Upoznajte Hedonu, tvornicu u kojoj se proizvodi craft čokolada!

Samo je jedna kockica Hedona čokolade dovoljna da vam se podigne energija, aktivira hormon sreće i popravi raspoloženje. Samo jedna! Još kad je kvalitetna, ručno rađena i napravljena s puno ljubavi onda je vrijednost te jedne kockice još veća!

Hedona je društveno, neprofitno poduzeće koje je osnovala

Jeste li čuli za Hedonu, mini tvornicu čokolade u Križevcima u kojoj se svakodnevno, ručno, proizvode najfinije praline, nekoliko vrsta čokolada, uključujući i hit proizvod čokoladu Corinu Gold koja je jedina funkcionalna čokolada na tržištu obogaćena polifenolima čistoće 90%.?

Tvrtka Hedona je društveno, neprofitno poduzeće koje je osnovala Udruga invaliditeta Križevci 2013.godine s ciljem zapošljavanja osoba s invaliditetom”, kaže direktorica Hedone d.o.o. Alemka Lončar ponosno ističući kako je do ideje osnutka ovakve tvrtke došlo iz potrebe da se stvori način poduzetništva na dobrobit svih- zaposlenika i lokalne zajednice uz napomenu da se reinvestira u razvoj djelatnika i tvrtke.

U Hedoni svi vole raditi

U Hedoni radi 18 osoba s invaliditetom, inače teško zaposlivi na tržištu rada (s tendencijom da se taj broj stalno povećava) koji svakog dana proizvode craft čokoladu koja se ručno pakira i šalje na različite adrese u Hrvatskoj. Ako je ne kupite putem Hedoninog web shopa, čokoladu možete pronaći u svim većim Kauflandima, u Intersparu i KTC lancima trgovine.

U ponudi su mliječna, bijela i tamna čokolada, prekrasne praline s čak 10-tak različitih vrsta punjenja, čokolade s različitim vrstama posipa poput lješnjaka, brusnice, cimeta, karamele, pa čak i čokolada s cvijetom soli. Sve se to radi u malom Hedoninom pogonu u kojem se tijekom radnog dana čuje samo smijeh i veselje. “U Hedoni svi vole raditi”, kaže Alemka Lončar, koja je nedavno primila kao direktorica tvrtke nagradu CEB Award for Social Cohesion 2021, nagrada koja se na Svjetskoj razini dodjeljuje projektima socijalne kohezije. Bilo je to u ljeto 2020. godine, a Hedona je pobijedila u velikoj konkurenciji – među prijavljena 84 različita projekta iz 42 zemlje. Upravo ta nagrada zaposlenicima je dala ‘vjetar u leđa’ a direktorici tvrtke pokazala kako svi zajedno rade odličan posao.

 

Hedona surađuje s brojnim uspješnim domaćim brendovima

Kvalitetu ove male Križevačke tvornice prepoznale su brojni uspješni domaći brendovi na čijim smo adresama probali Hedoninu čokoladu. Tako je kultni hotel Esplanade Zagreb,  Hedoni dao povjerenje za izradu posebno dizajniranih pralina i personalizirane čokolade, svjetski poznati brend Rimac tako je Hedoninu kraft čokoladu omotao u svoje omote, a Iločki podrumi su fine čokoladne praline napunili vinom Kapistranom. U posljednje vrijeme je i apsolutni must have čokolada Corina Gold s polifenolom koji vrlo učinkovito smanjuje oksidacijski stres u tijelu.

 

Pratite Andreine priče na Instagramu: andrea_pancur

Pratite na Instagramu: hedonacokolaterija

Fotografije: Nikola Zoko

HEDONA, KRIŽEVCI

  • HEDONA

    Mini tvornica čokolade u Križevcima u kojoj se svakodnevno, ručno, proizvode najfinije praline, nekoliko vrsta čokolada, uključujući i hit proizvod čokoladu Corinu Gold koja je jedina funkcionalna čokolada na tržištu obogaćena polifenolima čistoće 90%.
  • U HEDONI SVI VOLE RADITI

    U Hedoni radi 18 osoba s invaliditetom, inače teško zaposlivi na tržištu rada (s tendencijom da se taj broj stalno povećava) koji svakog dana proizvode craft čokoladu koja se ručno pakira i šalje na različite adrese u Hrvatskoj.