Odličan vinski portal pokrenuli su Ivo Kozarčanin i Tomo Jakopović

Ivo Kozarčanin

Sve o vinima, a i ponešto više objavljivat će portal vinskiklub.hr koji su pokrenuli Bakhov sin Ivo Kozarčanin i lovac na vina Tomo Jakopović pokrenuli s partnerom Davorom Huićem. Službeno predstavljanje bilo je u utorak 23. svibnja 2023. u zagrebačkoj vinoteci Bornstein, a među brojnim adutima za osvajanje čitatelja ističe se interaktivna karta Hrvatske sa stotinama vinarija iz sve četiri naše vinske regije i uputama kako do njih doći.

Ivo Kozarčanin I Tomo Jakopović na predstavljanju novog portala

– Veliku većinu smo obišli i uvjerili se u kvalitetu njihovih vina pa našim čitateljima želimo olakšati put do njih. Portal će biti interaktivan. Redovito ćemo objavljivati vinski kviz s lakšim i težim vinskim pitanjima ali i lijepim vinskim nagradama, a naši prijatelji, stručnjaci za vinogradarstvo, vinarstvo, sljubljivanje hrane i vina te ostale vinske “zagonetke” odgovarat će i na pitanja čitatelja – rekao je Ivo Kozarčanin koji je tijekom 30-godišnje novinarske karijere objavio više od tisuću članaka o vinima u najznačajnijim hrvatskim dnevnim novinama i periodičkim life style tiskovinama te portalima.

Ribafis I Kasandra

– Portal vinskiklub.hr početak je i temelj projekta koji će obuhvaćati prezentacije vina, vinarija i regija, edukacije poput Škole vina u tri stupnja, organizaciju izleta, kvizove, a ni karta neće ostati samo na vinarijama – dodao je Tomo Jakopović, sommelier istančana nosa i nepca te savjetnik brojnim hrvatskim vinarima koji je predstavljao na više od 200 vinskih radionica, a posebno je angažiran u promociji hrvatskih autohtonih sorti za koje smatra da su istinsko nacionalno blago.
Na samom predstavljanju portala posjetitelji su kušali birana vina iz svih hrvatskih regija. Vinarije partneri su Zlatno brdo iz Baranje, Trdenić iz Moslavine, Podrum Štrigova iz Međimurja, Kopjar iz Zagorja, Degrassi iz Istre te Šain Marelić i Miloš iz Dalmacije. Podlogu za kušanje vina osigurala je poznstas tvrtka Igomat – Samoborske mesne delicije koja već 28 godina proizvodi i prodaje svježe meso te suhomesnate proizvode.

Vina Kopjar

Suradnici portala bit će i dr. Ines Matić Matešković, docentica s riječkog Pravnog fakulteta te sommelierka s diplomom Hrvatskog sommelier kluba, Lucija Biondić, lutalica koja zna sve ceste, staze i putove u Hrvatskoj te piše lijepe reportaže, a voli vino, Domagoj Jakobović Ribafish koji će, naravno, pisatio o pivu, Mato Jakopović, odličan poznavatelj kave te svima znani Željko Suhadolnik, dobri duh vinskog svijeta. Portal će ponuditi prostor i biranim restoranima te kvalitetnim proizvođačima prehrambenih proizvoda, a objavljivat će i lifestyle teme iz prelijepog svijeta vina, hrane i turizma.

Pratite Andreine priče na Instagramu: andrea_pancur  

Pratite Vinskiklub.hr na Instagramu: vinskiklub.hr

Vinskiklub.hr - novi portal

  • Vinskiklub.hr

    Portal će biti interaktivan. Portal vinskiklub.hr početak je i temelj projekta koji će obuhvaćati prezentacije vina, vinarija i regija, edukacije poput Škole vina u tri stupnja, organizaciju izleta, kvizove.
  • Ivo Kozarčanin I Tomo Jakopović

    Dobitna su kombinacija zajedno! Svojim znanjem, entuzijazmom, ljubavi prema vinu i smislom za humor nadopunjuju se odlično! Gušt ih je slušati, učiti uz njih, biti u njihovom društvu te čitati ove divne tekstove.