Najbolje žensko druženje organizirala je stilistica Alma Premerl Zoko

Woman's days by ModniAlmanah

Ja i prijateljice spakirale smo ruksake i krenule u pravcu Like na naše prvo Women’s days by modniALMAnah beauty putovanje.

Sav stres i umor nestao je dolaskom u Baraćeve špilje. Obilazak nas je totalno razbudio, osvježio i pripremio na genijalnu Jasminku Premerl koja nam je održala baš WOW predavanje o važnosti probiotika za naš organizam. Ono što je još bilo wow je osvježenje preukusnom slasticom od ličkih jagoda uz koji sam i probala Omni-biotic stress probiotik kojeg je magistra Jasminka Premerl predstavila i za koji vjerujem da će, nakon ovog predavanja, postati dio moje rutine.

Baraćeve špilje

Omnistress

Odmorne i svježe zaputili smo se prema Campingu Plitvice koji me apsolutno oduševio. Ovu trenutno najpopularniju lokaciju u Hrvatskoj imala sam priliku vidjeti samo na Instagramu i koliko god se činilo prekrasno – uživo je još bolje! Spoj prekrasne prirode i modernog dizajna luksuznih mobilnih kućica je zaista prekrasan. Hrvatska će rasturiti turističku sezonu uz ovakva savršenstva. 

Osim prekrasnih prizora, nauživale smo se i super klope! Lički burger i pivo nakon tako uzbudljivog dana je sve što smo ja i cure trebale. Pivovara Brlog iz Zadra je pripremila baš prava piva za ovaj prekul ženski vikend – Plavuša i Neposlušna. Pogodite koje sam ja odabrala…

Alma Premerl Zoko I Petra Cicvarić

Družile smo se, zabavljale, smijeh je odzvanjao cijelom Piknik zonom u Campingu. Baš su mi nedostajala takva druženja, još na ovakvoj lokaciji… Prekrasno! 

Izvrsan program koji je osmislila stilistica Alma

Večer smo završili u Amfiteatru super predstavom Stanko i Oliver, Karlovačkog narodnog kazališta Zorin dom. Glumci Nino Pavleković (Oliver), Andro Damiš (Stanko) i Vanja Gvozdić (Dalmatinac/ Dalmatinka) su bili sjajni, a mi smo shvatile da se već satima samo smijemo.

Sljedeće jutro je isto bilo pravo osvježenje. Dan smo započele no make up doručkom. Vjerojatno ste primijetili da još nijednom nisam spomenula kozmetiku u ovom beauty putopisu. Pa naravno, ovo je bio pravi podsjetnik da je temelj naše ljepote: manje stresa, više smijeha opuštanja i najvažnije – vode! 

Beauty rutina

Beauty dan je počeo predavanjem Karmen Kroflin iz Nitui kozmetike. Dala nam je pregršt savjeta za savršenu hidrataciju kože tijekom ljeta , a nakon toga je Jasmina Puškar Kutleša iz Linico šminke pripremila odličnu make up radionicu. Koliko god mislile da znamo kako se našminkati, ja i moje cure smo tek sada naučile kako pravilno istaknuti oči i punoću usana. Osjećala sam se kao pravi vizažist eksperimentirajući s Catrice i Essence paletama.

Drinkoteka Boombar likeri

U četiri sata radionice i predavanja naučile smo hrpu trikova za nanošenje kozmetike, kako upotpuniti skin care rutinu i kako unaprijediti svoju tehniku šminkanja. A onda je uslijedio brunch. Da mi je netko rekao da ću vikend provesti s curama na bazenu u Campingu Plitvice grickajući pohane cvjetove bazge posute dehidriranom ciklom i kušajući likere iz Drinkoteke– ne bi mu vjerovala! Ručak je bio pun pogodak – ukusni medaljoni od mesa sa suhom šljivom bili su prefini. Zasladile smo se i pitom od jabuka uz kuglicu sladoleda. A likeri iz Drinkoteke pravo su osvježenje, probali smo Bazgu, Suha šljivu, jabuku i lješnjak – najbolji koji sam ikada probala!

Alma fashion

Site i okrijepljene krenule smo u Alminu školu mode. Organizatorica ovog vikenda Alma Premerl Zoko predstavila nam je brendove Solidea i ALMA fashion. Uputila nas je u modne trikove da ovo ljeto bude ispunjeno najboljim kombinacijama. Opet su bile u fokusu ljetne teme – njega i vježbanje stopala na Sim Bex način te isprobavanje odličnih Abena proizvoda uz koje nestaje bol u nogama (čak i ako nosite visoke potpetice). Budući da je celulit vruća tema, Ira Stalzer, zastupnica za Solidea čarape, predstavila je Silver Wave odličnu kolekciju koja riješava probleme celulita od nogu do leptirića na rukama. Sunce u Lici je bilo jako pa je bilo potrebno zaštiti kožu od sunca na Nivea način, a na kraju dana stilistica Alma Premerl Zoko pokazala je u modnoj školici koje krojeve i modne spojeve odabrati za dugo modno ljeto.

Chef Andrej Prodanić

Vino uz žlicu – večera za pamćenje

Večera je bila fenomenalna. Poznati zagrebački chef Andrej Prodanić pripremao nam je izvrsnih pet slijedova. Za početak to je bila riblja pašteta od brancina s kruškom, parmigiana di melanzane uz vino Merga Victa Pošip 2019, dagnje na buzaru uz Dalmatian Dog Babić 2018. Kao poslijednji slijed prije deserta posluženi su juneći obrazi u tamnom umak uz Testamentom Babićem 2017. Te rožata s dobro ohlađenim Testament Opolo 2019. Vino uz žlicu nam je donijelo mirise i okuse Dalmacije, a nazdravljale smo vinima iz vinarija Testament Winery iz Šibenika i Black Island Winery iz korčulanske Smokvice

Treći dan je bio prava avantura. Tvrtka Velebit aktivnosti odvela nas je na prekrasnu rijeku Gacku. Kajakom smo prošle čak osam kilometara, a prekrasno putovanje je završilo u Majerovom vrilu, izvoru rijeke Gacke. Bilo je to nezaboravno iskustvo.

Kajakom kroz Gacku

Naše putovanje je počelo i završilo onim najvažnijim za naš organizam, zdravlje i ljepotu – vodom! Upoznale smo jako puno divnih žena, atmosfera je bila preugodna i svaka čast Almi na ovakvoj organizaciji. Vratile smo se doma odmorne i svježe, s nula stresa i pregršt poklon paketa.

Nakon istraživanja Like, Womens days by modniALMAnah uskoro seli i na druge lokacije. U pripremi je Međimurje  U Liku se ponovo vraćamo na kraju ljeta (zadnji vikend u kolovozu) kad je potrebno pomoći Ličanima pobrati šljive! O svim terminima i programima pročitajte više na www. modniALMAnah.com.

Pratite  na Instagramu: modnialmanah

Pratite Andreine priče: andrea_pancur

Fotografije: Nikola Zoko



MODNIALMANAH BY ALMA PREMERL ZOKO

  • ALMA PREMERL ZOKO

    Stilistica i modna savjetnica osmislila je način kako žene naučiti tehnikama odijevanja, šminkanja, friziranja… u najboljem mogućem mediju – prirodi!
  • NOVI DATUMI

    Uskoro seli i na druge lokacije. U pripremi je Međimurje (20.6.-22.6) i Karlovac (09.-11.7), ali i ostala prekrasna mjesta Lijepe naše.