Pink Day će 22.travnja proslaviti svoje jubilarno deseto izdanje

Pink Day

Festival posvećen roséu – ove godine slavi značajan jubilej, svoje deseto izdanje! Na održanoj konferenciji za medije u Laubi predstavljen je program festivala, a osnivačica i predsjednica Festivala, novinarka, urednica i publicistkinja Sanja Muzaferija, tom je prilikom rekla: – PINK DAY Zagreb, osim što je festival roséa, ujedno je i svojevrsna posveta ženskoj energiji, proljeću i ljepoti života; svečanost ružičastog pogleda na neki možda malo bolji svijet kojem se svi nadamo. A rosé i jest upravo takav: vedar, lepršav – i pravi izbor za vruće ljetne dane.

Tijekom posljednjih deset godina Festival je promovirao umjerenu, ženstvenu konzumaciju vina a prema priznanju samih vinara, PINK DAY Zagreb značajno je pripomogao i da se stav prema roséu izmijeni, pa tako i vinska karta Hrvatske. Ponosna sam što smo pridonijele da rosé kao lagano i proljetno vino dobije sasvim novi i mnogo bolji renome nego što je ga je imao prije nas. Naravno, tu je i naš Green in Pink koji slavi vrhunska domaća ekstra djevičanska maslinova ulja, a od prošle godine imamo i ružičaste ginove, tonice, likere, koktele… 

Pink Day

Obilježavajući veliki, jubilej „malog“, boutique festivala“, koji je nakon Vinistre i VinoComa ujedno i najstariji veći vinski festival u Hrvatskoj, PINK DAY je ove godine pripremio dosad najbogatiji program a sve je na konferenciji za medije započelo slavljenički – uz pjenušce dobrodošlice: Griffin Rosé, Bedekovich Rosé EKO 2017 i Tomšić Evelin, 2021. Nakon službenog dijela, prezentaciju vina Brdovite Hrvatske vodio je ugledni sommelier Mario Meštrović i predstavio 5 vina ružičaste boje te regije: Dvanajšćak Kozol rosé 2022; Vinarija Puhelek Rosé 2022; Griffin Ivančić Ambassador rosé 2022; Bedekovich Prigora rosé Eko 2021; Vinarija Miklaužić Rosé 2021. Predsjednik udruge Bregovita Hrvatska koja obuhvaća vinogorje Moslavine, Prigorja i Bilogore, Zagorja i Međimurja, Plešivice i Pokuplja, Josip Tržec, tom je prilikom rekao : – Iza izvrsnih vina Bregovite Hrvatske stoje vrijedni ljudi, vinari i njihove obitelji. Mnogi od njih nastavljaju višegodišnju obiteljsku tradiciju, ali istovremeno istražuju nove puteve suvremenog vinarstva. Bregovita Hrvatska nudi lepezu vina za svačiji ukus i za svaku prigodu. Odlikuje ju šaroliko bogatstvo sorti, stilova i nijansi vina. Na današnjoj radionici te na Festivalu, moći će se kušati probrana rosé vina i pjenušce Bregovite Hrvatske.

Pink Day

PINK DAY Zagreb slavlje se nastavlja u utorak 18. travnja, u jedinom zagrebačkom restoranu s Michelinom zvjezdicom, Noel, gdje će se održati Masterclass rosé vina Chateau d’Esclans Pinks That made Historypowered by PBZ Card Premium Visa, a vodit će ga Ted Lelekas, Moet Hennessy brand ambasador. Kušanje će biti iz vrhunskih Riedel čaša. Zatim 20. travnja će se, povodom jubileja, u legendarnom zagrebačkom restoranu Skenderica 1912 by Catering Lisak – održati svečana „Večera u ružičastom“ s izabranim vinima s Festivala: Villa Sandi Prosecco DOC Rosé Millesimato, Rosé Bastiàn, Rizman Rusula i Aura likerima. Više o rezervaciji za večeru i upitima na adresi Catering Lisak info@cateringlisak.hr

Kao i lani, sam festival se održava u Laubi: Kući za ljude i umjetnost,
u subotu 22. travnja od 11.00 do 20.00 sati, a sudjeluje 100-injak etiketa ružičastih vina, uz prisustvo najboljih hrvatskih proizvođača ekstra djevičanskog maslinovog ulja.

Naravno, tu su i uvijek izuzetno zanimljive radionice i programi. Ističe se radionica „Ružičasti američki zapad“ s vinima američke Zapadne obale koja nisu na hrvatskom tržištu, pod vodstvom Mirene Bagur, Croatian Premium Wine iz Bostona, kao i zanimljivi okrugli stol posvećen ružičastim vinima hrvatskog istoka – Ružičasti vinski istok: 10 godina kasnije“ powered by HGK, a u čast procesu napretka ružičastih vina ovoga kraja. Okrugli stol moderira „lovkinja“ Morana Zibar, a sudjeluju predstavnici HAPIHa, HGK, Vinarije Kutjevo i Vina Papak. Masterclass ekstra djevičanskih maslinovih ulja Šampionska ulja Istre i Dalmacije“ powered by JGL vodi dr. sc. Mirelle Žanetić, docentica sa Sveučilišta u Splitu, a za sam kraj, PINK COCKTALIZATIONpowered by Esplanade Zagreb Hotel, radionica ružičastih koktela koju je osmislio Vjenceslav Madić, “Master Kishoni“.

Pink day

Na Festivalu će se, prigodno, moći kupiti i limitirana edicija majica s likom „Pink Girl“. Pink Day partneri će i na ovom izdanju Festivala svoje izlagačke stolove lijepo ukrasiti i urediti jer tako ulaze u konkurenciju za najljepše i najkreativnije uređene stolove koji već tradicionalno osvajaju vrijedne nagrade. Ove godine je to, 12 najboljih čaša za rosé na svijetu Restaurant Extreme Rosé Riedel; vrhunski parfemi kuće Elie Saab koje daruje Martimex, zatim Smeg pink toster koji daruje Gemma, nagradni paket koji dodjeljuje Ikea te paket knjiga izdavačke kuće Media Bar koja će na Festivalu premijerno prodavati upravo objavljenu knjigu Stanleya Tuccija – „Okus“.   
Romerquelle, kao službena voda festivala će se pobrinuti za vodu, a Ikea za udoban lounge u kojem će posjetitelji odahnuti. Ove godine posjetitelji će imati priliku uživati i u finim delicijama „Noel Bread & Deli“,  a u zasebnom food corneru gdje će posjetitelje i izlagače čekati fini zalogaji Cateringa Kvatrić, kao i keksići Miscotti – ispečeni specijalno za ovu priliku.

PINK DAY je ponosan da među svoje partnere ubraja: PBZ Card Premium Visa, HTZ, HGK, JGL, MIVA Galerija vina, Skenderica 1912 by Catering Lisak, Ikea, Romerquelle, Bregovita Hrvatska, Riedel, Martimex, Esplanade Zagreb Hotel, Smeg, izdavačka kuća Media Bar, Miscotti….

U Laubi će se povodom Festivala PINK DAY Zagreb ponovno okupiti veliki broj posjetitelja odjevenih u ružičasto željnih druženja, proslave proljeća, optimizma, visoke estetike, odličnih ulja ali ponajprije: izvrsnih ružičastih vina Hrvatske, Slovenije, Srbije, Italije, Francuske, Austrije… 

Vrijedi doći: zbog edukativnih sadržaja, razmjene iskustava izlagača, veselog i optimističnog ozračja, laganih proljetnih vina i zabave!

Pink Day

Na malom domjenku nakon programa konferencije za medije moglo se kušati koktel vino Summer wine Vinarije Šafran te uživati u delikatesama Noel Bread & Deli koje je predstavio njihov head baker Nikša Mandić. Uz sve predstavljeni su i keksići Miscotti s brusnicama, suhim malinama, ružom autorice Mirte Atlije koji se idealno uklapaju uz razna vina.

Iza Pink Daya stoji osnivačica Sanja Muzaferija koja kroz ovaj Festival već čitavo desetljeće promovira divna proljetna vina i tako pokreće svojevrsnu rosé revoluciju, a uz nju je posljednje dvije godine, kako je istakla, nezamjenjiva Zrinka Jelić-Belinić iz agencije Z – Eventi & Promocija

PINK DAY  možete pratiti na webu: https://pinkdayzagreb.com/

Kao i na društvenim mrežama:

Facebook: https://www.facebook.com/PINK-DAY-166888780125529/ 

Instagram: https://www.instagram.com/pinkdayzg Pratite Andreine priče na Instagramu: andrea_pancur  
Pratite na instagramu: pinkdayzg

Lauba, kuća za ljude i umjetnost

  • PINK DAY

    Festival posvećen roséu - ove godine slavi značajan jubilej, svoje deseto izdanje! Na održanoj konferenciji za medije u Laubi predstavljen je program festivala, a osnivačica i predsjednica Festivala, novinarka, urednica i publicistkinja Sanja Muzaferija, tom je prilikom rekla: - PINK DAY Zagreb, osim što je festival roséa, ujedno je i svojevrsna posveta ženskoj energiji, proljeću i ljepoti života; svečanost ružičastog pogleda na neki možda malo bolji svijet kojem se svi nadamo. A rosé i jest upravo takav: vedar, lepršav – i pravi izbor za vruće ljetne dane.
  • MASTERCLASS

    PINK DAY Zagreb slavlje se nastavlja u utorak 18. travnja, u jedinom zagrebačkom restoranu s Michelinom zvjezdicom, Noel, gdje će se održati Masterclass rosé vina Chateau d'Esclans „Pinks That made History“ powered by PBZ Card Premium Visa, a vodit će ga Ted Lelekas, Moet Hennessy brand ambasador.