Juraj Dusper i Dino Kušen dovode najznačajnija imena svjetske vinske scene u Opatiju

VAPT 2022Biser Jadrana, kraljica turizma, prekrasna i elegantna Opatija 19. veljači 2022. godine postaje odredište koju vinari Hrvatske i svijeta nikako ne smiju zaobići. U hotelu Kvarner, najstarijem hotelu na Jadranu koji je zadržao svu eleganciju prošlosti, ne zanemarujuću sustavno ulaganje i predani radi, održava se najznačajnija vinska smotra u Hrvatskoj – Vinotrade Acrobat Portfolio Tasting, koju organiziraju Juraj Dusper i Dino Kušen.

Najznačajnija međunarodna poslovna vinska smotra u Hrvatskoj

Tvrtka ACROBAT D&M d.o.o prije dvije godine pokrenula je Acrobat Portfolio Tasting, najznačajniju međunarodnu poslovnu vinsku smotru u Hrvatskoj koja je tada u Zagreb po prvi puta dovela neka od najznačajnijih imena svjetske vinske scene. Kako bi dodatno osnažili novo izdanje smotre, projektu se pridružila tvrtka VINO-TRADE d.o.o., najstarije društvo u Hrvatskoj koje se već 30 godina kontinuirano bavi trgovinom i uvozom vrhunskih vina i šampanjaca. „Svake dvije godine održavat ćemo ovaj ekskluzivni event u drugom gradu Hrvatske, kako bi stranci upoznali našu lijepu zemlju, a i kako bismo doprinijeli vinskom i gastronomskom turizmu. I izrazito mi je drago što mi se pridružio Juraj, čija obitelj ima, vjerojatno najdužu tradiciju u Hrvatskoj kada pričamo o trgovini vina.“, izjavio je Dino Kušen, vlasnik ACROBAT D&M-a.

Opatija nakratko postaje dom najznačajnijih vinara svijeta

Zajedničkim naporima, Dino Kušen i Juraj Dusper žele doprinijeti kulturi vina, ne samo u Hrvatskoj, već i u cijeloj regiji. Ovaj hvale vrijedan projekt, koji je ujedno i jedan od najbitnijih događaja za hrvatsku vinsku scenu, u Opatiju dovodi predstavnike nekih od najvažnijih svjetskih vinara poput Vega Sicilia, Louis Roederer Cristal, Roberto Voerzio Barolo, Marjan Simčič, Biondi Santi, Gaja, Sassicaia, Ornellaia, Billecart Salmon, Vietti, Bordeaux, Jerman. Vinotrade Acrobat Portfolio Tasting vinska je smotra koju nijedan vinar Hrvatske ne bi smio propustiti ako mu je u cilju napredovati u svakom smislu i svijetu predstaviti svoje etikete.

Naime, na ovom ekskluzivnom vinskom događaju bit će predstavljeni noviteti pojedinih proizvođača, a održat će se i zatvoreni masterclassovi na kojima će polaznici moći otkriti tajne proizvodnje vina najekskluzivnijih proizvođača. „„Cilj nam je da posjetitelji uistinu uživaju i dožive profesionalno kušanje nekih od najboljih svjetski vina, tako će event trajati cijeli dan, od 11 ujutro pa do 18 sati. Ono na što smo uistinu ponosni su masterclassovi, njih 8, a posebno na vertikalu Cristala, koju će predstavljati Alexis Deligny, kuća Roederer.“, poručili su Juraj Dusper i Dino Kušen.

Kako do ulaznica?

Hrvatski vinari na ovoj prestižnoj i jedinstvenoj vinskoj smotri mogu sudjelovati prijavom putem linka: https://bit.ly/3cN12vf . Zbog suvremenih svjetskih nedaća u prodaju je pušteno 100 ulaznica po cijeni od 1000 kuna. Također, prijave za ulaznice su otvorene do 15.12.2021. te će organizatori nakon završetka prijava slučajnim odabirom odabrati 100 sretnika koji će moći prisustvovati ovom događanju.  Prilika je ovo da se hrvatski vinari pokažu u najbolje svjetlu i svijetu pokažu kako odlično rade posao te da se napokon upišemo u svjetsku vinsku kartu jer to zaista zaslužujemo.

Hotel Kvarner Opatija mjesto je dešavanja

Luksuzni i ekskluzivni karakter ovog vinskog događaja iziskivao je da mjesto održavanja istog bude jednako tako jedinstveno, luksuzno i ekskluzivno. Iz tog razloga su organizatori Vinotrade Acrobat Portfolio Tasting odlučili kako će mjesto radnje biti prekrasan hotel Kvarner u čarobnoj Opatiji. Elegancija i profinjenost prvog hotela na jadranskoj obali, hotela Kvarner, bit će idealan ambijent za petstotinjak ljubitelja kvalitetne kapljice koji će osim samog kušanja vina i jakih alkoholnih pića imati priliku sudjelovati na premijerama novih brendova te kušati asortiman svakog prisutnog dobavljača. Značajnost projekta za grad Opatiju, ali za hrvatski turizam  općenito prepoznala je i podržala Turistička zajednica Primorsko – goranske županije.

Vinari Hrvatske, dajte sve od sebe da 19. veljače 2022. godine budete u Opatiji kako biste mogli kušati najbolje od svjetske vinske scene i kako biste svijetu mogli ponuditi najbolje od vlastitih vinskih etiketa. Vrijeme je da svijet upozna besprijekornu vinsku scenu Hrvatske.

Pratite Andreine priče na Instagramu: andrea_pancur

VINOTRADE ACROBAT PORTFOLIO TASTING, OPATIJA

  • VINOTRADE ACROBAT PORTFOLIO TASTING

    „Svake dvije godine održavat ćemo ovaj ekskluzivni event u drugom gradu Hrvatske, kako bi stranci upoznali našu lijepu zemlju, a i kako bismo doprinijeli vinskom i gastronomskom turizmu. I izrazito mi je drago što mi se pridružio Juraj, čija obitelj ima, vjerojatno najdužu tradiciju u Hrvatskoj kada pričamo o trgovini vina.“, izjavio je Dino Kušen, vlasnik ACROBAT D&M-a.
  • OPATIJA

    Biser Jadrana, kraljica turizma, prekrasna i elegantna Opatija 19. veljači 2022. godine postaje odredište koju vinari Hrvatske i svijeta nikako ne smiju zaobići.