Popis istarskih restorana koji otvaraju svoja vrata ovaj vikend

Dvorac Belaj

Nedavno su stigle odlične vijesti o otvaranju restorana, konoba i kafića i to nakon dva mjeseca zatvorenih vrata. Sada napokon otvaraju, ali uz određene propise kako bi se zaštitilo goste. Ono što svaki gost mora znati je da će restorani omogućiti sve uvjete da se osjeća sigurno.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je preporuke za rad ugostiteljskih objekata u kojima navode sljedeće: 

– razmak između različitih skupina gostiju mora biti 1,5 m

– stol se postavlja isključivo pri dolasku gostiju, nikako prije 

– radno vrijeme ugostiteljskih objekata biti će od 6-23 sata

– preporučeno je da se jelovnik istakne na ulazu

– dezinfekcijska sredstva trebaju biti postavljena na nekoliko mjesta u restoranu

– nakon odlaska svakog gosta sve se treba prebrisati dezinfekcijskim sredstvom

Ugostiteljski objekti pridržavat će se najviših higijenskih standarda, a to je dobro znati kako bi nam odlazak u restorane bio ugodan, kao nekad. Napravila sam listu restorana po Istri gdje možete vidjeti koji su restorani već otvorili svoja vrata, a koji će to uskoro napraviti. 

Peteani hotel i restoran, Labin

Peteani restoran

U samo centru prekrasnog Labina nalazi se hotel i restoran Peteani koji je svoja vrata otvorio u ponedjeljak 11.05. U ovom modernom restoranu s prekrasnim pogledom moći ćete uživati u istarskim sezonskim jelima i bogatoj ponudi vina iz vinskog podruma.

www.hotel-peteani.hr

Pratite ga na Instagramu: hotelpeteani

Damir i Ornella NovigradRestoran Damir i OrnellaPoznati istarski restoran koji je proglašen među 1000 najboljih u svijetu svoja vrata planira otvoriti u 29.05. Inače ovaj restoran ima specifičnu ponudu istarskog sashimia, a recepti za njihova jela vrlo su jednostavni: sirova riba, kvalitetno maslinovo ulje, cvijet soli i papar. 

www.damir-ornella.com 

Stancija Kovačići Rukavac 
Stancija KovačićiOva predivna stancija nalazi se u Rukavcu iznad Matulja, na usputnoj relaciji Zagreb – Istra ili obrnuto. Svoja vrata otvaraju u četvrtak 14.05. Radno vrijeme će im biti četvrtak, petak, subota i nedjelja od 12.00 do 23.00. Vlasnik, a ujedno i chef Vinko Frlan svoju kuhinju opisuje kao mediteransku, sezonsku i kreativnu s naglaskom na tradicionalna jela Kvarnera i Istre. Kako su za vrijeme pandemije krenuli s dostavom hladnih predjela, a posebno finog tatarskog bifteka to planiraju i nastaviti dalje.

www.stancija-kovacici.hr

Pratite ih na Instagramu: stancija_kovacici

Draga di Lovrana, LovranDraga di Lovrana

Restoran Draga di Lovrana dio je prestižne europske udruge JRE a svoja vrata otvara u petak 15.05. U ovom restoranu moći ćete uživati u modernoj kuhinji mladoga chefa Denija Srdoča.

www.dragadilovrana.hr

Pratite ih na Instagramu: hotel_draga_di_lovrana

Meneghetti Wine hotel & winery, BaleMeneghetti hotelOtvaraju hotel i restoran s dolaskom prvih gostiju, a to je već ovaj vikend 15.05. Osim potpunog preuređenja restorana i novog beach bara,  pripremili su posebne pakete u kombinaciji sa smještajem – spa pakete, gourmet, romantične pakete, vikend pakete, za svakoga ponešto. U restoranu pripremaju nove menije novog chef Andy Gaskina o kojem sam već pisala te novu kartu s desertima poznate pastry chefice Dragana Kovačević.

www.meneghetti.hr

Pratite ih na Instagramu: meneghetti_istria 

Restoran Lanterna PulaRestoran LanternaRestoran Lanterna svoja vrata otvara 15.05. Prepoznatljiv je po tome što uz sam restoran, gdje pripremaju tradicionalne specialitete kontinentalne i mediteranske kuhinje, također možete pronaći njihov tapas bar Lanterna u kojem pripremaju mini burgere te razne tapase. A mogu se pohvaliti popriličnim izborom vina.

www.lanternapula.com

Pratite ih na Instagramu:  lanterna_pula

 

Konoba Jadruhi, VižinadaKonoba JadruhiSvoja vrata otvaraju u petak 15.05. U blizini Vižinade nalazi poznata konoba Jadruhi koja u svojoj ponudi ima domaću paštu, odlične odreske i uvijek svježu ribu s roštilja ili pod pekom. Kako nalaže istarska tradicija, naglasak je isključivo na prirodnim sastojcima, mesu i ribi, samoniklom bilju, aromatičnim začinima i sezonskom povrću.

www.jadruhi.com

Pratite ih na Instagramu: jadruhi_konoba

Orca Rovinj Restoran OrcaPoznati restoran na samom ulazu u Rovinj svoja vrata otvara početkom 6. mjeseca zbog radova i renovacije restorana. Restoran Orca poznat je po odličnim morskim specijalitetima i iznimno svježoj ribi, ali uz sve to uvijek možete pojesti i odličan komad mesa ili rižoto.

www.orca-rovinj.com

Pratite ih na Instagramu: restaurant.orca

Casa Manzolin – wine bar by Poletti, PorečCasa Manzolin PorečNovo mjesto u centru Poreča na samom je koraku do otvaranja. Planira svoje otvaranje krajem 6. mjeseca. U ponudi će biti mesna i riblja jela uz fina Poletti vina. Slatki wine bar imate će i svoju terasu sa šterno (bunarom) . Uskoro više o tome.

Oštarija Rondo, Buje 
Oštarija Rondo BujeOvaj restoran je u vlasništvu vinske obitelji Franković. Svoja vrata otvorili su u ponedjeljak 11.05. Restoran u ponudi nudi tradicionalna istarska jela. Uz posjet njihove vinarije možete i prespavati u njihovom smještaju, sobi ili apartmanu.

www.frankovic.hr 

Pratite ih na Instagramu: ostarija.rondo

Vodnjanka Vodnjan 
Vodnjanka VodnjanVodnjanka svoja vrata otvara nešto kasnije, 01.06. Radi se maloj istarskog konobi koja bazira svoja jela na svježim sezonskim namirnicama koje kuha vlasnica Svjetlana Celija. Nedavno su otvorili i zagrebačku Vodnjanku u kojoj također pripremaju istarske specijalitete.

www.vodnjanka.com

Pratite ih na Instagramu: restoran_vodnjanka

San Rocco hotel i restoran, BrtoniglaSan Rocco BrtoniglaHotel San Rocco u Brtonigli svoj će restoran otvoriti u petak 15.05. Ovo mjesto već godinama nosi reputaciju jednog od najboljih restorana u Istri, a njihova je chefica Floriana Ružić od strane Gault&Millau proglašena Mladim talentom godine 2020. U pripremi je novi vegeterijanski meni te nekoliko novih jela.

www.san-rocco.hr

Pratite ih na Instagramu: sanroccohotel

Food and Wine Primizia, BrtoniglaPrimizia BrtoniglaPoznato mjesto po pizzi i mesu iz krušne peći. Svoja vrata otvorili su u ponedjeljak 11.5. Njihov vlasnik je isti kao i San Rocca, obitelj Fernetich iz Brtonigle.

www.primizia.hr

Pratite ih na Instagramu primizia_food_and_wine

Restoran Badi, Lovrečica Restoran BadiNa pola puta između Umaga i Novigrada u malom ribarskom mjestu Lovrečica nalazi se restoran Badi. Svoja vrata otvara u petak 15.05. a goste primaju uz najavu ili rezervaciju. Kvaliteta i profesionalnost uveli su ga u krug 100 najboljih restorana Hrvatske. U ponudi se ističu riblji specijaliteti, delicije od sirove ribe, školjki i škampa. 

www.restaurant-badi.com

Pratite ih na Instagramu: restaurant_badi

 

Tinjanski Vijulin, TinjanTinjanski vijulin Ovaj restoran nalazi na pola puta između Pazina i Poreča, a svoja vrata otvorili su u ponedjeljak 11.05. Osim tradicijonalnih istarskih jela prepoznatljivi su po ponudi crne pizze u čije je tijesto dodan aktivni ugljen.

www.tinjanski-vijulin.com

Pratite ih na Instagramu tinjanski_vijulin

Stari Podrum, MomjanStari podrum MomjanKonoba je koja pruža iznimna jela nedaleko od vinarije Kozlović. Pri svakom dolasku vidjet ćete vlasnicu Miru i njene 2 kćerke. U ovoj već pomalo modernoj, ali opet tradicionalnoj konobi pojest ćete izvrsnu juhu od češnjaka, razne odreske pećene ispred vas na kaminu.

www.staripodrum.info

Dvorac i vinarija Belaj, CerovljeDvorac BelajNa pola puta između Učke i Pazina, u Cerovlju se skreće za ovaj tajanstveni dvorac pun iznenađenja koji svoja vrata otvara u petak 15.5. Gosti se mogu smjestiti u unutarnjim prostorima restorana, ali i na terasi ili pak na stolove uz vinograd. Uz istarske specijalitete postoji i premium meni za goste koje se žele počastiti nesvakidašnjom ponudom. Rezervacije su svakako dobrodošle. Radno vrijeme restorana petak – nedjelja 12-23h.

www.castlebelaj.com

Pratite ih na Instagramu castlebelaj

Restoran Zigante Livade Restoran Zigante LivadePrvi hrvatski restoran specijaliziran za jela s tartufima na čelu s chefom Damirom Modrušanom otvara početkom 6 mjeseca. Točan datum se još ne zna ali bit će objavljen uskoro. Pripremaju neka nova jela kao što su Raviol od sipe, mousse od celera i crnog tartufa i Cappra d’oro, tekstura od žumanjka punjena s kozjim sirom i tartufom, perlama od tartufa i karameliziranim kruhom. Svakako zvuči zanimljivo.

www.restaurantzigante.com

Pratite ih na Instagramu: restaurant_zigante

San Servolo BujeSan Servolo BujeSteak house svoja vrata otvara 29.05. a ističu se po ponudi iznimlih komada mesa, pa tako imaju američke, irske i španjolske odreske uz ostala probrana jela i vina. Može se pohvaliti priličnom listom vina a i svojim odličnim San Servolo pivama.

www.sanservoloresort.com

Pratite ih na Instagramu: sanrestoran

Amfiteatar Pula Restoran i hotel Amfiteatar

Restoran i hotel Amfiteatar koji se nalazi uz samu Arenu pod palicom chefa Deniza Zembe otvorio se u ponedjeljak 11.05. Osim što priprema istarsku kuhinju na moderan način Deniz ima i svoju školu kuhanja gdje uz ovog kreativnog kuhara možete naučiti kuhati.

www.hotelamfiteatar.com

Pratite ih na Instagramu: Amfiteatar kulinarski

 

Andrea Pančur



POPIS ISTARSKIH RESTORANA

  • SIGURNI SMO

    Dezinfekcijska sredstva trebaju biti postavljena na nekoliko mjesta u restoranu dostupna svakome gostu
  • JESTE LI ZNALI?

    Ugostiteljski objekti pridržavat će se najviših higijenskih standarda, a to je dobro znati kako bi nam odlazak u restorane bio ugodan