Pozivamo vas na drugu rekreativnu vinsko-gastronomsku šetnju Viva Vino Vižinada

Viva Vino Vižinada

Svim ljubiteljima prirode, dobre hrane, vrhunskih vina i zanimljive istarske baštine upućujemo poziv na novo rekreativno vinsko druženje Viva Vino Vižinada koje nas u svom drugom izdanju dočekuje u subotu 29. travnja. Prošlogodišnje prvo izdanje vinske šetnje Viva Vino Vižinada bilo je odlično posjećeno i vrlo hvaljeno, što je veliki motiv da ovogodišnja šetnje bude još bolje pripremljena.

Što vam sve može ponuditi Viva Vino Vižinada? Ponajprije, ugodnu rekreativnu šetnju stazom dugom desetak kilometara, koja prolazi duž poznatih vinograda i maslinika ovoga kraja, preko zelenih polja i kroz sjenovite šumarke, s nadahnjujućim pogledima na atraktivne pejzažne vizure.

Viva Vino Vižinada

Viva Vino Vižinada nudi i neposredno suočavanje s bogatom i uzbudljivom baštinom, od svjedočanstava o templarima u Istri te drevnim legendama o Atili, do romantičnih sjećanja na vinsku prugu Parenzana, čijom trasom naša vinska šetnja djelomično i prolazi.

No, Viva Vino Vižinada prije svega nudi uživanje u biranim biserima iz vinskog i gastronomskog bogatstva ovog dijela Istre. Duž desetkilometarske staze hodače naime očekuje pet okrjepnih stanica s ponudom vrhunskih vina vižinadskih vinarija, te ukusnih zalogaja iz restorana, konoba i agroturizama. Znamo da za hodanje treba energije, a za hodanje kroz istarske krajolike najbolju energiju daju istarska vina i istarske delicije proizašli iz višestoljetne tradicije.

Možda niste znali, pa neka vam naša dobrodošlica bude obuhvaćena i ovim podacima, da je Vižinada u cijeloj vinorodnoj Istri općina s najviše vinograda i najviše vinarija po glavi stanovnika. Više od milijun čokota vinove loze raste u ovome kraju, a dvanaest ovdašnjih vinarija na svjetskom je glasu po medaljama i priznanjima osvojenima za svoja vina. Na ovoj šetnji, ili kako ju još možemo nazvati: na ovom vinskom pohodu, možete upoznati najjače vinske adute vižinadskog kraja: malvaziju i teran, slatki muškat, aromatične kupaže, zavodljive rosee, osvježavajuće pjenušce, a njih će pratiti zalogaji tipičnih jela ovoga dijela Istre, pripremljenih od darova prirode, šuma i polja, pa i nedalekog mora.

Viva Vino Vižinada

U danima koji slijede saznat ćete još detalja u predstojećoj vinskoj šetnji Viva Vino Vižinada, a zasad je važno znati da kotizacija odnosno ulaznica za sudjelovanje na ovoj šetnji iznosi 60 eura, te da se prijaviti možete već sada preko formulara na poveznici https://bit.ly/3ZHBh6p, gdje se nalaze i upute za plaćanje. Pri prijavi se odabire i željeni termin polaska na pohod s organiziranom grupom, a grupe kreću svakih 45 minuta od 9.30 do 11.45 sati. 

Za kotizaciju od 60 eura svaki sudionik pohoda Viva Vino Vižinada dobiva kartu staze, vinsku čašu i torbicu za nju, šešir, bočicu vode, vaučer za konzumaciju vina i hrane na pet okrjepnih stanica odnosno štaciona, i iznenađenje dobrodošlice. Za više informacija pratite Facebook stranicu Visit Vižinada: https://www.facebook.com/events/1267187054234830?ref=newsfeed

Viva Vino Vižinada

Vidimo se na startu pohoda Viva Vino Vižinada u subotu 29. travnja, na parkingu ispred zgrade Općine na adresi Vižinada 18a, i krenimo zajedno u još jednu uzbudljivu rekreativno-vinsko-gastronomsku avanturu!

Viva Vino Vižinada organizira Turistička zajednica općine Vižinada u suradnji s Općinom Vižinada, Talijanskom unijom i Zajednicom Talijana Vižinade.

 

Pratite Andreine priče na Instagramu: andrea_pancur  

Pratite na Instagramu: visit_vizinada

Općina Vižinada

  • ŠTACIONI

    Za kotizaciju od 60 eura svaki sudionik pohoda Viva Vino Vižinada dobiva kartu staze, vinsku čašu i torbicu za nju, šešir, bočicu vode, vaučer za konzumaciju vina i hrane na pet okrjepnih stanica odnosno štaciona, i iznenađenje dobrodošlice.
  • VIVA VINO VIŽINADA

    Vina Vino Vižinada prije svega nudi uživanje u biranim biserima iz vinskog i gastronomskog bogatstva ovog dijela Istre. Duž desetkilometarske staze hodače naime očekuje pet okrjepnih stanica s ponudom vrhunskih vina vižinadskih vinarija, te ukusnih zalogaja iz restorana, konoba i agroturizama. Znamo da za hodanje treba energije, a za hodanje kroz istarske krajolike najbolju energiju daju istarska vina i istarske delicije proizašli iz višestoljetne tradicije.