Franko’s pizza & bar ponovno dokazuje zašto su jedni od najboljih u Europi

Franko's pizza & bar

Franko’s pizza & bar slovi za jednu od najboljih pizzerija u Lijepo Našoj i šire. Svojim gostima uvijek pružaju najbolje i najkvalitetnije te taman kada pomislite da je Franko’s dao sve od sebe kako bi stvorio jedinstvenu i besprijekornu uslugu, oni vas demantiraju. Kreirali su dvije nove okusom originalne pizze, a meni je bila velika čast što sam ih među prvima imala priliku kušati!

Na prestižnoj listi 50 najboljih u Europi

Franko’s pizza & bar prošle je godine dospio na prestižnu listu 50 najboljih u Europi! Veliki je to uspjeh za pizzeriju koja je svoju gastronomsku priču započela, ne tako davne, 2019. godine na adresi Branimirova 71a.  Od tad Franko’s postaje omiljena destinacija ljubitelja pizze koji podjednako obožavaju novitete, ali i klasike iz njihove krušne peći. U međuvremenu se Franko’s ukazao i na zapadu grada pa su štovatelji ovog vrhunskog zalogaja došli na svoje jer s Jarunske tržnice mogu naručiti dostavna jela iz „Franko’s to go“.

Franko's pizza & bar

Ipak, mnogima je i dalje najslađa ona pizza koja nastaje u originalnom prostoru u kojem smo se okupili i mi kako bismo kušali dvije nove pizze – Mixed Emotions i Pi5tachio B chefa Berislava Fabijanića.

Tajna je u fantastičnom tijestu

No, nijedne fantastične pizze nema bez jednako tako fantastičnog tijesta koje joj prethodi. A u pripremi savršenog tijesta za pizzu Franko’s nema sebi ravnog! U sva svoja tijesta ulažu veliki trud i rad, mjesecima ga stvaraju kako bi ono tijesto koje dospije na stol pizzerije bilo izvanredno. Posebna talijanska brašna vrhunske kvalitete, glavni su sastojak fermentiranog tijesta koje u Franko’s-u leži najmanje 48 h prije nego što završi u ručno izrađenoj, prekrasno obloženoj krušnoj peći.

Berislav Fabijanić

Za izradu poda peći, korišten je poseban kamen iz Napulja, naziva Biscotto di Sorrento, koji omogućuje da tijesto bude baš onakvo kakvo mora biti i koje čini da sva raskoš okusa čuvenih, ali i novih Franko’s pizza dođe dodatno do izražaja.

Batat dao profinjenost pizzi

Naime, Mixed Emotions i Pi5tachio B chefa Berislava Fabijanića noviteti su iz ove prave pizza oaze. Mixed Emotions je ime koje savršeno pristaje ovoj novoj uzdanici na Franko’sovom meniju i koja je svojim raskošnim te jedinstvenim okusom razoružala sve okupljene za stolom. Neobična boja koja se prelijeva među ostalim sastojcima zove na kušanje, a kad saznate da istu duguje kremi od batata, možda bi je oni koji tu namirnicu ne ljube i zaobišli. No, Franko’sov pizza chef je batat ovdje dignuo na neku novu razinu, a uz ostale sastojke na pizzi, ona jednostavno ostaje profinjena i elegantna.

Nova pizza u Franko'su

Pazio je ovdje chef i na boje pa ljubičastu razbija komplementarnom žutom i to mirisnim žutim rajčicama. Još su tu i maslinovo ulje, ali i kremasta burrata te dry aged junetina. Bra Duro DOP – naširoko poznat i hvaljen sir je tu u funkciji začina, a cijeli je dojam zaokružen perlama od aceta balsamica. Već vidimo obožavatelje batata kako hrle isprobati ovu fenomenalnu pizzu, a skeptike će odlično osoblje sigurno uspjeti uvjeriti da daju priliku i ovoj ljepotici neobične boje.

Red kremaste mozzarelle, mirisne pistacije, s poštenim komadima mesa

Sljedeći novitet iz Franko’sove krušne peći je Pi5tachio B chefa Berislava Fabijanića. Nova je to pizza s pistacijom, a osim ovog omiljenog hrskavog dodatka, na njoj su još i mozzarella fior di latte, crvene polusušene rajčice, sočnu bresaolu i još malo hrskavog dijela – Grana Padano čips.

Nova pizza u Franko'su

U samom imenu ove pizze stoji broj sastojaka koji ju čine dosta jednostavnom, ali opet kompleksnom u svom okusu. Red kremaste mozzarelle, mirisne pistacije, s poštenim komadima mesa koji su bili savršeno sočni, a na kraju je taj hrskavi čips sve zaokružio.

Franko’s ponudom pizza, ali i ponudom svog bara potvrđuje da misli na sve svoje goste

Za one koje izbjegavaju meso, ali i mliječne proizvode, u Franko’su nude vegetarijanske i veganske pizze. Jedna veganska je stigla i za naš stol, puna boja i okusa! Na standardno odličnom tijestu se razlio pesto od bosiljka, a veganski sir koji ovdje nude kao opciju potvrđuje da u Franko’su misle na sve svoje goste.

Tomac pjenušac

Uz ove, okusom i namirnicama originalne i prefine pizze uživali smo i u pjenušcu Tomac koji je dodatno istaknuo svu rapsodiju Franko’sovih čuda iz krušne peći. Također, okupljeni za stolom te su večeri kušali i odlične koktele te piva iz nove ponude, a riječ je o stilu Kellerbier najčešće vezanom za Franačku oblast Njemačke.

Zdravica s odličnim pjenušcem Tomac označila je kraj sjajnog druženja u Franko’su koji nam je opet potvrdio da je s razlogom uvijek u vrhu svih popisa najboljih pizzerija!

Pivo u Franko'su

Pratite Andreine priče na Instagramu: andrea_pancur

Pratite na Instagramu: frankos_pizzabar

FRANKO'S PIZZA & BAR, ZAGREB

  • MIXED EMOTIONS

    Mixed Emotions je ime koje savršeno pristaje ovoj novoj uzdanici na Franko'sovom meniju i koja je svojim raskošnim te jedinstvenim okusom razoružala sve okupljene za stolom. Neobična boja koja se prelijeva među ostalim sastojcima zove na kušanje, a kad saznate da istu duguje kremi od batata, možda bi je oni koji tu namirnicu ne ljube i zaobišli.
  • PI5TACHIO B CHEFA BERISLAVA FABIJANIĆA

    Nova je to pizza s pistacijom, a osim ovog omiljenog hrskavog dodatka, na njoj su još i mozzarella fior di latte, crvene polusušene rajčice, sočnu bresaolu i još malo hrskavog dijela - Grana Padano čips.