaviti ulazak u Novu godinu vrijeme je da to učinite čim prije. Izaberite pjenušac koji će vam izmamiti osmijeh na licu i učiniti da ga poželite piti svih 365 dana u godini. Untouched by Light, prvo pjenušavo vino na svijetu koje se proizvodi, prodaje i kuša u potpunom mraku, idealan je za završiti prethodnu godinu i napisati prvu stranicu one nove.

Untouched by Light nikad nije dodirnula svjetlost

Untouched by Light, pjenušavo je vino koje je zapravo idejno rješenje agencije Bruketa&Žinić&Grey za slovensku vinariju Radgonske gorice. Dakle, ovo jedinstveno pjenušavo vino samo po sebi najbolja je reklama za slovensku vinariju. Kako mu samo ime kaže, Untouched by Light poseban je po tome što svjetlost nikad nije dodirnula nijedan njegov element, od početka do kraja njegovog stvaranja. Untouched by Light počiva na istraživanju prof. Nobel s University of California, koja je dokazala da izloženost vina dnevnom svjetlu ili umjetnoj rasvjeti uzrokuje kvarenje arome. Zbog toga su čelni ljudi slovenske vinarije Radgonske gorice odlučili proizvesti jedinstveno pjenušavo vino koje se proizvodi u potpunoj tami.

Untouched by the light Radgonske gorice

Poseban po svemu pa i po sastavu

Najvažniji rekvizit za proizvodnju ovog neponovljivog pjenušavog vina su naočale za gledanje u mraku. One vrijednim radnicima Radgonske gorice omogućuju potpunu posvećenost noćnoj berbi, rotacijama boca i pakiranju. Vino stari dvije do tri godine u potpunoj tami špilje u Gornjoj Radgoni u Sloveniji. Jednom kada izađe iz špilje, pjenušac se štiti bocom od 99% crnoga stakla, a zbog dodatne zaštite od svjetla i zraka pakira se u vakuumirane vrećice. Osim po svojoj proizvodnji, Untouched by Light osobit je i po svom sastavu. Naime, Untouched by Light proizvodi se od najboljih Chardonnay grozdova (Blanc de Blancs) korištenjem francuske metode fermentacije u boci. „Untouched by Light je jedinstveno pjenušavo vino čiji je originalni terroir maksimalno došao do izražaja jer na njega svjetlo ne utječe ni u procesu proizvodnje, ni u distribuciji pa sve do trenutka kušanja”, pojašnjava enologinja Radgonskih gorica, Klavdija Topolovec Špur.

Nastao pod geslom – najbolje stvari se odvijaju u mraku

Untouched by Light krasi bogata zlatna boja i bezbroj minijaturnih mjehurića. Ovo je pjenušavo vino bogato i primamljivo na nosu s razvijenim notama zreloga žutog i bijelog voća poput breskve, kruške i nagovještaja manga. Prvi dojam u ustima je potpuna svježina sa živahnim citrusnim notama, zatim polagano slijede kremoznost i nježnost. Njegova zavodljivost, nježnost i posebnost čine ga idealnim za kušanje u minutama kada sat otkuca ponoć.

Pjenušac u crnoj foliji Radgonske gorice

Okićen zlatom

Ovo nadasve izuzetno pjenušavo vino prepoznali su brojni vinski stručnjaci i ljubitelji vinske kapljice. Untouched by Light dobitnik je Decanter srebra, Glass of Bubbly zlata te titule Zlatna nacionalna inovacija Slovenije. Ovo pjenušavo vino distribuira se od SAD-a sve do Japana, stoga u njegovoj posebnosti i ljupkosti imaju priliku uživati vinoljupci čitavog svijeta.

Zbog svoje originalnosti, jedinstvenosti, zavodljivosti i nježnosti Untouched by Light pjenušavo vino savršeno je za ispisivanje prve stranice jednog novog početka koji sa sobom nosi bezbroj mogućnosti. Ispijanjem Untouched by Light pjenušca ne kušate samo vino, već kušate i trenutke sreće, radosti i uspjeha. A baš takva neka vam bude nova 2022. godina – prepuna sreće, osobnih pobjeda i uspjeha!

Pratite Andreine priče na Instagramu: andrea_pancur

UNTOUCHED BY LIGHT, RADGONSKE GORICE, SLOVENIJA

  • RADGONSKE GORICE

    Untouched by Light poseban je po tome što svjetlost nikad nije dodirnula nijedan njegov element, od početka do kraja njegovog stvaranja. Počiva na istraživanju prof. Nobel s University of California, koja je dokazala da izloženost vina dnevnom svjetlu ili umjetnoj rasvjeti uzrokuje kvarenje arome.
  • BRUKETA&ŽINIĆ&GREY

    Untouched by Light, pjenušavo je vino koje je zapravo izvrsno idejno rješenje agencije Bruketa&Žinić&Grey koja je osmislila svaki djelić ovog procesa brendiranja. Izvrsno!