Saša Špiranec organizira odlične vinske radionice uoči Vinartu!

vinske radionice

Najvažniji hrvatski poslovni vinski događaj, sajam Vinart Grand Tasting održava se u vikendu pred nama, 4. i 5. ožujka 2022. godine u zagrebačkoj Laubi. Tom sjajnom vinskom vikendu predstoji niz vrhunskih vinskih radionica pod organizacijskom palicom Saše Špiraneca. Radionice su to koje za cilj imaju podjednako educirati i vinske znalce i one koji su tek kročili u svijet vina, te koje će biti odlična uvertira u popularnu vinsku manifestaciju, Vinart Grand Tasting.

Vinart Grand Tasting se ne propušta

Vinart Grand Tasting

Početak ožujka je period u kojem počinju intenzivne pripreme za nadolazeću turističku sezonu, ugostitelji i F&B menadžeri u hotelijerstvu pripremaju novu ponudu i kreiraju nove vinske liste, a svježa vina odnosno vina berbe iz prethodne godine su netom završena i spremna za prvo predstavljanje. Zbog tih razloga organizatori su odlučili kako će se Vinart Grand Tasting i sve vinske radionice održati baš početkom trećeg mjeseca. Kao i u svim dosadašnjim izdanjima, poslovni posjetitelji odnosno vlasnici i voditelji ugostiteljskih objekata, sommelieri, F&B djelatnici i distributeri vina mogu se prijaviti za besplatan ulaz na https://grandtasting-vinart.com/hr/akreditacije/.

vinart

Vinart Grand Tasting održat će se 4. i 5. ožujka u dobro poznatom ambijentu Laube u Zagrebu, a unatoč generalnom rastu cijena, ulaznica za sajam ponovo će se prodavati po cijeni od 150 kuna i uključivati vaučer u iznosu od 40 kuna za kupovinu u Pop-up vinoteci postavljenoj na sajmu. Razlog tome je krajnji cilj kojem teže organizatori iz tvrtke Vinart. „Želimo nastaviti trend koji smo započeli i koji jača svakim našim odrađenim projektom, a to činimo edukacijom potrošača, poticanjem da brinu o tome što im je u čaši, da im bude važno u kakvim uvjetima konzumiraju vino i da im na prvom mjestu uvijek bude kvaliteta, a ne količina popijenog vina,“ govori Saša Špiranec, direktor tvrtke Vinart.

Vinske radionice za koje se traži ulaznica više

No, ovoj vrhunskoj vinskoj manifestaciji prethodi niz vinskih radionica uz profesionalno vodstvo. Naime, za publiku je organiziran bogat program koji prethodi sajmu, a sastoji se od setova radionica koje se održavaju kroz četiri dana. Raspored radionica dostupan je na linku: https://grandtasting-vinart.com/hr/ulaznice/, a održat će se 25.2 i 26.2., te 1.3. i 2.3. u hotelu Dubrovnik.

vinske radionice

Radionice su namijenjene i vinskim znalcima i onima koji su tek kročili u svijet vina, idealno su mjesto i jedinstvena prilika za brzu vinsku edukaciju te su odličan omjer uloženog i dobivenog s obzirom na to da za simboličnih 75-100 kn možete probati i do deset uzoraka vina, a nerijetko se radi i o arhivskim vinima koja više nisu dostupna na tržištu. Interes za ove vinske radionice je velik i ne jenjava. Budući da na istima vlada dobra energija i sjajno raspoloženje, te ih vode iskusni vinski profesionalci, tomu nije za čuditi se.

Vinske radionice koje su me oduševile

Da je tomu uistinu tako mogu vam potvrditi iz prve ruke, budući da sam i sama nazočila nekoliko vinskih radionica Saše Špiraneca. Vinska radionica Kaiken – ponajbolji crnjaci s Anda nadvladala je sva moja očekivanja, dok sam na radionici sparivanja hrane i vina by Perutnina saznala mnoge zanimljivosti, novosti i pojedinosti iz svijeta hrane i vina.

vinart

Također, posjetit ću i one vinske radionice koje se održavaju u utorak, 2.3.2022 i u srijedu, 3.3.2022. Riječ je o vinskoj radionici Planeta – veduta sicilijanskog vinarstva i radionici Stars Tasting na kojoj će biti riječ o proslavljenim vinima koja još nisu izašla na tržište. Ne moram vam ni govoriti koliko se radujem spomenutim radionicama.

Vinart Petit Tasting točka na i je cjelokupnom vrhunskom vinskom projektu

Dodajmo još kako je ovaj hvale vrijedan vinski događaj obogaćen i Vinart Petit Tastingom. Taj vinski događaj, pak, namijenjen je onim malo upućenijima u svijet vina. Vinart Petit Tasting će se održati dan prije sajma, u četvrtak 3.3. u hotelu Dubrovnik. Ulaznice za Vinart Petit Tasting kao i sve detalje o istom možete pronaći na linku: https://grandtasting-vinart.com/hr/ulaznice/

vinske radionice

Pratite Andreine priče na Instagramu: andrea_pancur

Pratite Andreine priče na Instagramu: vinart_croatia

VINSKE RADIONICE, ZAGREB

  • VINSKE RADIONICE

    Vrhunskoj vinskoj manifestaciji prethodi niz vinskih radionica uz profesionalno vodstvo. Naime, za publiku je organiziran bogat program koji prethodi sajmu, a sastoji se od setova radionica koje se održavaju kroz četiri dana.
  • VINART GRAND TASTING

    Najvažniji hrvatski poslovni vinski događaj, sajam Vinart Grand Tasting održava se u vikendu pred nama, 4. i 5. ožujka 2022. godine u zagrebačkoj Laubi.