Idemo na kavu u Hotel Ambasador

Kava Hug&PunchKao što ste prateći trendove ugostiteljskih objekata vjerojatno mogli primijetiti, kava se pojavila kao gastronomski izazov svih ozbiljnijih ugostitelja. Kavane, restorani, ali u najvećoj mjeri coffee shopovi u posljednjih par godina uvode novu kategoriju kave na tržište brendova. Riječ je o Specialty coffee.

Specialty coffee po prvi put možete kušati u Opatiji

Specialty coffee je vrhunska kava koja je iznad komercijalne kvalitete u svakom svom segmentu. Ona se od klasične komercijalne kave razlikuje po vrstama plantaža pa sve do načina serviranja u šalicu i ambalaže u koju se pakuje te koja sadrži sve detaljne informacije o njoj. Baš kao da je riječ o kakvom skupocjenom vinu. Taj novi način pristupu nekomercijalnoj kavi i njenoj pripremi možemo po prvi put kušati u Opatiji u dobro nam poznatom hotelu.

Stručnjaci iz Hug&Puncha u suradnji s upravom Hotela Ambasador

Naime, baš u vrijeme kad je čitav svijet zadesila pandemija i kad nitko nije znao što budućnost donosi, čelni ljudi hotela su odlučili uložiti u edukaciju osoblja te u svom hotelu ne nuditi više komercijalnu kavu, već onu s oznakom Specialty. U tome su im pomogli stručnjaci iz Matulja koji se skrivaju iza naziva Hug&Punch.

„Konkurencija cjelogodišnjeg businessa i travel hotela u je unazad par godina otišla u smjeru rušenja cijena, no mi smo se odlučili za suprotan smjer. Kava je osnovni proizvod svakog ugostiteljskog objekta i po njenom odabiru se vrlo lako može prepoznati i nivo ugostiteljske ponude” , kažu nam iz uprave Hotela Ambasador. Odlučili su se u svom hotelu pripremati i gostima nuditi upravo Specialty kavu Hug&Punch bez obzira na to što ta odluka iziskuje dodatan napor. H&P Crochet je mješavina koja spaja klasičan pristup i Specialty kave gdje se u espressu naglašava balansirana nota čokoladne praline, dok se u mlijeku topi ugodna kremasta aroma mliječne čokolade i badema.

Iz hotela zadovoljno tvrde: “Kada pomislimo na jutro u lobby baru hotela Ambasador, gdje se za vas kuha ova krasna mješavina, odnosno kava koja vas neće ostaviti ravnodušnim, čini mi se da smo vama kao i svim našim drugim dragim gostima barem malo uljepšali buđenje u Opatiji.

Tajna mješavine krije se u tri Specialty kave koje se međusobno nadopunjuju

Tajna ove mješavine se sastoji u tri specialty kave: Brasil Obata, India Plantation i Peru Norandino. Svaka sa zadatkom da izrazi jednu posebnost šalice za dobro jutro koja će se dugo pamtiti. Brazil Obata je tu da izrazi naše navike u espressu, Indija Plantation služi da osladi šalicu toliko da se šećer učini nepotrebnim, dok će Peru Norandino svojom oštrom čokoladnom aromom i dugim aftertastom učiniti doživljaj espressa pjenastim te će zaokružiti aromu praline. „Jednostavno smo htjeli napraviti kavu koja je elegantna i pitka kao espresso te se aromatično topi u mlijeku“, objašnjavaju stručnjaci iz Hug&Punch-a.

Različitost ponude lobby bara Hotela Ambasador

„Ovom kavom htjeli smo skrenuti pažnju na čitav spektar okusa koje kava sa sobom nudi, također uz nju nudimo i jednu čistu sortu – Etiopiju Sidamo za one koji žele nešto ekstravagantno. Tim činom želimo naglasiti ozbiljnost i različitost ponude lobby bara Hotela Ambasador.

Arome agruma i začina definitivno su rezervirane samo za entuzijastične poznavatelje raznolikih vrsta kava te će baš takva ponuda Specialty kava u lobby baru sigurno biti motivacija za dolazak u hotel. Nadam se da ćete imati priliku probati ovu kavu” , poručio je Domagoj Trusić specijalist za kavu iz Hug&Punch premier trening campusa.

Tijekom cijele godine u Hotelu Ambasador dostupna vam je ova vrhunska kava

Tijekom cijele godine u Hotelu Ambasador možete kušati ovu vrhunsku kavu koja će vam izmijeniti uvriježene stereotipe o tome da je prava kava gorka i jedva pitka. U povjerenju vam mogu reći da je uprava hotela u suradnji s Hug&Punch stručnjacima spremila brojna nova iznenađenja koja nitko ne očekuje.

Pratite Andreine priče: andrea_pancur

Pratite na Instagramu:hugandpunch

 

 

HOTEL AMBASADOR, OPATIJA

  • HOTEL AMBASADOR

    Tijekom cijele godine u Hotelu Ambasador možete kušati vrhunsku kavu koja će vam izmijeniti uvriježene stereotipe o tome da je prava kava gorka i jedva pitka.
  • H&P CROCHET

    H&P Crochet je mješavina koja spaja klasičan pristup i Specialty kave gdje se u espressu naglašava balansirana nota čokoladne praline, dok se u mlijeku topi ugodna kremasta aroma mliječne čokolade i badema.