Prvi istarski Gin & Tonic mix novo je omiljeno piće o kojem će se tek pričati!

Dva istarska velikana u proizvodnji različitih pića i jedan vrhunski istarski ugostitelj udružili su svoje snage, spojili svoje posebnosti i svojim gostima pružili nezaboravnu večer, a javnosti predstavili zvijezdu – prvi istarski Gin & Tonic mix!

Jedinstvenu istarsku priču te subote u studenom svim prisutnima ispričali su Michael Tasić i Goran Špehar iz Istarske kapljice te Marko Bratović iz Count’s drinks-a. Da bi njihova priča bila još uzbudljivija i dojmljivija pobrinuo se Istra Premium Camping Resort, Funtana, na čelu s direktorom Karlom Grebacem. I dok su se članovi Istra Premium Camping Resorta pobrinuli da u predivnom ambijentu svoje Konobe Bokoon velikodušno ugoste sve goste, naši domaćini Istarske kapljice i Count’s drinks-a učinili su da večer svim prisutnim ostane u sjećanju kao večer na kojoj su kušali najbolje od istarskih pića.

Udružene snage istarskih velikana

Naime, vjerujem kako ne postoji punoljetna osoba iz Istre, a i šire, koja nije kušala rakije čuvenog istarskog proizvođača istih, Istarske kapljice. Istarska kapljica na sceni je prisutna već dugi niz godina, proslavila se brojnim sjajnim rakijama i ostala zapamćena po svojim posebnostima da je baza svih njihovih proizvoda rakija lozovača, koja se proizvodi od grozdova te da ne koriste rafinirani šećer, već med. O njihovoj izvanrednosti i besprijekornosti svjedoči činjenica kako su u šest godina dobitnici čak 89 nagrada! Posljednja novost proizašla iz ove vrhunske istarske destilerije je Dry gin Flying goat, s čijom su recepturom mjesecima eksperimentirali, dok nisu došli do vrhunske varijante koja zadovoljava njihove visoke kriterije.

Upravo svoj gin Flying goat sparili su jednim pićem, craft tonicom, koji oduševljava svojom pričom o nastanku i iza koje stoji istarska obiteljska manufaktura. Riječ je o Count’s drinks-u, toploj i unikatnoj obiteljskoj priči koja je nastala iz čiste želje da svim budućim majkama olakša trudničke tegobe. Ženski dio Count’s drinks-a sasvim slučajno je otkrio da pivo od đumbira pomaže s nekim trudničkim problemima.

Uvidjevši kako do istoga ne mogu doći, par koji stoji iza Count’s drinks-a, Uršula i Marko, počeli su ga sami proizvoditi i tako su Istri, Hrvatskoj i čitavoj Europi ponudili nešto neviđeno, te su danas dobro poznato ime i sinonim za posve prirodna, bezalkoholna pića jedinstvenih aroma, koja su vrhunska sama za sebe, ali i u koktel kombinacijama. Count’s drinks proizvodi ginger beer, ginger ale, Ginetu, tradicionalno, istarsko bezalkoholno piće koje se proizvodi od divljih borovnica s obronaka Ćićarije i craft tonik. Ova dva sjajna kreatora još sjajnih pića nisu mogla ništa drugo nego stvoriti sjajnu kombinaciju pića o kojem će se još mnogo govoriti!

Sjajna jela i pića u divnom ambijentu Konobe Bokoon

To sjajno piće, ali i druga, gosti su degustirali uz prefina jela proizašla iz kuhinje Konobe Bokoon. Kako Konoba Bokoon počiva na ideji da svojim gostima nudi samo autohtona istarska pića i jela, tako su i ovog puta sve prisutne oduševili istarskim delicijama. Krenimo redom. Gostima je kao piće dobrodošlice bio poslužen koktel Gin-Gineta i slasni finger food. Ta slasna kombinacija koktela i jela učinila je da okupljeni s nestrpljenjem iščekuju ostatak večere. Potom je gostima bila poslužena istarska varijanta čuvenog London Mule koktela, spravljenog od gina Flying goat i ginger beera.

Ta kombinacija pikantnih okusa oduševila je sve redom. Još kad je uz spomenuti koktel bila poslužena istarska maneštra. Zatim je na red došla zvijezda večeri – prvi istarski Gin & Tonic mix. Kaštelirski gin tonic u ovakvoj kombinaciji možete kušati jedino u Istri, a njegovi su sastojci Flying Goat gin, decilitar Count’s Drinks tonika, količina leda po želji, i sezonska aromatična dekoracija. S obzirom na to da je prezentacija upriličena u jesenskim danima, ovoga puta su se koristili grejp, ružmarin i nar.

Malo je reći da je Gin & Tonic mix izazvao apsolutno oduševljenje, a mnogi su komentirali da bolji doista nikada nisu probali. Ova zvijezda zaslužuje zvjezdani tretman, stoga je njeno predstavljanje bilo upotpunjeno izvanrednim jelima – janjetinom spravljenom na dva načina i crnom svinjom. Točka na i ovoj vrhunskoj večeri bio je desert i koktel iznenađenja. Riječ je o krostati sa sirom i kruškom, krostati sa suhim smokvama, čuvenim istarskim kroštulama te koktelu Teranino-Gineta. Za sam kraj učili su nas kako se gin isto tako kao i viski mogu piti čisti bez ikakvih dodataka, leda i tonika jer se tako izvrsno osjete arome gina.

Nesumnjivo ću ovu posebnu i beskompromisnu kombinaciju Flying goata i Count’s drinks tonika priuštiti sebi u kućnoj atmosferi. Isto bih preporučila i vama, budući da je ovo kombinacija o kojoj će se još mnogo govoriti i koju ne želite propustiti isprobati!

 

Pratite Andreine priče na Instagramu: andrea_pancur

Pratite na Instagramu: countsdrinks

Pratite na Instagramu: istrapremiumcampingresort

Fotografije: Manuel Paljuh

ISTRA PREMIUM CAMPING RESORT, FUNTANA

  • GIN & TONIC MIX

    Istarska kapljica i Count's drinks udružili su snage i kreirali jedinstveno istarsko piće Gin & Tonic mix.
  • KONOBA BOKOON

    Konoba Bokoon počiva na ideji na svojim gostima nudi iskustvo Istre, samo autohtona istarska jela i pića.