Turistička zajednica općine Tar-Vabriga pobrinula se za ljetni program o kojem će se dugo pričati

Tar

Po prvi put nakon dvije godine raznih lockdowna i prepreka uslijed pandemije, možemo uživati u ljetu punim plućima. Turistička zajednica Općine Tar-Vabriga u suradnji s Općinom Tar-Vabriga ozbiljno je shvatila tu činjenicu i odlučila pobrinuti se za nikad raskošniji ljetni program. Sadržaji koje su pripremili skrojeni su za sve uzraste i svakoga tko je željan ljetne razonode. 

Ljetna događanja

Srpanj je protekao u zaista zabavnom i opuštenom tonu, a započeo je eventom pod nazivom Čarobno tarsko kino. Za magiju su se pobrinuli vješti čarobnjaci koji nisu prestajali mamiti osmijehe na dječja lica, a po završetku performansa na školskom igralištu odvila se projekcija animiranog filma „Encanto: Naš čarobni svijet“. Tarski svijet nesumnjivo je čaroban pa smo jednako oduševljeni bili i ostatkom događanja kao što je Dan općine odnosno fešta sv. Marije Karmelske te još jedno Čarobno tarsko kino i film „Veliko putovanje“, a obavezno moramo spomenuti i posebno gastro iskustvo u Kući tradicijske gastronomije DeguStazione. Sedmi mjesec u godini zaokružili su Feštom od Sardona i još jednim glazbenim programom, a u istom tonu počet će i prvi vikend u kolovozu kada nas čeka fantastična Fešta od Angurije!

Besplatno kušanje lubenica s tog područja i tradicionalno natjecanje u brzom jedenju lubenice samo su neke od aktivnosti zbog kojih se fešta ne smije propustiti. Ako već niste, oslobodite ovu subotu i prepustite se čarima najslađeg ljetnog voća. Samo dan nakon sprema se i posljednje Čarobno tarsko kino s projekcijom filma „Kralj lavova“. Ovaj kultni film obilježio je nekoliko generacija pa je zaista prigodno da se upravo njime zaokruži priča Čarobnog kina. Ljubitelje lokalne proizvodnje oduševit će činjenica da se od 7. do 10. kolovoza održava i Sajam domaćih proizvoda „Domaće je najbolje“. Poduprimo naše proizvođače i pokažimo im da ih cijenimo!

S druge strane, poduprijeti bi trebali i dva poznata lica glazbene i voditeljske scene, Marija Battifiacu i Irenu Grdinić koji će na školskom igralištu izvesti hit komediju „Casabianca“ poslije koje će večer začiniti DJ Manuel Lupen i violinistica Avi Fay koja će ga pratiti svirajući neke od popularnih dance hitova. Feštama i gastro užicima nikad kraja pa je Turistička zajednica Tar-Vabriga u suradnji s Općinom Tar-Vabriga za sredinu kolovoza pripremila i Feštu od Pedoći. Mjesec će se završiti odličnim Food truck festivalom, koji se po prvi puta održava na ovom području. Oba eventa popraćena su glazbom jer se ništa ne sljubljuje toliko savršeno kao hrana i vesele note.

Tarska fešta

Kraj sezone dočekat će na najbolji mogući način i to organizacijom svima poznate tarske Turističke fešte 3. i 4. rujna, pa će tim povodom biti organiziran bogat dvodnevni program u znaku zabave, glazbe, kulture, sporta i gastronomije. Tarska fešta poznata je po tradicionalnoj utrci magaraca, izuzetnim kulinarskim specijalitetima, dobrom glazbom, zabavom za stare i mlade i mnogim drugim zanimljivim aktivnostima. Prvu večer fešte zabavljat će nas legendarna Indira Forza ex Colonia, po mnogima ikona hrvatske glazbe te Laguna Band koji je provjereno vješt u zagrijavanju atmosfere. Drugu večer tu su svima poznata i draga lica klape Rišpet i Funbox Band što je garancija za kvalitetan glazbeni doživljaj.

Jako se veselimo svim eventima koji dolaze i ne sumnjamo u to da će ovo ljeto u Tar-Vabrigi biti za pamćenje!

Pratite Andreine priče na Instagramu: andrea_pancur  

Općina Tar-Vabriga

  • TZ TAR-VABRIGA

    Turistička zajednica Općine Tar-Vabriga u suradnji s Općinom Tar-Vabriga pobrinula se za nikad raskošniji ljetni program. Sadržaji koje su pripremili skrojeni su za sve uzraste i svakoga tko je željan ljetne razonode. 
  • OČEKIVANJA

    Jako se veselimo svim eventima koji dolaze i ne sumnjamo u to da će ovo ljeto u Tar-Vabrigi biti za pamćenje!