Dva velika zlata stigla iz Italije za vina Festigia

Festigia vina
Dvije velike zlatne medalje – za Cabernet Sauvignon Festigia 2018 i Castello Festigia 2020 i titula najboljeg vina iz Hrvatske po ocjeni novinara za Merlot Festigia 2018 – nova su velika priznanja s kojima su se iz Italije, s natjecanja „Emozioni dal Mondo: Merlot i Cabernet Insieme“, vratila vrhunska vina Festigia istarske Agrolagune. Uz to je, uz osvojenu Great Gold medalju, Cabernet Sauvignon Festigia i vino s najvećim brojem bodova na ocjenjivanju.

„Velika je čast na ovako prestižnom natjecanju, čiji su fokus crne sorte Merlot i Cabernet Sauvignon i njihove kupaže, osvojiti najveći broj bodova unutar svjetske konkurencije i nagradu za najbolje crno vino iz Hrvatske. Izuzetno smo ponosni na svaku dobivenu nagradu. One su jedan od pokazatelja kontinuiteta kvalitete naših vina“, istaknuo je Josip Barišić, direktor vinarstva i proizvodnje Agrolagune. 

Kroz tri dana natjecanja, od 13. do 15. listopada, u prekrasnom lombardskom gradu Bergamu kušalo se 219 uzoraka iz 21 zemlje svijeta. „Emozioni dal Mondo: Merlot i Cabernet Insieme je već osamnaest godina jedno od najprestižnijih europskih enoloških natjecanja i jedino je na svijetu s fokusom na sorte merlot i cabernet i njihove kupaže, a održava se pod pokroviteljstvom prestižne međunarodne organizacije OIV – International Organisation of Vine and Wine.  

Pratite Andreine priče na Instagramu: andrea_pancur  

Pratite na Istagramu:festigia 

 

Agrolaguna, Poreč

  • VELIKA PRIZNANJA ZA VINA FESTIGIA

    Dvije velike zlatne medalje - za Cabernet Sauvignon Festigia 2018 i Castello Festigia 2020 i titula najboljeg vina iz Hrvatske po ocjeni novinara za Merlot Festigia 2018 – nova su velika priznanja s kojima su se iz Italije, s natjecanja „Emozioni dal Mondo: Merlot i Cabernet Insieme“, vratila vrhunska vina Festigia istarske Agrolagune.
  • EMOZIONI DAL MONDO: MERLOT I CABARNET INSIEME

    Kroz tri dana natjecanja, od 13. do 15. listopada, u prekrasnom lombardskom gradu Bergamu kušalo se 219 uzoraka iz 21 zemlje svijeta. „Emozioni dal Mondo: Merlot i Cabernet Insieme“ je već osamnaest godina jedno od najprestižnijih europskih enoloških natjecanja i jedino je na svijetu s fokusom na sorte merlot i cabernet i njihove kupaže.