Vinska večer uz nova Radovan vina u restoranu Kukuriku

Nenad Kukurin

U srcu Kastva, na trgu Lokvina smjestio se Gourmet restoran Kukuriku. Ovog petka, 25.3. 2022. pripremili su izvrsnu vinsku večer u 6 sljedova. Ruku pod ruku, udružili su se Radovan vinarija i Nenad Kukurin, a mi njihovu zamisao nikako ne želimo propustiti.

Kukuriku restoran s dugom tradicijom

Nenad Kukurin, karizmatičan vlasnik restorana i kreativac koji već dva desetljeća u svojoj kuhinji priprema slasna jela od ribe i mesa, prvi je donio u Hrvatskoj filozofiju Slow food dininga, još 1998. Smješten u Kastvu, srednjovjekovnom gradiću na uzvisini ponad Opatije, pruža se  prekrasni pogled na Rijeku, Opatiju, Kvarnerske otoke pa sve do Istre.

Vinska večer

Nenad, uz to što je strastveni kuhar, vrhunski je i sommelier te uvijek ima za cilj savršeno sljubiti jela s odgovarajućim vinom. Baš zato je Nenad s Radovan vinarijom odlučio stvoriti predivan gastro užitak uz idealna vina.

Korak po korak do vrhunskih vina

Obitelj Radovan počela je stvarati svoju priču 1994. godine s hektar i pol vinograda. To su bile stare loze malvazije u obiteljskim vinogradima oko sela Radovani koje su pomalo obnavljali i sadili nove.  Tradicija se prenosi iz generacije u generaciju vrjednujući stara iskustva, ali i prihvaćajući modernu tehnologiju.

Njegujući stare sorte istarske loze poput malvazije i terana prihvaćajući nove internacionalne tehnologije, sin Franko, koji pripada novoj školi istarskih vinogradara i vinara, želio je tradiciju obogatiti novim enološkim znanjima da bi iz dragocjenih grozdova mogao izvući svu aromu i okuse zemlje.

Ljubav i ustrajno traganje za novinama donijele su mu brojna priznanja i zlata na županijskoj i nacionalnoj razini.

Vrhunska vinska večer u restoranu Kukuriku

Obavezno rezervirajte 25.3.2022. za izvrsnu večeru u 6 sljedova s vinima koja ih savršeno ljube.

Večer će se započeti brusketama s divljim šparogama i skutom, a sljubit ćemo to sa Sauvignon 2021.

Zatim ćemo moći probati  trostruki riblji užitak, tartar od brancina, tartar od škampi i tartar od tune, i to sve zaliti s Malvazijom 2021.

Nastavljamo s lisnatim tijestom punjenim kozicama i keljom u umaku od svježih crnih tartufa s Chardonnayem iz 2021.

Rižoto od junećeg repa sljubit ćemo s Cabarnetom Sauvignon iz 2018., a Odreske od jelena u šugu s njokima od kruha završit ćemo s Capelleto Cuvee 2018.

Za desert zasladit ćemo se princes krafnama.

Cijena menija u 6 sljedova je 570 kn.

Obavezno rezervirajte svoje mjesto što prije na 051 691 519/ 091 236 7368

Vidimo se u petak u Kastvu!

Pratite Andreine priče na Instagramu: andrea_pancur

Pratite na Instagramu: kukurikukastav

Pratite na Instagramu: radovanwines

VINSKA VEČER, KUKURIKU, KASTAV

  • KUKURIKU

    Nenad Kukurin, karizmatičan vlasnik restorana i kreativac koji već dva desetljeća u svojoj kuhinji priprema slasna jela od ribe i mesa, prvi je donio u Hrvatskoj filozofiju Slow food dininga, još 1998.
  • VINSKA VEČER

    U srcu Kastva, na trgu Lokvina smjestio se gourmet restoran Kukuriku. Ovog petka, 25.3. 2022. pripremili su izvrsnu vinsku večer u 6 sljedova. Ruku pod ruku, udružili su se Radovan vinarija i Nenad Kukurin, a mi njihovu zamisao nikako ne želimo propustiti.