Wok by Matija predstavlja jesenski meni s fokusom na gljive i namirnice koje griju tijelo kad zahladi!

Wok by Matija

Držite li u rukama kutijicu na kojoj piše Wok by Matija, uživajući u fuziji različitih okusa i ručno napravljenih domaćih nudli, pristali ste na hedonističko uživanje u majstorskim wokovima. Upravo njih je ovih dana, Matija oplemenio plodovima jeseni – svježe ubranim gljivama, tartufima ali i paprikama u nekoliko boja i intenzivnijim umacima koji dodatno griju tijelo kad zahladi!

“Jako volim kuhati i uvijek se igram sljubljujući okuse na poseban način. Nakon laganih i aromatičnih wokova u kojima smo uživali u toplijem dijelu godine, vrijeme je za drugačije okuse koje pojačavaju svježe jesenske namirnice” –  rekao je Matija stojeći ispred sastojaka koji će u trenu završiti u woku. Posude sa sojinim klicama, bambus kriškama, Jalapeño papričicama, tartufatom, crvenim rog paprikama, šampinjonima, šumskim gljivama i ostalim divotama, te onim najvažnijim: piletinom brenda Međimursko pile koja je bez antibiotika a koju Matija odnedavno koristi u pripremi svih wokova s piletinom! Kad odabere kombinaciju sastojaka, na wok tavu dodaje  rezance koje svakodnevno sam radi: od domaćih jaja, brašna koje je mljeveno u domaćem mlinu, dok u one tamne stavlja sipino crnilo. Dakako, o umacima ne treba niti govoriti, jer oni najviše daju okus jelima iz woka a sve ih Matija sam priprema. Prilikom svake narudžbe možete odabrati svoju kombinaciju okusa, sastojaka i rezanaca/riže a za one koji žele iskušati jesen na tanjuru, Matija u fokus stavlja tri nova okusa kojima je teško odoljeti.

Matija Nikolić

Tartufo wok 

Aromatičan i izdašan wok na poseban način oplemenjuje piletinu pružajući gastroljupcima sljubljivanje nevjerojatnih egzotičnih okusa- ljutinu papra, punoću tartufa i svježinu sezonskog povrća!

Wok by Matija

Wok sa šumskim gljivama

Bukovače, vrganji, šampinjoni trio je koji ovaj wok čini posebno aromatičnim. Svi plodovi šume povezani su Teriyaki umakom koji gljivama daje dodatnu pikantnost i aromatičnost. Wok sa šumskim gljivama možete kombinirati i s nudlama i s rižom.

Domaći nudli

Kroki dundee wok! 

Kako mu samo ime kaže, baza ovog woka je meso krokodila marinirano u soja sosu kojem je dodano jesensko povrće – crvena rog paprika, kelj, kupus, luk. Svi sastojci su sljubljeni Szechuan umakom i svježe pripremljenim svijetlim nudlama.

Matija Nikolić

Matija Nikolić, vlasnik street food restorana „Wok by Matija“ rođeni je Zagrepčanin, finalist prvog hrvatskog „MasterChefa“ koji je studirao u Londonu gdje je završio menadžment i hotelijerstvo. Kuhanje je bila i ostala njegova najveća ljubav, a iskustvo je stjecao kod slavnog Gordona Ramsayja, tri je godine proveo u restoranu „The Vineyard“ kod chefa Johna Campbella, jednog od trojice najboljih kuhara u Engleskoj i potom stjecao praksu po mnogim restoranima različitih nacionalnih kuhinja gdje ga se najviše dojmila kultura street fooda. Danas je njegov lanac restorana „Wok by Matija“ poznat gotovo svima, a pogotovo onima koji vole dobra jela pripremljena u woku.

Matija Nikolić Wok by Matija

Foto: Nikola Zoko

Pratite Andreine priče na Instagramu: andrea_pancur  

Pratite na Instagramu: wok_by_matija

Wok by Matija

  • MATIJA NIKOLIĆ

    Matija Nikolić, vlasnik street food restorana „Wok by Matija“ rođeni je Zagrepčanin, finalist prvog hrvatskog „MasterChefa“ koji je studirao u Londonu gdje je završio menadžment i hotelijerstvo. Kuhanje je bila i ostala njegova najveća ljubav.
  • WOK BY MATIJA

    Držite li u rukama kutijicu na kojoj piše Wok by Matija, uživajući u fuziji različitih okusa i ručno napravljenih domaćih nudli, pristali ste na hedonističko uživanje u majstorskim wokovima. Upravo njih je ovih dana, Matija oplemenio plodovima jeseni - svježe ubranim gljivama, tartufima ali i paprikama u nekoliko boja i intenzivnijim umacima koji dodatno griju tijelo kad zahladi!