Weekend Food Festival donosi vrhunske masterclassove i show cooking

Weekend food festival

Weekend Food Festival donosi bogat program uz vrhunske masterclass radionice, showcooking stage, inspirativne panele, prigodne degustacije i bogat popratni program koji uključuje i promociju Matošević vina posvećenog Vladi Divljanu te promociju knjige „Okus“, renomiranog američkog glumca, pisca i filmskog producenta Stanleya Tuccia. Od 14. do 16. travnja stara tvornica duhana u Rovinju postaje središte svega onog što intrigira osjetila u režiji nekih od najvećih imena globalne i lokalne kulinarske scene, u kuhinji i izvan nje.

Vrhunski materclassovi i show cooking

Uz gala večere, panele i predavanja, Weekend Food Festival donosi i raznovrsne masterclassove na temu eteričnih ulja kave, matche kao funkcionalnog sastojka u koktelima nove generacije, maslinovih ulja, vina, koktela, ali i vode. Nikos Bakoulis, istaknuti miksolog i suosnivač The Clumsies i Line, koji se trenutno nalaze u Top 50 najboljih svjetskih barova pričat će na temu održivog načina razmišljanja i filozofiji Line Athens, dok će coffee specialist Domagoj Trusić iz Hug & Punch obraditi zdravstveni aspekt kave te benefite iste. Emil Peredec, vrsni istarski sommelier, provest će nas  kroz modernu istarsku vinsku scenu, a Denis Vlahov, prvo ime brenda Cocktail Empire otkrit će kako matcha može biti funkcionalni sastojak u koktelima nove generacije. Govora će biti i o njenom veličanstvu čokoladi u kontekstu slastica s visokim udjelom kakaovca, ali i o uparivanju vode s vinom i hranom govorit će Julia Kryuchkova, svjetski poznata Water & Wine edukatorica, s posebnim osvrtom na jedinstvene terroire mineralnih voda S. Pellegrino i Acqua Panna. Nikako ne treba zaboraviti ni masterclass o maslinovom ulju, zlatu Mediterana, posebno Istre i hrvatske obale, koju će u emocionalnom putovanju kroz okuse i mirise predstaviti Matia Barculli, chef i predsjednik organizacije Il Magnifico. Svi masteclassovi primaju ograničen broj sudionika, a prijaviti se možete putem stranice weeekendfoodfestival.com 

Nikos Bakoulis i Denis Vlahovac

Uz masterclassove koji donose priliku za naučiti nešto više, za pravi kulinarski doživljaj bit će zadužena cooking show pozornica. Tako će TZ Međimurja pokazati jela međimurskog biodinamičkog tejera u izvedbi chefa Amosa Novaka, dok će jelo pod nazivom Kuda idu crne svinje prikazati chef Tomica Đukić. Iz Izraela stiže mladi chef Yehi Zino, te poznata glumica, spisateljica ali i vrsna poznavateljica hrane Hilla Alpert, koji će zajedno predstaviti jelo Marokanska riba za šabat s hala kruhom, dok će chefovi ambasadori Gastrostila, vodećeg proizvođača ugostiteljske opreme, pripremati Love is piece of cake. 

Tihomir Ivanović

U Business corneru predstavit će se vina Pupišel i Erdoro, a posebnu pogodnost pripremio je Kaufland, partner festivala, kroz Buyers Meet Up u kojem će zainteresirani moći saznati kako doći na police Kauflanda. Prijave se mogu napraviti putem web stranice i to u četiri kategorije: Svježe voće i povrće/meso/riba; Pekarstvo/mliječno/jaja/suhomesnato; Pakirana hrana; Pića. Dodatna je ovo potvrda da je Weekend Food Festival jedinstveno mjesto druženja, učenja i prepoznavanja novih prilika za sve sudionike. 

Bogat popratni program

Osim kuhanja i učenja, Festival donosi i bogat popratni program koji će uz koncerte i zabavan sadržaj obilježiti promocija vina posvećenog velikanu rock’n’rolla Vladi Divljanu. Njegovi prijatelji iz vinarije Matošević u petak, 14. travnja održat će promociju Matošević vina čije su etikete kreirale umjetnice inspirirane njegovim pjesmama.

Masterclass

Sve posjetitelje čeka još jedna promocija, i to intrigantne knjige „Okus“, renomiranog američkog glumca, pisca, filmskog producenta i redatelja koji je svjetsku slavu stekao ulogom u filmu Vrag nosi Pradu, Stanleya Tuccia. Promocija njegove knjige „Okus“ održat će se na Weekend Food Festivalu u subotu 15. travnja, a svi posjetitelju knjigu će moći kupiti tijekom festivala. 

Masterclass

Cijeli program Weekend Food Festivala već je dostupan na web stranici, a predavanja, paneli i masterclassovi održavat će se tijekom petka i subote od 11 do 18 sati. Nedjelja je rezervirana za druženje, degustacije proizvoda brojnih izlagača te kušanje zanimljivih jela na Food courtu festivala. Do početka ovog jedinstvenog gourmet vikenda dijeli nas još samo tjedan dana, pa ne zaboravite svoje ulaznice (dnevne ili za cijeli festival) osigurati što prije! 

Weekend food festival

Sve informacije saznajte i putem društvenih mreža FB i IG

Pratite Andreine priče na Instagramu: andrea_pancur 

Pratite na Instagramu: weekendfoodfestival

 

Rovinj

  • WEEKEND FOOD FESTIVAL

    Jedinstveni događaj koji na jednom mjestu okuplja najbolje svjetske i domaće stručnjake iz svijeta gastronomije, ugostiteljstva, miksologije te svijeta vina, ulja i kave.
  • MASTERCLASS

    Uz gala večere, panele i predavanja, Weekend Food Festival donosi i raznovrsne masterclassove na temu eteričnih ulja kave, matche kao funkcionalnog sastojka u koktelima nove generacije, maslinovih ulja, vina, koktela, ali i vode.