Bliži se najslađi festival u Vižinadi na kojem možete prezentirati svoje tradicionalne slastice

Slatka Istra

Svima nam je posljednje dvije godine nedostajala Slatka Istra, nadaleko poznata manifestacija kojom u Vižinadi obilježavamo najslađi dan u godini, i čuvajući ostavštinu naših starih svi uživamo u tradicionalnim istarskim slasticama, spravljenim po starinskim recepturama. Zato se iznimno veselimo što ćemo se ove godine, 14. kolovoza, ponovno družiti na 24. izdanju Slatke Istre koju organizira Turistička zajednica Općine Vižinada

Pozivamo domaćice i domaćine diljem Istre da se odazovu sudjelovanju u manifestaciji te da svoje tradicionalne slastice prezentiraju 14. kolovoza na izložbi. Otvorite kuharice svojih baka i pokažite što su vam ostavile u nasljeđe! U Slatkoj Istri mogu sudjelovati domaćice i domaćini koji spremaju slastice po starim recepturama, a pristigle kolače ocjenjivat će stručni žiri. Sve slastice koje spravite bit će izložene na Battistelinoj šterni, a najbolji će biti prigodno nagrađeni.

Doista bismo voljeli da se odazovete i ove godine te da sudjelujete na izložbi kolača jer ćete upravo vi omogućiti da tradicija istarskog slatkog kulinarstva ne padne u zaborav, da ostane živa u svojim mirisima i okusima.  Molimo da za izložbu “Slatka Istra” napravite kolače kao što su: pandešpanj, pinca, bucolaj, štrukolo ili povetica, fritule, cukerančići, kroštule, briskve i paštine … 

Općina Vižinada

Za svaki izrađeni kolač dajemo simboličnu naknadu od 70 kuna, a po osobi preuzimamo maksimalno osam različitih uzoraka kolača. Ostale vrste kolača ćemo preuzimati, ali bez simbolične naknade. Preuzimanje kolača organizirat ćemo 13.08.2022. godine u popodnevnim satima te ćemo vas prije toga kontaktirati.

Za sve informacije molimo da nas nazovete na telefon 052/446-110 ili nas kontaktirajte putem e-maila info@tz-vizinada.hr te facebook stranice Slatka Istra u Vižinadi.

 

Veselimo se Vašem sudjelovanju i kolačima!

 

Pratite Andreine priče na Instagramu: andrea_pancur  

Pratite na instagramu: visit_vizinada

 

Općina Vižinada

  • SLATKA ISTRA

    Slatka Istra, nadaleko poznata manifestacija kojom u Vižinadi obilježavamo najslađi dan u godini, i čuvajući ostavštinu naših starih svi uživamo u tradicionalnim istarskim slasticama, spravljenim po starinskim recepturama.
  • OPĆINA VIŽINADA

    Vižinada je slikovito mjesto smješteno na brdu južnog ruba doline rijeke Mirne, s kojeg se prostire nadaleko poznat pogled na okolne prirodne ljepote, vinograde i maslinike. Nalazi se u unutrašnjosti, u zapadnom dijelu Istre, ali je od Poreča udaljena samo desetak kilometara.