Đorđe Stošić i Giordano Cellich odradili izvrstan photoshooting

Đorđe Stošić fotograf

Dogodilo se već drugo po redu, zanimljivo fotografsko druženje koje će ovoga puta kao rezultat imati umjetnički prikaz tradicionalne istarske kuhinje. Đorđe Stošić i Giordano Cellich još su jednom udružili snage kako bi na moderan način ispričali potpuno tradicionalnu priču. 

Eko muzej Vodnjan

Već dobro poznati hrvatski fotograf Đorđe Stošić odlučio je okupiti domaće kulinarske znalce u Eko muzeju Vodnjan kako bi kroz fotografiju prikazali tradicionalni istarski stol koji su oni trebali ispuniti. Uz podršku Turističke zajednice grada Vodnjana, organizirano je profesionalno snimanje istarske tradicije. Pazilo se doslovno na svaki detalj, od postavljanja scene i modela pa do onoga što se našlo na stolu, a sve to kako bi se pokazalo kako doista izgleda vrhunska produkcija. 

Tradicija izrade kruha

Prikaz vodnjanske tradicije izrade kruha 

Nevjerojatan umjetnik, Đorđe Stošić, ovoga je puta kroz fotografiju želio ispričati jednu posebnu priču o istarskoj kuhinji. Ono što je važno napomenuti, osim činjenice da Đorđe pazi na svaki detalj, je i atmosfera koju on uspije stvoriti. Kako bi dobio prirodne i kvalitetne fotografije takva mora biti i atmosfera, pa on kroz ovakve projekte želi osvijestiti što je sve potrebno za fotografiju vrhunske produkcije, i koliko je toga što nama nikada ne bi palo na pamet. 

Chefica Renata Jandrić Zobec

Što se sve našlo na istarskom stolu? 

Najbolji način za pokazati koliko se ovdje zapravo pazi na detalje je upravo okupljena ekipa. Scena je bila postavljena u prostoru Eko muzeja Vodnjan koji na idean način prikazuje tradiciju tog mjesta. Modeli su bili volonteri muzeja, a ono što im se našlo na stolu bilo je vrhunske kvalitete. Nije bilo dovoljno staviti nešto na stol nego je to moralo biti nešto stvarno ekskluzivno. 

Sourdough kruh

Tako je primjerice kruh radila Dragana Dujić koja na svom Instagram profilu 321_mijesi svakodnevno pokazuje kolika umjetnost može biti izrada kruha i to u ovom slučaju posebnog sourdough kruha. Domaće istarske kobasice, istarski pršut i pancetu posebno je pripremio Fabricio Arman dok je chefica Renata iz Arman grilla Poreč pekla ombolo i istarske kobasice i to u tradicionalnoj vodnjanskoj nošnji. 

Stol poslužen istarskim specijalitetima

Osim toga, na stolu su se našli i proizvodi eko muzeja jer oni sami uzgajaju svoje povrće na didaktičkoj farmi na kojoj spajaju drevna znanja i suvremene tehnike za uzgoj tradicionalnih sorti voća, povrća i aromatičnog bilja. Sve to ne bi išlo bez dobrog vina, vodnjanska vinarija Medea pobrinula se upotpuniti ovaj istarski stol.

Sve je to stvorilo jednu nezaboravnu atmosferu koju rijetki znaju prenijeti u cijelosti. Na našu sreću, Đorđe Stošić i Giordano Cellich najbolji su hrvatski fotografi kada je u pitanju gastronomija i fotografije s modelima, a i jedni su od tih rijetkih koji će vam pokazati što sve zapravo stoji iza jedne vrhunske fotografije. Kako je izgledao prvo fotografsko druženje s njima pročitajte ovdje.

Pratite fotografa Đorđe Stošića na Instagramu: stosic22

Pratite Giordana Cellicha na Instagramu: giordanocellich

Pratite Andreine priče: andrea_pancur



FOTOGRAFI ĐORĐE STOŠIĆ & GIORDANO CELLICH

  • FOTOGRAFSKO DRUŽENJE

    Dogodilo se već drugo po redu, zanimljivo fotografsko druženje koje će ovoga puta kao rezultat imati umjetnički prikaz tradicionalne istarske kuhinje.
  • ISTARSKA TRADICIJA

    Izvrstan sourdough kruh pripremila je Dragana Dujić, dok se za istarski pršut, kobasice i ombolo pobrinula Arman mesnica iz Poreča zajednom sa Fabriciom Armanom i cheficom Renatom.