Istražili smo veseli prosinac u Tar Vabrigi koji ne smijete propustiti!

Advent u Tar-Vabrigi

Istrijanke i Istrijani te svi prijatelji i gosti Istre, ove godine ne trebate ići daleko kako biste iskusili blagdansku čaroliju. Jedna prava božićna bajka krije se baš u Istri i to u lijepoj istarskoj općini Tar-Vabrigi.

Advent u Tar-Vabrigi

Tar-Vabrigom zavladala je čarolija adventa koja je učinila da upravo Tar i Vabriga postanu omiljene adventske destinacije za uživanje u blagdanskoj atmosferi i finoj gastronomskoj ponudi. Tijekom cijelog prosinca u Tar-Vabrigi moći će te iskusiti pravi božićni gastro spektakl, dok će upravo na Badnjak Tar-Vabrigu zahvatiti najčarobnije blagdansko ozračje. No, krenimo redom.

Veseli prosinac u Tar-Vabrigi

Veseli advent u Tar-Vabrigi

Kako je ranije spomenuto, tijekom cijelog prosinca u Tar-Vabrigi moći ćete iskusiti sve čari, okuse i mirise tradicionalne istarske kuhinje spravljene od domaćih namirnica s tog područja. Sva jela, iako tradicionalna, bit će spravljena u duhu blagdana i tako da ugriju vesele kušače. Također, kako bi ta blagdanska gastronomska ponuda bila što raznolikija i bolja, ali i kako bi pokazali svu raskoš okusa tamošnje gastronomske ponude i u razdobljima podsezone snage su udružili brojni ugostitelji. Tako će te moći kušati delicije koje će za vas vrijedno svakog dana prosinca pripremati Kuća tradicionalne gastronomije DeguStazione, Konoba Teran, Konoba Madalu, Slastičarna Moka Cafe, konoba „Stancija Špin“, konoba „Musizza“ i restoran „a Modo Mio“. S time da moramo pohvaliti čarobni advent ispred Stancije Špin uz živu muziku te odličnu ponudu jela i pića svakoga vikenda! Vrijedi posjetiti.

Advent u Tar-Vabrigi

Neka od jela koja će činiti taj jedinstvenu istarsku ponudu u prosincu jesu ramstek s umakom od aceta balsamica poslužen s tostiranim češnjakom, kozicama i grill krumpirom, zatim različiti riblji specijaliteti, neizostavne kobasice s kupusom i palentom, potom istarska maneštra od tikve. Izbor jela je zaista raznovrsan i šarolik. Ukoliko poželite samo gutljaj toplog napitka, tu su za vas caffee barovi Adriana, Piccolo, Turris, Torre, Ivon i Antik. Oni će za vas s radošću spravljati topli gin, kuhano vino, zimske koktele, razne čajeve i tople čokolade po promotivnim cijenama.

Tarska božićna bajka

I dok vi radosni, siti i ugrijani budete uživali u veselom tarskom druženju uz gastronomske delicije, Tar-Vabrigu zahvatit će božićna čarolija koja će učiniti da baš na Badnjak ova lijepa istarska općina postane mjesto održavanja prave božićne bajke. Naime, na Badnjak, 24.prosinca 2021. godine, u 15 sati započet će „Tarska božićna bajka“. Žongleri, animatori i plesači svečano će otvoriti to blagdansko zbivanje u centru Tara. Potom će uslijediti božićna interaktivna šetnja „Gdje je nono Mraz?“.

Tarska božićna bajka

Djed Mraz je nestao tik pred Božić, a šetači moraju dati sve od sebe da uz soba Rudolfa i mudar Libar pronađu djedicu. Nakon, nadajmo se, uspješne potrage za djedicom ponovno će okićene ulice Tara i Vabrige okupirati veseli animatori i plesači. Za to vrijeme za one najmlađe u parkiću u centru Tara izvodit će se predstava naziva „Božićne nevolje patuljka Pina“. Veliko finale ove božićne bajke bit će light i vatreni show koji će ujedno označiti i početak druženja za mlade uz DJ-a u centru Tara. DJ će puštati glazbu od 18 sati do ponoći.

Božić u Tar-Vabrigi

“Ova godina iako je po mnogo čemu bila teška i zahtjeva, imala je i svoje lijepe i sjajne trenutke, stoga ove posljednje dane 2021. godine htjeli smo uljepšati našim stanovnicima ali i svim dragim posjetiteljima Općine Tar Vabrige ” izjavila je Sanja Žužić, predsjednica Turističke zajednice Tar Vabriga.  Sjajan blagdanski provod imat ćete ako posjetite Tar-Vabrigu, koja sjaji najsjajnijim blagdanskim sjajem, s vama najdražim osobama.

Pratite Andreine priče na Instagramu: andrea_pancur

Pratite na Instagramu: visit_tar_vabriga

Fotografije: Turistička zajednica Općine Tar-Vabriga

ADVENT U TAR-VABRIGI, ISTRA

  • VESELI PROSINAC

    Tijekom cijelog prosinca u Tar-Vabrigi moći ćete iskusiti sve čari, okuse i mirise tradicionalne istarske kuhinje spravljene od domaćih namirnica s tog područja. Tako će te moći kušati delicije koje će za vas vrijedno svakog dana prosinca pripremati Kuća tradicionalne gastronomije DeguStazione, Konoba Teran, Konoba Madalu, Slastičarna Moka Cafe, konoba „Stancija Špin“, konoba „Musizza“ i restoran „a Modo Mio“.
  • TARSKA BOŽIĆNA BJAKA

    I dok vi radosni, siti i ugrijani budete uživali u veselom tarskom druženju uz gastronomske delicije, Tar-Vabrigu zahvatit će božićna čarolija koja će učiniti da baš na Badnjak ova lijepa istarska općina postane mjesto održavanja prave božićne bajke. Naime, na Badnjak, 24.prosinca 2021. godine, u 15 sati započet će „Tarska božićna bajka“.