Počeo je izvrstan vinski festival “Vinski grad” u Zagrebu

Vinski Grad Zagreb

Poznati vinski festival “Vinski grad” konačno je stigao u Zagreb. Nakon dvanaest iznimno uspješnih izdanja ovog festivala po drugim gradovima u Hrvatskoj, u Zagrebu će se održati kroz punih 10 dana u Parku dr. Franje Tuđmana. Sve do 20. lipnja s početkom u 16,30 i završetkom u 23,00 sata ljubitelji otmjenog druženja i finih vina će moći kušati vina iz cijele Hrvatske i inozemstva po promotivnim cijenama.

Vinski grad je prodajni festival namijenjen širokom krugu potrošača koji ne moraju nužno biti vinski znalci, ali vole i rado konzumiraju dobra vina. Na ulazu u Vinski grad potrebno je zamijeniti novac za kupone na blagajni te dalje kupovati vina s kuponima, a vina su dostupna na čašu ili butelju.

Vinski grad Vinart

Kompletna organizacija i protokoli usklađeni su sa sanitarnim i epidemiološkim standardima, kako bi se gosti osjećali sigurno. Inače sam koncept Vinskom grada vrlo brzo je zaživio u gradovima gdje je održan, a kao posljedica razvija se kultura ispijanja vina u zemlji koja je zapravo vrhunska vinska destinacija. Hrvatska bi mogla biti prava svjetska boutique vinska destinacija. Naša država podijeljena je u četiri vinske regije, a imamo i brojne vinske ceste te na tome svakako trebamo raditi jer ova priča ima budućnost i dobre temelje.

Zagrebu će se kroz desetodnevno druženje s vrhunskim vinima predstaviti praktično sve vinske regije i brojni hrvatski, ali i strani vinari kojima je ovaj festival odlična prilika za promociju i direktan susret s kupcima. Kada tome dodamo promotivne cijene butelja rezultat je win win situacija za goste i izlagače, a i za kulturu ispijanja vina koja ovakvim festivalima dobiva nove poklonike.

Pratite Vinart na Instagramu: vinart_croatia

Pratite Andreine priče: andrea_pancur



VINSKI GRAD BY VINART

  • Festival vina

    Vinski grad održati će se kroz punih 10 dana u Parku dr. Franje Tuđmana. Sve do 20. lipnja s početkom u 16,30 i završetkom u 23,00 sat
  • Cilj festivala

    Predstaviti praktično sve vinske regije i brojne hrvatske, ali i strane vinare kojima je ovaj festival odlična prilika za promociju i direktan susret s kupcima