GoWine: web stranica koju će obožavati svi vinoljupci

Ideja ti je da zajedno s prijateljima u prijepodnevnim satima jednog zimskog sunčanog vikenda piješ izvrsnu graševinu, gledajući vinograde Jastrebarskog gorja, da zatim uživaš u prirodi gorja Samobora, gdje ćeš objedovati najfiniju domaću hranu i kušati Bermet, a potom ćeš, za kraj zabavnog vikenda, voziti quad po Zelinskoj gori i piti kuhano vino po receptu dede Đureka, koje će ti ugrijati dušu i tijelo. Ako do sada nisi znao kako tu ideju provesti u djelo, donosimo ti rješenje – udaljeno je jednim klikom miša od tebe i ime mu je www.gowine.hr!

Provod u krugu od trideset minuta je osiguran

GoWine novi je projekt na čijem su ostvarenju vrijedno radile tri turističke zajednice – TZ grada Jastrebarskog, TZ grada Samobora i TZ grada Sv. Ivana Zeline uz odobrenje Ministarstva turizma i sporta i uz potporu Turističke zajednice Zagrebačke županije. Ovaj hvale vrijedan projekt za cilj ima svima nama, željnima istraživanja vinskih cesta Zagrebačke županije, olakšati snalaženje po istima i pronalaženje puta do omiljenih vinskih destinacija, ali i mnogih drugih destinacija zabavnog karaktera. Osim što je napravljena web stranica www.gowine.hr, u sklopu projekta GoWine, na čijem su čelu Marinka Zubčić Mubrin, direktorica TZ grada Sv. Ivana Zeline, Martina Paladina, direktorica TZ grada Samobora i Petra Masnec, direktorica TZ grada Jastrebarskog napravljena je i karta vinskih cesta u nakladi od 5.000 primjeraka, osmišljen pripadni logotip te proizvedena aplikacija za interaktivnu virtualnu šetnju kroz vinske ceste.

Web stranica www.gowine.hr i pripadna interaktivna karta na jednom mjestu omogućavaju pregled svih članica triju vinskih cesta s područja Zagrebačke županije, dostupnost njihovih direktnih kontakata, kao i navigaciju do svake od vinarija, ugostiteljskih objekata i seoskih domaćinstava. O takvom interaktivnom alatu, koji  na jednom mjestu objedinjuje sva vinska odredišta, smještajne i ugostiteljske objekte, ali i seoska domaćinstva, mnogi vinoljupci, izletnici, gosti, posjetitelji i prijatelji Zagrebačke županije do sad su mogli samo sanjati. Ovim potezom triju turističkih zajednica odličan provod u krugu od trideset minuta je zagarantiran! „Projektom smo uspostavile podlogu za integrirano upravljanje gourmet turizmom s ciljem stvaranja prepoznatljivog turističkog destinacijskog proizvoda za koji vjerujemo da će biti dobar poticaj konkurentnosti turizma Zagrebačke županije.

Smanjivanjem rascjepkanosti informacija i obimnijim pregledom gourmet ponude našeg kraja posjetiteljima olakšavamo odluku, a vinarima i drugim turističkim djelatnostima otvaramo nove poslovne prilike”, poručila je Marinka Zubčić Mubrin, direktorica TZ grada Sv. Ivan Zelina i koordinatorica projekta.

Sve tri destinacije ujedinjene GoWine projektom samo čekaju da budu istražene

Sve tri destinacije ujedinjene GoWine projektom privlačne su brojnim izletnicima, vinoljupcima i turistima zbog svoje divne prirode, predivnih brežuljaka, njihovih domaćina koji velikodušno dočekuju svakog gosta i spravljaju divnu domaću hranu, bogate i odlične vinske, različitog sadržaja zabavnog karaktera te  posebnog i lijepog ugođaja koji je neprepričljiv. Grad Jastrebarsko tako je poznat po Plešivičkoj vinskoj cesti koja je otvorena još 2001. godine. Upravo zbog položaja koje zauzima mnoštvo manjih i većih vinograda razasutih po brežuljcima Plešivice, mnogi će ih rado usporediti s amfiteatrima, a samu vinsku cestu asocirati s minijaturnom Toskanom nadomak Zagreba.

Vina Jastrebarskog iz godine u godinu osvajaju brojne nagrade diljem Hrvatske, ali i šire. Romantični srednjovjekovni gradić barokne arhitekture Samobor, koji se nalazi na istočnim obroncima Samoborskog gorja, priča je za sebe. Od Zagreba je udaljen svega 20-tak kilometara te je najstarije i najprivlačnije izletište Zagrepčana, planinara, izletnika i turista iz čitave Hrvatske i inozemstva. Seoska domaćinstva brojna su u Samoboru i oduševljavaju divnom atmosferom, tradicijskim načinom spravljanja hrane i izvrsnim domaćim vinima. Sveti Ivan Zelina je staro kulturno i gospodarsko središte Hrvatskog prigorja, te s ponosom nosi naslov ljepotice Prigorja i prigorskog vidikovca. 

Njegova gora idealna je za istraživanje prirode bilo pješice, biciklom ili quadom, dok su jezero Mokrica i izvorište termalne vode u Krečavesu nezaobilazne izlet destinacije. U svim zelinskim restoranima i izletištima možete uživati u gastro otkrićima, koji pred vama prostiru ukusne trpeze brojnih tradicijskih jela i recepata. Primjerice, Zelinska loparka nezaobilazna je tradicijska delicija, koja svojom jednostavnošću, finim okusom te žuto zlatnim izgledom jednostavno osvaja.

Sve tri destinacije Zagrebačke županije pred vas stavljaju brojne mogućnosti za zabavu, opuštanje, uživanje, druženje, kušanje domaće hrane i izvrsne vinske kapljice te stvaranje najljepših uspomena s vama najdražim osobama. Zapamtite, sve napisano nikada nije bilo lakše provesti u djelo – klik na www.gowine.hr!  Također, kako bi prvi saznali se najnovije informacije o zbivanjima u Zagrebačkoj županiji prati ovaj jedinstveni projekt na društvenim mrežama, Facebooku i Instagramu – gowine.hr.

 

 

Pratite Andreine priče na Instagramu: andrea_pancur

Pratite na Instagramu: gowine.hr

 

 

 

 

 

 

GOWINE PROJEKT, ZAGREBAČKA ŽUPANIJA

  • GOWINE

    GoWine novi je projekt na čijem su ostvarenju vrijedno radile tri turističke zajednice – TZ grada Jastrebarskog, TZ grada Samobora i TZ grada Sv. Ivana Zeline uz odobrenje Ministarstva turizma i sporta i uz potporu Turističke zajednice Zagrebačke županije.
  • WWW.GOWINE.HR

    Web stranica www.gowine.hr i pripadna interaktivna karta na jednom mjestu omogućavaju pregled svih članica triju vinskih cesta s područja Zagrebačke županije, dostupnost njihovih direktnih kontakata, kao i navigaciju do svake od vinarija, ugostiteljskih objekata i seoskih domaćinstava.